Попаяем? :)

Тема у розділі 'Курилка', створена користувачем Cladotrix, 17 чер 2017.

1. Ph@ntom

Ph@ntom Hauptmann

Повідомлення:
    2.462
    Адреса:
    Україна
    Я наковиряв з ноутів зелених та червоних. Червоні були з орігіналу lenovo, їм вже років мамо рідна, але 1300..1500 маг в них залишилось. Користую в ліхтарях.
    Недавно ще розібрав батарею з асуса - там були зелені, таке ж лайно, як і все зелене.
    З 8 шт відібрав 2 напів трупа, інші взагалі мертві.

Веселый трутень, ДВ762 та Konrad Lorenz подобається це.
  2. Цікаві лоти

1. (в наявності 20 шт.)
      Нові тактичні кросівки. Матеріал - натуральна шкіра. Вставки - міцна 3D сітка. В середині - високояк...
      1750 грн.
    2. Нові, купувались за 150 евро. 27 см стелька, 40.5 розм.
      5300 грн.
    3. Трейлові Кросівки Asics Gel-Venture® Trail 8 Сша. Оригинал. Кроссовки GEL-VENTURE® 8 созданы для...
      2449 грн.
    4. Боти .носок захищений,металева вставка.Б/У. майже без використання.Стан чудовий(нових).не потерті б...
      435 грн.
    5. Кросівки камуфляжні. В носку сталева вставка для захисту пальців. Устілка 20 см. Без втрат та пошкод...
      350 грн.
  3. Cladotrix

Cladotrix Der Grüne Führer

Повідомлення:
    10.328
    Адреса:
    Україна
    От про зелене було обідно, до сльоз..:confused::smile_5:
    Доведеться міняти авку і підпис..

Konrad Lorenz та Ph@ntom подобається це.
  4. Cladotrix

Повідомлення:
    10.328
    Адреса:
    Україна
    І акуми..

ДВ762 та Ph@ntom подобається це.
  5. Ph@ntom

Ph@ntom Hauptmann

Повідомлення:
    2.462
    Адреса:
    Україна
    Акуми можна не міняти, а перевзути у модну термоусадку)))

Веселый трутень, ДВ762 та Konrad Lorenz подобається це.
  6. Konrad Lorenz

Konrad Lorenz Feldwebel

Повідомлення:
    244
    Адреса:
    Terra kozakorum
    Як почав грітися при зарядці, то і поганий.

7. Cladotrix

Повідомлення:
    10.328
    Адреса:
    Україна
    Ннада хванарик жужик, рукою качаєш, воно світе. Колись один дядька заліз під першу парту, подивитись непомітно шо там в учительки під юбкою з тою жужою. Не зрозуміло як, але спалився)). Він мені як розказував, я думав шо лопну.)

ДВ762, Ph@ntom та Konrad Lorenz подобається це.
  8. Валерий Sk

Валерий Sk Stabsgefreiter

Повідомлення:
    192
    Адреса:
    Київ
    Углеродка К110.

Одіссей подобається це.
  9. Ph@ntom

Ph@ntom Hauptmann

Повідомлення:
    2.462
    Адреса:
    Україна
    Колись, у буремних 90х бачив відос, якусь пошлу американську комедію, де чоловіче вдягнувши механічного автономно працюючого пеніса, побудовою нагадуючого якийсь бур з метростроя, а розміром з торпеду, намагався забуритись в якусь жіночку, яка втікла як гантілопа від такої перспективи.

Ну от уявіть собі, що можливо вчителька також дивилась цю хфільму, і от настав час нічних жахів, якась механічна приблуда намагається залізти їй під спідницю.

