Хочете від паровоза питань немає,за пару годин піджену,тільки от нікельованих та в позолоті немає,це апгрейд,зверніться до пана Бека
Люди вперше побачили паровоз. Чоловік каже - я б собі колеса взяв, дітям фара сподобалася. Жінка каже - а я б собі взяла оте що туди- сюди рухається.
Одне схоже колесо відкопав був, з якоїсь сільгосп техніки, схоже на кельтський хрест в колі,то ледве додому допер , кіл під 70 мабуть, а мо й більше. Ну це по відчуттям.. В яр хтось з гірки закотив. Так і не знаю від чогоо було, на котки від тигра не схоже, залізниця далеко
Я в днепровских плавнях части жд находил, костыли, плиты и все такое. Паровоза не было - украли до нас. Нужен специалист по копанию тяжелого в песке. Координаты в личку дам, бабло пополам ))
Мне до жд путей километров 20ть. Сегодня погода прям весенняя. Вот если такая зима вся будет, то могу Трою какую-нибудь набибикать местную да отрыть. И на аук с 1 гривны.
как в юности связаный с ремонтом ж.д., в некоторой степени, изучавший станки рафамет, польские, специальные для проточки собраных колесных пар, общий вес обычной пары, не тяговой, без шестерни, 1200 кг, из них ось 800, так шо штанга не слабая, в позолоте или никеле, что сложнее технически, будет выглядеть хорошо, но ведь сопрут.
И без позолоты сопрут. Вспомнился случай давности 20летней, менты искали кто навесное спёр с трактора, не помню уже что именно, может катки, может нет, но тяжеленное точно. Поступила наводка что два шкета, пацан с девкой, мелкие совсем. Следственный эксперимент, и о чудо, таки потащили что кони. Сс дому тяжело нести, а домой нормально
Привет. Обсуждалось уже вроде, но типа повторение- мать учения.)) Стационарное большое заземление лень вкапывать. Решил в местах предположительной сварки обойтись вбитыми штырями, возле дома и возле сараев, кабель сьёмный, чтоб не путался под ногами, надо поварить- подцепился, закончил - убрал кабель. Штыря метр с кепкой достаточно? Грунт будет увлажнённый, туда как раз с крыши вода стекает, соли могу ещё вбухать для лучшей проводности.
не надо соли, надо чистый голый металл, особенно если временно, лучше латунный штырь, метровый, таким пользуюсь. Армейские подобные железные, примерно 70 см, заточены колом.
в ідеалі забити між домом і сараєм контур: 3-4 штирі по 2м на відстані 2м і переварити їх на глибині 0,7м полосою 40х4 мм...відводи від контура вивести на оба боки (дім, сарай)...на штирі в ідеалі уголок 40мм...можна арматуру, трубу...ніякої солі - вона лише прискорить руйнування електродів...сіль - лише для "окозамилювання" коли підганяють опір контуру під норми при сухих з поганою провідністю грунтах https://www.google.com/search?q=лін...Rif0HHSwQBJ8Q9QF6BAgPEAE#imgrc=kPPpYjbWI1NtFM
Ну в ідеалі я робити не буду, мені лише для зварювального аппарату, і то зрідка. З іншими приладами якось дожив до сорока з хвостиком без заземлення.Попадалось в інеті що патони луплять іноді, перестраховуюсь для заспокоєння.
зробити 1 раз нормально щоб було заземлення на весь дім, сарай...там не такі вже і затрати... - якщо є стіралка - вони дуже люблять битись...там на вході фільтр і без заземлення на корпусі стіралки законно половина фазної напруги: 110-120В...майстри щоб не билась часто ті фільтра і викидають. ПС: десь місяць мо трохи більше просидів на своєму заземленні коли на вводі пропав N (ноль) - перебило кабель...нормуль пересидів, тільки коли вмикалась велика нагрузка (електроплита, електродуховка) чуток гуляла напруга 180-250 по фазах залежно від нагрузки.
Уголок как вариант, без фанатизма - 40 на 40 или 50 на 50. Площадь соприкосновения больше. Длина около метра+-
Це щось типу з тих заяв , що з 70х років ртутні термометри вже не випускають. Сфоткати Вам розетки без заземлення що зараз в продажі? В моєму домі стара проводка без третьої жили, не до заміни поки що. Питання було в тому як нашвидкоруч локально заземлити зварювальник, а не вкопувати капітальний контур.
Вкопайте колесо за 70 кг, приваримши йому дрота, най йой та й буде заземлення на пів бджолудя, як Ви й питали ))
Ок, понял, хотя наверно оцинкованую трубу зафигачу 1,5м, d5cm, бо уголки все использовал. Дефицит. Короче что-то придумаю