Посуд для подорожей.Що обрати?

Тема у розділі 'Курилка', створена користувачем bohdan iv, 2 лип 2017.

1. Derrindger

Derrindger Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    13
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    18
    Повідомлення:
    1.226
    Не стал замарачиваться покупкой б/у ШАК - m39,подобрал гражданский вариант.
    Ещё не юзал,жарко.

Останнє редагування: 7 лип 2017
    1. Представляємо вам тактичну кобуру для щиколотки, ідеальне рішення для прихованого носіння зброї. Ця...
      300 грн.
    2. Нова кобура кожана з системою для скритого носіння (оперативна) ПМ та такого ж розміру пістолетів. Є...
      650 грн.
    3. Ремінь для зброї. Дуже міцний, жорстка стропа і товста шкіра. Довжина - приблизно 95 см. Ширина стро...
      2 грн.
    4. Кабура Форт-9 прихованого носіння Fantom Ata Gear Чудовий робочий стан
      750 грн.
    5. Все на фото.
      400 грн.
  2. rino08

rino08 Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    932
    Адреса:
    Украина
    Так этот набор имеет название, фирму производителя?

Останнє редагування: 7 лип 2017
  3. Dr.Gonzo

Dr.Gonzo Major

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    3
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    5
    Повідомлення:
    2.750
    Адреса:
    Київ(Позняки, піраміда) Україна
    Юзаю совкокотелок, только краску ободрать а то копоть тяжело отмыть, эсбит и самодельнвая спиртовка, металическая чашка, и бундес набор ложка вилка нож открывачка. Из бундес набора редко пользуюсь ножом, открывачка постоянно в ходу, открыть консерву. отогнуть крышку, снять котелок с костра. Совкокотелок имеет приятную особенность, их можно 3-4 повесить на одну перекладину над костром, в притирку друг к другу. С корешами большой котёл не берём практически никогда, хватает походных котелков.

4. Derrindger

Derrindger Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    13
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    18
    Повідомлення:
    1.226
    bohdan iv та rino08 подобається це.
  5. Траквамада

Траквамада Major

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    80
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    154
    Повідомлення:
    3.907
    Адреса:
    Киев.
    Не пробовал. Интересная идея. :smile_12:

6. Tigerd

Tigerd Obergefreiter

Повідомлення:
    386
    Адреса:
    Львов
    Все гарно і яскраво:) Якщо робити нетривалі вилазки на природу декілька разів на рік, то може підійти любий казанок з поданих вище. Якщо вилазка тривала і потрібно більш менш професійно і смачно готувати їжу - посуд повинен бути посудом, в якому готують нормальні страви. Усі казанки військового спрямування орієнтовані на те, що в них потрапляє вже приготовлена їжа, або ж на те, щоби цю їжу трохи розігріти. Саме тому вони з алюмінію, або ж з тонкостінної нержавійки. Нормальний посуд - це той, в якому можливо варити і жарити на любому вогні. Візьміть, наприклад посуд Татонка. Гарний, стильний, а блищить як:) Любуватись можна годинами:) А коли справа доходить до готовки в ньому їжі, то полум"я мультипаливного пальника після декількох сеансів приготування страв чомусь різко міняє колір дна і стінок... А у виробника заявлена медична нержавіюча сталь!? Візьміть в руки медичний бокс чи бікс і одразу всю різницю зрозумієте. Зараз таких подібних наборів посуду є багато, лише якість їх бажає бути кращою. За якісний посуд потрібно заплатити хороші гроші! Це аксіома! У Татонки мені подобається хіба чайник 1 літровий, купив його, бо MSRівського на той час не знайшов. Ні разу не пожалів, що його придбав, бо друзі "бувалі" говорили, що чайник є лишнім і непотрібним в поході. Кастрюля 1,6 літрів (оптимальний об"єм) фірми MSR, щільно закривається кришкою і фіксується защіпкою, ручка відкидається. За допомогою нехитро зроблених проволочок легко перетворюється в костровий казанок. Завдяки щільній фіксації кришки до самої кастрюлі їжу можна переносити в рюкзаку. Сковорода фірми MSR до 20 см в діаметрі з інтегрованою в дно алюмінієвою чи дюралюмінієвою пластиною для рівномірності розподілу тепла. Ручка дуже зручно фіксується і знімається. І кастрюля, і сковорода з нержавійки гарної якості! От такий в мене і вийшов інтернабір посуду. Кастрюля чітко входить в сковороду, а в саму кастрюлю класно заходить чайник і ще багато чого з похідних кухонних дрібничок. Все це знаходиться в пошитому футлярі, воно кругле і феншуйне!

Briter, rino08 та bohdan iv подобається це.
  7. rino08

rino08 Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    932
    Адреса:
    Украина
    А вы можете сравнить толщину металла MSR Татонки, по вашему мнению наборы от Татонка стоят внимания? я так понимаю все три позиции из нержавейки?

Жалко что производитель не пишет толщину металла.

