Треба мати таке. Майте на увазі, деякі пристрої розмикають тільки фазний контакт. Якщо поплутати їм фазу та нуль, то при розмиканні навантаження вимкнеться, але воно буде під фазною напругою. Тож правило просте. Лізеш в електрику - маєш пробник.
Дякую! Такого не маю, але є мультиметр. Такі регулятори потужності розривають фазу? Я вважав, що вони збільшують/зменшують опір. А повністю ланцюг не розривається.
Ну от мій знайомий планує встановити 16 шт панелів, 2,3х1,3 метри кожна. Рахував отаку їбалду, щоб крутила панелі, та вітром не здуло, там вартість тільки заліза без панелів як пів будинку. Тому вирішив встановити їх у 2 ряди з регулювання куту від горизонтального до вертикального. Під кожні погодні умови - свій кут. Ото і все.
А коту аби порад якихось непанятних накнопати, не то шо я кнопаю, все по ділу, всі ж бачать. Потім в кінці ше напише шось типу :" оті провідки відірви, вони зайві, отуто підпаяй кондьор", типу такого..Короче якись косінус гіпотенузи в ребусах будете шукати, а в підсумку всеодно викинете. В генерали мітить, або хвюрери 100,%, я його вже вирахував. ПС Вибачайте якшо без мене туто шось самі спалите, в мене ожеледь робе кирдик деревам і проводам, схоже що буду рідко, або взагалі не вийде зайти довго..(( На моєму віку 3й раз таке
Тримайся Фюрер, я б підтримав, як би міг чим. Нас поки що пронесло, а в районі 140+ пошкоджень мережі, і людей в рес не залишилось. Країна мрій пізделенського (((
Нехай всіх минає таке, тримайтесь. Якась сама скрутна зима за війну. То погода більш менш за нас була, а це наче трампона мало, ше й вона зкурвилась. Надвір виходиш то чутно як по селі щось гухкає падає, чи тільки дерева чи й з проводами. Інтернеткабеля точно порвало в багатьох місцях. За один обрив по селі відомо електромережі, це ше вдень, зараз хз.., ну і лінія що до села, наче теж є впавші провода. Та краще так, бо якшо стовби потягне, то вже дупа на кілька місяців в кращому випадку, вже було таке. Ми правда за місяць зробили, а були села що і по пів року.І це давно було , ще до війни. А зараз важко уявити скільки часу забере, не буде кому робити..
Привіт. +2 то з проводів попадало електричних, з інтернету майже ні, з дерев десь 50%, гепало знатно. Ну коротше надія на "пакращення" є. Може колись зроблять, якщо є кому і зможуть доїхати. Плівка льоду по землі, під нею і над нею вода. Головне шо стовби не погепали, хіба за селом..
Ті шо попадали коло людських хат то їхнє, у нас так прийнято, навпроти не лізти, хоч і типу нічийне, вигін чи ше шось. А пертись в посадку за падалицею ожеледдю, ну таке собі, під льодом квашня. До весни наче повинно вистачити, а далі буде видно, зараз нічого наперед не загадую, та й з здоров'ям хотілось би краще, ну то таке.. Нехай хтось інший на дровах збагатіє.
Сьогодні доволі надовго таки дали світло, декілька годин, (зараз нема, але встиг позаряджати все що міг), навіть попаяв трохи, не обігрівач ну але то таке.. Коротше сьогодні шикував ввечері.
Зпаяв . Свічка з поштомату , бак помив , форсунку випалював горілкою , забита була . Білий дим пізніше .
декілька років тому я писав про цей пристрій,працює до сих пір. Навіть писамв що він може пищати і що треба зробити щоб він затих.
Привіт хлопці, граюся з мд мздатим, і не можу пісюна на нього забити, такий він цікавий. Не сподобався мені діод, під збільшенням наче корпус тріснутий, перевіряю, звониться в обидва боки, випаяв то лише в один, і наче як штатно як і той що поруч. Але від прогріву міг і відновитись на деякий час? Наче таке буває? Ну коротше довіри нема. Якийсь смд, назви не знаю, хто в темі підкажіть При прозвонці 440 показує. Питання в тому чи можна на заміну такий покласти? Десь 420 показує. Стара плата управління від телевізора з коричневожовтими діодами. Збоку чорні від ліхтарика наче якогось. Хто шарить в діодах і маркуваннях то просвітіть, щоб я довго не рився в інеті. Їх навалом і класти легко, от тільки чи можна хз..