Cladotrix подобається це.
  10. Cladotrix

Повідомлення:
    10.328
    Адреса:
    Україна
    Діло рочків зо 50 тому було, тоді ніякої хвільми не побачити, а тестостерон якийсь був з цікавістю, і вчителька була після інституту, і жужа була). Отримав потім чоботом по дупі від її хлопця, ну але то таке))

ДВ762, Ph@ntom та Konrad Lorenz подобається це.
  11. Cladotrix

Повідомлення:
    10.328
    Адреса:
    Україна
    Привіт. Ну і де всі пропали? Електрики нема?
    Похвалитись вирішив:rolleyes:, в мене теж нема, але намудрував собі мобільний інтернет в блекаути. Коротше кому треба, маєте "ломки" без райберта - ділюсь . Маю підсилювач зв'язку 900мГц,. " Lintatek kw16l." Для голосових і сільського інтернету, бо без нього зв'язку нема, (в червоній зоні), з ним в зеленій зоні( прийом як біля вишки, а до неї 7км). Маю також зарядне літокалу 500 з павером 5в, подружив їх, бо живлення репітера 5в, ну і оце вам натицяв мудрості. Комплект на даний момент десь 2600грн+-: зовнішня та внутрішня антени, кабель і сам репітер , (павербанк 5в додатково хз яка ціна). В кого залишились не задіяні антени від безпровідного інтернету ( при умові що вони широкосмугові, діапазон 900кГц в них є) то з'економите, матимете і зв'язок і інтернет в сільській місцевості, треба докупити лише саму коробочку. В місті наче вишки 1800мГц, 2100мГц, то дана модель не підійде, треба буде брати або на вищий діапазон, або на всі три частоти, взнавайте на якій частоті ваш оператор роздає.
    Та в місті я б і не радив класти даний репітер, можете посваритись з оператором через перешкоди, на близьких дистанціях до вишки, можуть бути проблеми через перепідсилення і тд. Дана модель для села гут, відносно дешева, якщо все вірно установите по антенам ( щоб не закільцювали сигнал між собою, зовн-ня та внутр-ня) то і не ломатиметься. Якщо до вишки близько, бажано більш продвинутішу та дорожчу модель, з реальною функцією регулювання підсилення, бо в цій я не певен що вона адекватно працює на близьких дистанціях, в мене вишка далеко то я і не парюсь. Сам даний репітер оптимальний по співвідношенню ціна-можливості. Інші або дорожчі, або якщо дешевшіі то гіршої якості, довго не ходитимуть, або погано підсилюватимуть.

Ph@ntom та appendicit подобається це.
  12. Ph@ntom

Ph@ntom Hauptmann

Повідомлення:
    2.462
    Адреса:
    Україна
    В нашій ямі водафон геть кепський. Але Київстар жарить 5 палок, як у мікрохвильовці..

Зараз думаю самому зібрати 4s2p збірку 33140 для циркуляційного насосу, чи придбати вже зроблену.

Пс. Акуми під зварку, в мене немає. Під шпильку коштують дорожче ((

Cladotrix подобається це.
  13. Cladotrix

Повідомлення:
    10.328
    Адреса:
    Україна
    У мене водафон. Раніше прийом був теж 5 палок, в погребі ловило, зараз зкурвився, в середньому 3+-. Київстар взагалі рідко де зачепить смарт, і то ледве ледве одну поділку, так завжди було.. Електроенергію в мене і на вишках відмикають зазвичай не одночасно, навіть якщо вимикають ближню, то я дотягуюсь до інших що за нею. Ну тобто при наявності репітера та павербанка 5в, зв'язок буде навіть якщо все село без жодної антенки, без електроенергії, та без провідного інтернету, можна в ютюбі сидіти залипати на мобільному інтернеті, хоч і на невеликійй швидкості 2g, EDGE протокол. Не те щоб 100% часу, ну скажем 90-95%, бо іноді навіть репітер інтернетрафік не вивозить нормально, це коли зовсім вишки лажають і рваний графік в нетмоніторі. Оператори охреніли, підняли тарифи, бо типу добавили гігабайтів інтернету, це при тому що знають що інтернет не тягне майже взагалі, зависає наглухо, а тарифів без нав'язаного інтернету нема, щоб суто для розмов, я вже не кажу що в багатьох взагалі кнопочники а не смарти.
    Я посидів, подивився на цю х-ню, і купив реппітер, тепер в їх сраних тарифах є сенс.
    Прийом -51 як біля вишки, без репітера 90 і вище, в червоній зоні.
    -51 , щоб було зрозуміло це так якби я стояв від вишки в сотні метрів, це найкращий прийом. А лове ще кілька вишок 60, 70 і тд, в зеленій зоні хорошого прийому. Якщо відімкну репітер, кількість вишок зменшиться, і буде або в червоній зоні, або в жовтій( дуже поганий прийом, і поганий)

