Ніяк це не врятує. Єдине рішення яке може врятувати це подвійне перетворення. 150 ->12/24/48/96 -> 220 Усе інше в реальних умовах викинуті гроші. Є такі ДБЖ наприклад, подвійного перетворення, але питання в тому, чи здатні вони працювати від мережі 100...150 вольт. Раніше такі схеми будували за допомогою Флетпаків, але їх вже всі ринок сжер.
Трошки потеребонькаю на дбж Powercom VGD. Це дбж подвійного перетворення, які можуть працювати від 120 вольт вхідної мережі, синтезуючи на виході чистий синус, наскільки я пам'ятаю. Є певна просадка путужності при малій вхідній напрузі, але вже від 160 вольт на вході вони тягнуть 100%. Пс. На нові навіть не дивився б. Придбав вжований))
так в чому проблема? 380 на 220 коефіцієнт трансформації 380/220=1.727 при подачі на 220в обмотку 150в маємо на виході: 150х1.727=259в ..цілком пристойно...далі стабілізатор і все нормуль...
у релейних КПД 95-98 %...я так розумію там не глобально весь будинок живити а точечно якийсь споживач... на крайній випадок не стаб а реле напруги на вихід щоб відсікало підвищену напругу...
Доброго вечора, шановне товариство. Може хтось "попаяв" автономного дизельного обігрівача, чи каталітичного газового, та має досвід в цьому питанні. Опалюємо бліндаж газовим інфрачервоним, але мій бюджет вже не вивозить, з цими морозами. Може хтось, що порадить економне та ефективне. " Буржуйку" ,окопні свічі, багаття, горілку не пропонувати.
В сенсі попаяв? То дизельний не підходить? Знайдіть до нього, стару , чавунну батерею. Підключіть до неї вихлоп, і з іншої сторони батереї виведіть. Інше питання, чи не видно буде, продуктів згорання....
Це конспірація, тема про пайку, Зараз прийде пан Зелений хвюрер і отримаємо на горіхи. Може хто мав досвід використання китайських " Webasto", чи каталітичних газових пальників. Тож поділялися досвідом,чи варте це обладнання уваги.
Вітаю.китай вебасто працює на свої кошти відмінно!економно,майже непомітний "вихлоп",можна спрямувати нагрів з 4 виходів в різні кімнати.тільки такими і користуємось. Каталітична горілка спалює кисень і дає багато вологи.програє вебасто в економії...
Привіт. ) То в мене аватарка страшна, для солідності, а так то я добрий,) радий шо завітав. Головне ні в кого не питати як електродвигуна підключити, не раджу, сильно білий дим люблять.(
Привіт, друже. Найстрашніші люди- добрі, вони посміхаються, зберігають спокій і чистять кулемет. Двигуни теж любив підключати в свій час.
Може в якійсь більш відвідуваній темі попитати? Бо тут в основному ботани тусять сінуси паяють і всяке таке наукове, остальні читають потайки,бояться заходити , народу небагато.
Знаю, що ви люди досвідчені, як казав один фірман - бувші. Тож і вирішив запитати тут. В в іншу тему піди, так зразу на процент пропадеш, чи ще в яку халепу вскочиш.
Той інфрочервоний то очко реально , жере кисень ,газ і тече конденсат всюди . Вебасто рулить . Отам дє їдете по дорозі сіткою натягнуто , збиваєтє профіль , він підходить , (всеоднє безтолкова тема ) і зварюєте з нього регістр у який пхаєте вихлоп з вебасто плотно . Відстріл 100%ККД . І блин не палиться у термо фпв і соляра в половину менш , а головне тепло ...