Останнє редагування: 8 лип 2017
  8. rino08

rino08 Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    932
    Адреса:
    Украина
    Вычитал что татонка рассчитана под газовые горелки, если кастрюльку с водой поставить на костер думаю особо ничего не будет, а вот если сковородку то наверно ничего хорошего не выйдет, так как в ней кроме пару ложек масла ничего и нет.
    Наверно самый оптимальный вариант идти в магазин посуды и искать что то не большого объема со съемной ручкой, по хорошему надо то всего одна кастрюлька до 2л, пару чашек (можно пластик, можно нержавейка если нужно в них греть воду) и сковородка и то она не всегда нужна, тарелки пластик, при чем можно даже только глубокие (и для первого и для второго).
    Никогда не задумывался, выдерживает приготовление на костре или нет эмалированная посуда?

9. Славко Кара

Славко Кара Leutnant

Рейтинг:
    0
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    1.235
    Адреса:
    Ланиакея
    Читаю и офигеваю. Что вы готовите во всех этих неподъемных наборах? Супы и борщи? Рагу? Мясо в горшочках?
    Беру с собой сублимированные продукты по методу Панды - и тащить все это легче, и объем меньше, и из посуды одна кружка американская под флягу + крышка чтобы быстрее закипало. Там и готовить не нужно - закипятил воды и сублимат залил или чай заварил. Одним пакетом сушеного мяса с овощами и двумя пакетами гречневых и овсяных хлопьев питаюсь неделю + сухофрукты-батончики и подножный корм. Две ложки хлопьев, ложка мясца с овощами сушеными - залил водой и лопай через пять минут. Больше водички - получился супчик, меньше водички - кашка. Так там вес всех продуктов около килограмма + подфляжник с крышкой 250 грамм. Итого в полтора кило влезаю вместе с посудой и продуктами на неделю. А народ один котелок типа шака нержавого прет на горбу в полтора кило. С ума сойти можно, во люди выносливые, мне бы так...
    А кастрюли, сковородки, котелки? Ладно на один день в компании каши сварить или ухи - это я еще понять могу. Но сковородка на кой черт в чайником? Яичницу и картошку жарить? А исходники тащить на себе несколько дней? Дичь какая-то.

Dmitriy1976, jr_13, Zhmendos та 2 іншим подобається це.
  10. rino08

rino08 Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    932
    Адреса:
    Украина
    Когда один едешь, то нужен вообще минимум, а когда не один то приходится брать что то в чем можно приготовить поесть, даже картошки сварить или ухи, нужен котелок, тушенку, консервы можно и в банке разогреть, если едет коллектив из нескольких человек не на один день то 99% без бухла не обойдется, а закусывать сублиматами как то не то пальто.
    Сковородка лично мне никогда не нужна была, это разве что у кого-то есть желание заниматься этим то можно и взять или реально большая толпа и одной ухой с консервами не обойдешься.

11. Tigerd

Tigerd Obergefreiter

Повідомлення:
    386
    Адреса:
    Львов
    10256.20.jpg 10254.20.jpg 506.20.jpg
    Все це компанується по принципу "матрьошки". Зараз такий набір вартує під 3000 гривень. Ціна піднялась, бо сезон відпочинку настав:( Купляти варто взимку:) Весь набір важить 1203 грама (для мене, пішого туриста "не в напряг"). Зате на природі мені комфотно в різних випадках. Ні кастрюля, ні сковорода не бояться ніякого вогню, чайник Татонка інтелігентний, йому тільки газового пальника давай:) В кастрюлі реально можна варити, смажити і навіть коптити. Про те, що в ній можна переносити їжу в рюкзаку вже писав. Можна використати, як скороварку (кришка дуже щільно притискується ручкою через защіпку, але потрібно пильнувати процес). Сковорода просто "пісня", стильна і ємнісна (20 см діаметр, висота бортика 5 см), дружина бомбить її на кухні по повній, каже, що дуже хороша. Вага кожної посудини говорить про якість нержавійки, з якої виготовлена. Набором я особисто дуже задоволений, не дуже був радий ціні, за яку брав, але тепер ані трохи не жалкую.

12. Tigerd

Tigerd Obergefreiter

Повідомлення:
    386
    Адреса:
    Львов
    Про посуд Татонка писати нічого не буду, бо вже казав вище, що з усього його різномаїття мені до вподоби прийшовся хіба чайничок 1 літр (зараз я його вже "полюбив", а коли брав, то основною умовою покупки була та обставина, що він аккурат входив в кастрюлю). Потрібно цей посуд просто потримати в руках. У нас у Львові відкривався магазин Ібіс, були певні скидки. Був налаштований на кетл Татонка (казанок плюс кришка-сковорода). А коли потримав його в руках, то одразу ж і перехотілось купувати, бо він мені показався щось дуже легким і дно грало із-за тонкої нержі. Особисто моя думка, що цей посуд можна використовувати тільки з газовим пальником невеликої потужності. У мене мультипаливна КОВЕА, то чайник ставлю на маленький вогонь (благо КОВЕА скидає потужність полум"я до мінімуму). .

rino08 подобається це.
  13. .Fantom.