Ph@ntom подобається це.
  14. Ph@ntom

Ph@ntom Hauptmann

Повідомлення:
    2.462
    Адреса:
    Україна

Задумав я заживити безперебійно циркуляційний насос.

Вигадав 2 варіанти.
    1. Залишити старий 220в насос, додати інвертор/дбж + 30Аh/384wh lifepo батарею. Ну або 45Ah.

2. Замінити насос на 12в 17w,, додати 30Аh/384wh батарею + зарядку.

Варіант 2 - 22 години автономки, дешево сердито, але є недоліки - надійність кетайського насоса, Та неможливість зараз ковиряти сантезнічні труби та вузли.

Варіант 1 - мінімум втручань, але трошки дорожче акум та менше автономність.

30Аh/384wh / (40+6) = 8 годин автономність.
    40 + 6 - путужність насоса + хол пробіг дбж.
    Але не лізти у систему опалення.

Колись користувався дбж з їх кривою синусоїдою для живлення Двигунів - гудять та гріються, але працюють.

До того ж в циркуляційних насосах наче стоять частотники, тож їм хформа напруги по роялю пізделенського.

Хто проходив вже цей шлях?

ДВ762 подобається це.
  15. Ph@ntom

Ph@ntom Hauptmann

Повідомлення:
    2.462
    Адреса:
    Україна

15..20 мкф впаралель виходу, перетворює меандр на умовний сінус.
    20 мкф /400в МГБО підійде по напрузі?

Залишилось єдине питання - струм заряда внутрішнього акума від вбудованої зарядки - біля 1А, тобто за 3 години воно вдує в банку 3Аг, а треба десь 30.

Треба зовнішня зарядка, я так розумію.

16. ДВ762

ДВ762 Leutnant

Повідомлення:
    1.081
    Адреса:
    Ненька. Portae caelestis.
    такс...буду на іншому компу - скину просту схему для перетворення міандру від УПС в досить симпатишну синусоїду...собі зробив таке щастя...здається і детальок на ще 1 набереться...там треба дросель від люмінісцентних ламп і конденсатори для фільтра...і все
    ось по цій схемі робив:

Ph@ntom подобається це.
  17. Cladotrix

Повідомлення:
    10.328
    Адреса:
    Україна
    Дійдете до квадратної гіпотенузи з катетами - позвете, підкажу шо можу, а з сінусами та косінусами я не подружився, нічо вже не пам'ятаю після школи..:confused:
    Вчителька казала: вчи сінуси - пригодиться! Я не вірив, а осьо якраз би пригодилось, накнопав би шось розумне, сижу і невдобно якось:oops:, не знаю шо кнопати..

ДВ762 та Ph@ntom подобається це.
  18. Ph@ntom

Ph@ntom Hauptmann

Повідомлення:
    2.462
    Адреса:
    Україна
    Так дядько он на осцилографі показує синус без дроселя. Вмикає двигуна, він працює.

Ага, а не так усе просто...
    Screenshot_2025-11-09-13-14-31-38_f9ee0578fe1cc94de7482bd41accb329.jpg

19. ДВ762

ДВ762 Leutnant

Повідомлення:
    1.081
    Адреса:
    все правильно...внутрішня зарядка порядка 0.7А бо вона для 7А/г АКБ

амплітудне значення напруги при 230в буде: 230х1.7 =391в..тому конденсатори треба на 400в і більше..

