Та хз відки той нагар береться і куди дівається, в мене теж то все норм, то треба чистити, але зазвичай пошоркати об мет мочалку достатньо. Ще припій сфоткати чи шо?
Мені сокирка не зайшла, погано гріється, а от косий конус юзаю. Сокирка про запас лежить, коли конус крякне.
Це флюс жере жало . Багато уселяких жал перепробував , зупинився на мідному . Цілодобово - три дні і викинув недопалок . Продаван на базарі підказав лайфак - тре в каніфоль тицяти постійно і у сітку металеву для посуду (як вже казав пан F) , якщо з флюсом паяю . Очисники для жал не зайшли, повний шлак , або трапились такі ) Температура 320 для плат вистачає .
Якщо все так погано з жалом - покладіть кусочок припою на таблетку аспірину та залудіть жало . Тільки не вдихайте дим . Їдучій страшенно !
Пізно комерційна жилка проснулась, вже ж замовив.. Під спойлером на попередній сторінці. Хз нашо воно мені по великому рахунку, але давно хотів, особливо коли цікаво було що там по датчикам та кондерам. Ну кондери то в мультиметрі є, а індуктивності нема. Хай буде..
колись на срочці зелений летьоха намагався нас вигнати на роботу в мороз з теплого вагончика на КП , потім жменю пігулок аспірину розкрошив на буржуйку ... Самі повибігали ...
Зараз флюси , як і каніфоль ще тої якості ... Купіть собі таку підставку з ,,мочалкою,, та постійно після припаювання протирайте два три рази жало на тій мочалці . Також не робіть температуру зависокою - від того сильніше розкладаються флюси . Якщо погано прогріває - просто поставте більш масивне жало і чуть підніміть температуру .
2хм? Хто паяв? Колись заглядав взяти крота, потім відпустило, по катушкам проблемний якийсь, треба ідеальні.. На тх850 теж подивлявся. Сам не знаю що хочу, і нафіга воно мені як не копаю. Я датчики сам не зроблю, багато гемору, нема знань, простіше купити, тому блоком зводити нема чого. Це я свої редголдівські хочу поперевіряти, їх назбирав щось забагато самопальних, просто з цікавості. Може кондери ще перевірю тестером.
2ХМ робив Арсенал . кротом зводив катушки , нічього сложного . Соловей покійний ним також котушки зводив . малі катушки працювали гарно . великі пливли від нагріву . а осінью працювали добре .
Бачив я його кроти(блоки 1 чи 2) на фіолетовому даавно, то щось не в захваті був Якась проба пера, типу тренувалась людина, збирала з підручних матеріалів. Ну таке враження суб'єктивно. Зовні, внутрянку я не бачив.. ПС Якби на блок крота можна було натягнути нормально масківський датчик, то можна було б подумать ннада він мені чи нє, але наче як не то пальто, як я зрозумів