Саме так , народу небагато , карбюратори бакланів відсіяли , лише фахівці залишились , без відсотків і буратін ))
Панове, поюзав паяльнички, дам коротенького звіту, раптом кому пригодиться: Маємо 2 моделі, що зараз найпопулярніші. Ось перша Ось друга: Орієнтуємось по положенню кнопавок. Коробульки: ліворуч перший, праворуч другий. Якість виконання і міцність у першого переважає. Внутрняка також відрізняється в бік першого. Є навіть тримач для паяльника. Наповнення загалом однакове: 3 жала однакового дизайну, взаємозамінні між паяльниками, коробочка каніфолі, губочка(у першого більший шмат) і припій. В обох випадках всього метр але на диво - досить якісний, щось типу ПОС 60. Фото-порівняння з SH72, щоб було зрозуміліше. Радує дуже маленький виліт жала, реально зручно і сам корпус як на мене ергономічніший за SH72 з коробки. Далі хотів перевірити відповідність температурі. Взяв термометр, калібрував киплячою водою (показав 99 градусів цельсія). Обидва зарядив. У першого шкала у відсотках, у другого - 3 поділки. через миготіння дисплею там не видно, що то 99%. Перший має крок налаштування температури по 5 градусів від 180 і не перевіряв осоибсто, маю підозру, що 420. На фото має бути 215градусів, термометр показав 230 Далі встановив 250 градусів, термометр показав 260 потім встановив 300, побачив 290 на дисплеї термометру На цьому моменті заряд становив десь 96-97%. Потім за допомогою монетки почав його розкачувати на встановленій температурі 300 градусів. Припій майже одразу застигав на металі, але без контакту з монеткою відразу ставав рідким. Таким мазохізмом я займався хвилин 15 і вимкнув паяльник при 80% заряду. Другий паяльник має одну перевагу - підсвітку зони пайки, ліхтарик в області жала. Насправді зручно, особливо в умовах такої собі освітленості. Діапазон температур - 260-420 градусів з кроком по 40 градусів. Датчик термометру покрився нагаром до того часу і адекватних результатів відпомвився показувати, проте на мою думку реальна температура була нижча за ту, що на дисплеї. (може справа у тім, що я жала між ними міняв, не знаю. Не критично в цілому) Розігрівається він трохи довше за перший. Стрес-тест пройшов достойно, також на 300 градусах грів монету, припою треба було більше часу аби набути рідкого стану без контакту. За 15 хвилин я так і не зміг опустити заряд нижче 2х поділок, тому роблю висновок, що ємність у них не надто відрізяється. Загалом як зручний бездоротовий інструмент мені сподобались обидва. Перший сподобався більше, хоча і вартість його трошки вища. Висновок: за свої кошти обидва апарати дуже достойні, справили позитивне враження, я б рекомендував.
Пласт досліджень достойний. Ціни тільки порівняно з SH72 не вказані. Мені його вистачає, можна живити від різних джерел живлення, як БЖ так і акумуляторної збірки. Стосовно вильоту жала, якщо комусь завелике, то бачив раніше що продається насадка, подовжувач ручки, вкручується наче замість вижимної гайки, не певен як реалізовано, наскільки потім та насадка грітиметься то хз, але як варіант можна розглянути. Коли брав, дана модель була оптимальна по співвідношенню ціна-якість, зараз можливо вже здала свої позиції. Брав на олх суттєво дешевше ніж в інтернетмагазинах. З Херсона наче в якоїсь жіночки, точно не пам'ятаю.
Не сприймайте як старт дискусії, але спеціально вказав про старт "з коробки". Їм нічого не треба. От як я дістав, то ніяких допів я б не докупав, хіба що блок живлення. ( У мене чисто хобійна зайнятість раз на місяць). Один блок матиму на SH 72 для великих проектів і йому ж перехідник зроблю для TYPE-C. Єдине що в SH 72 простіше руками поміняти жало під час пайки, але мені особисто ні разу не знадобилось, може комусь це і матиме сенс. По цінах прошу пардону, я за ними слідкую, тому мені ясно було. Додам ясності на січень 2026: В цілому заходите на ТЕМУ або АЛІК з пошуком "Паяльник". Перший варіант залежно від комплектації візьмете гривень за 500±, другий за 350 приблизно. Можна на OLX завітати, якщо не хочете чекати, там вони також в наявності але з націнкою.
Я не настільки часто паяю, щоб мати колекцію паяльників, просто не треба. На мілке одного SH72 достатньо. Треба ще докупити звичайний мідний стоватник для чогось дебелого і я перший хлоп на селі). Ну а кому треба то нехай придивляються до вказаних моделей, наче непогані