Останнє редагування: 9 лис 2025
    Ph@ntom подобається це.
  20. Ph@ntom

Ph@ntom Hauptmann

Повідомлення:
    2.462
    Адреса:
    Україна

Хлопці пишуть, що приєднання отого конденсатора на 15 мкф, миттєво піднімає споживання з 0,6А до 3...4

Пииипець.

Судячи з усього прийдеться міняти насоса (((

21. ДВ762

ДВ762 Leutnant

Повідомлення:
    1.081
    Адреса:
    в мене насос в котлі - тому без варіантів: УПС+койобочка фільтр...

Ph@ntom подобається це.
  22. ДВ762

ДВ762 Leutnant

Повідомлення:
    1.081
    Адреса:
    20231008_181242.jpg 20231008_181250.jpg 20231008_181319.jpg 20231008_192716.jpg 20231008_181231.jpg
    Ось комплектуючі і готовий мій фільтр для перетворення міандра від УПС в непогану синусоїду

Останнє редагування: 9 лис 2025
    Ph@ntom подобається це.
  23. Cladotrix

Повідомлення:
    10.328
    Адреса:
    Україна
    Вище писав за репітер, ось надаю покази з нетмонітора, графік, силу сигналу. Координати вишок ставки хвюрера заретушував, воно вам не треба.:rolleyes: Малолішо..
    Без репітера:
    IMG_20251109_161438.jpg
    З ввімкненим репітером, видно як починає вирівнювати графік, та ловить стабільні вишки
    IMG_20251109_161626.jpg
    Ось вже вирівняний стабільний графік, і наловило вишок
    IMG_20251109_161835.jpg
    З репітером голосова буде стабільна постійно,( всі поділки), Комплект антен самий простий не потужний, не хотів зайвого опромінення в кімнаті, і перешкод на вишку, мені достатньо щоб роздавало на 1 кімнату, але не занадто. Антени треба рознести якомога далі одна від одної горизонтально, скільки дозволить кабель, по висоті вертикально більше 2м по інструкції, і щоб між ними була стіна. Я далеко по відстані рознести не міг через конструктив хати та положення вишок, метрів 5 всього вийшло, але по висоті більше 3 метрів розніс, наче все гут, сигнал не закільцювався. Інтернет зрідка може підтуплювати навіть з репітером, війна та перешкоди.., але загалом норм, покупка виправдана.

ДВ762, Konrad Lorenz та Ph@ntom подобається це.
  24. oll13

oll13 Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    818
    Адреса:
    Kharkiv
    У мене біда! Жінка вирішила прибратись! Прийде з роботи буде геноцид!
    Пішов за паяльником, окремо лежить паяльник, окремо підставка, ретельно вичищена від каніфолі, припоя та баночки з флюсом!:D Все б нічого, а от флюс тепер купувати. Назву не пам'ятаю.Червоний, як вазелин, паяє все. Підкажіть назву, начебто у Фюрера був червоний. Зігану за підказку! )
    P.S. Паяльник теж купувати. Що вона з ним робила? :confused:

Веселый трутень, ДВ762 та Ph@ntom подобається це.
  25. Cladotrix

Повідомлення:
    10.328
    Адреса:
    Україна
    Наведіть їй порядок на кухні, змішайте гречку з горохом та арнауткою, поломайте макарони, все насіння що мала висаджувати теж, в пралку напхайте кольорове з білим, шоб знала шо чіпати в чоловіка, а шо ні.
    Флюс є, але хто виробник не написано. Пошукаю може збереглись скріни з ЧП "Ворон" купляв там, не певен що там теж вказано було хто бодяжить. Пошукав, нема виробника : флюспаста Activ 20гр, це те що в замовленні.
    ПС Жінку краще не геноцидити, по перше людина старалась, а по друге не можна сваритись з тим хто має доступ до Вашої зубної щітки.

ДВ762, oll13, Konrad Lorenz та ще 1-му подобається це.
  26. Cladotrix

Повідомлення:
    10.328
    Адреса:
    Україна
    Вироблено в Україні, що паяє і все IMG_20251109_172623.jpg

ДВ762, oll13 та Ph@ntom подобається це.