.Fantom. Feldwebel

Повідомлення:
    231
    Адреса:
    Параллельная реальность
    Интересно (интересует пеший туризм) а кто как\чем моет посуду в походных условиях? На авто понятно - хоть бидонами воду тягай.
    К слову я дома моющими не пользуюсь, только хоз.мыло. А на природе, если речки под рукой нет?

14. Tigerd

Tigerd Obergefreiter

Повідомлення:
    386
    Адреса:
    Львов
    І ще одна ремарка, яка є моєю особистою думкою. Я на природі відпочиваю , нікуди не гоню, як ошпарений:) Все легко і розмірено:) Палаточку поставити, щось смачне зготувати (ну не люблю я сублімати, чи як воно там називається). А в Карпатах без чайника геть не цікаво! Стільки трав класних! В рюкзаку завжди є пару картоплин, цибулин, крупа. Форельку зловив, чи купив і як тут уху не зварити?

jr_13 та rino08 подобається це.
  15. rino08

rino08 Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    932
    Адреса:
    Украина
    Наверно влажными салфетками, хотя может есть какие ноу хау о которых я не знаю, так как в пешие не хожу, а если и хожу то туда обратно.
    Я думаю если поход недельный то по любому через воду по пути, так как я не очень представляю как можно по мимо снаряги еще как минимум 10-15л воды нести

.Fantom. подобається це.
  16. Tigerd

Tigerd Obergefreiter

Повідомлення:
    386
    Адреса:
    Львов
    В Карпатах с водой проблем нет, там и стоянки в большинстве своем возле речушек либо родников. А на себе можно разве что не больше 3 литров нести, больше куда? Салфетки да, есть без запаха, вполне подходят для очистки посуди и для гигиенических целей. Салфетки легкие и много их никогда в походе не бивает:)

.Fantom. та rino08 подобається це.
  17. Tigerd

Tigerd Obergefreiter

Повідомлення:
    386
    Адреса:
    Львов
    Кстати, по поводу хозяйственного мила. Если мне не изменяет память, то смешав мило с золой костра можно получить прекрасное моющее средство для посуди (идется про нержавеющую посуду)

jr_13 та rino08 подобається це.
  18. rino08

rino08 Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    932
    Адреса:
    Украина
    По моему еще можно песок с золой

jr_13 подобається це.
  19. .Fantom.

.Fantom. Feldwebel

Повідомлення:
    231
    Адреса:
    Параллельная реальность
    Не дразните Карпатами! Всё никак не выберусь. Воду тоже думал тягать 2 бутылки по 1,5л. и флягу. В пути подзаправляясь где придётся.
    А салфетки - да! Из рюкзачка (для города) не вылаживаю и пару пачек запаски на полке всегда лежат. СтОят копейки, в АТБ пачка 2грн. с копейками!

20. rino08

rino08 Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    932
    Адреса:
    Украина
  21. Славко Кара

Славко Кара Leutnant

Рейтинг:
    0
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    1.235
    Адреса:
    Ланиакея
    Если воды сполоснуть совсем нет - протираю несколько раз насухую туалетной бумагой или салфеткой, пока видимые загрязнения и остатки пищи не исчезнут. Перед следующим приемом пищи ложку и посуду внутри протираю спиртовой салфеткой для инъекций.
    Если рядом есть водоем - обычной мочалкой с мылом, мочалка поролоновая с абразивной подушечкой. Перед следующим приемом пищи тоже протирка спиртом, особенно к ложке внимательно.

Images:

978562_150401-07653498.jpg
    gubka-dlya-posudy-300x232.jpg
    salfetki-spirtovye-dlya-inektsij-apexmed-internetional-otzyvy-1370005030.jpg
    rino08 подобається це.
  22. serg shs

serg shs Oberfeldwebel

Повідомлення:
    384
    Адреса:
    Київ
    на полігоні, для очистки казанка\горнятка\ложки користувався горчичним порошком.
    чудово працює замість миючого засобу. знімає жирний наліт із посуду на ура :)
    пакетик із порошком майже ніц не важить.
    води треба не багато.

із повагою,
    Ссерж

jr_13, solvi, rino08 та 2 іншим подобається це.
  23. vadchema

vadchema Oberfeldwebel

Повідомлення:
    472
    Адреса:
    Украина
    Кто подскажет, что это за печка?

24. bohdan iv

bohdan iv Oberfeldwebel

Повідомлення:
    326
    Вітаю, схожу пічку бачив на цьому відео від Українських мандрівників (час 6:30) , плюс огляд спорядження для велотуристів.

deserter та vadchema подобається це.
  25. Алекса245

Алекса245 Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    637
    Адреса:
    Україна Киів
    multisport.com.ua/pohodnaya-kuhnya/pohodnie-kotelki/turisticheski-kotel-s-krishkoj
    Вот таким пользуемся 3 год полет нориальный. Взяли 2 разных размера один в один вставляются. Мыть правда если пригорело, чуток тяжелее чем в круглом. Ну и чехол пошил. Удобные реально.