Найшов якийсь дефіцитномоднячий кондер ніобієвий, з супутника воєнної прийомки, наче 68мкф, але не бачу макс напругу і де плюсовий вивід. Це 16в і довший вивід плюс, чи помиляюсь?
Не зрозуміло на скільки вольт. Якщо 16в то хз чи достатньо безпечно ліпити біля динаміка. По ідеї чим більша ємність, тим більше високих частот зріже RC ланцюжок чи шо.. Задовбався, на слух різниця не відчутна, а заміряти чи ріже перешкоди, нема чим. Від балди щось втулю, і буду думати що помогло.
Сам можу в пошуку знайти продаванів. Цікавили характеристики наявного кондера, непромаркований, замовляти нема бажання, так і не цікаво, і геморой, лише якщо виходу іншого нема. Весь цимес - зліпити з наявного сміття, що вимів з під стола. То мажори чуть шо і в інтернеті шукають. Я простий сільський хвюрер, можу і тілівізір на деталі розбомбити якшо шо, хобя така , шоб з @вна і палок, і ше й робило потім
купіть собі для опитів , а не то можна і самому склепати... Магазин резисторов, конденсаторов и индуктивностей
Фюрер як я бачу, має бажання створити сумновідомий в вузьких колах каскадний резонанс, граючись з невідомими конденсаторами в LC контурах. Може той конденсатор фюреру москальскі агенти підсунули, щоб той усе село уконтропупив, для початку))
Геніальність вона або є або нема, я так скажу. Осьо візьмемо мене для прикладу, без зайвої скромності, і не вчився ж на ці конденсатори, а як поперло раціоналізаторство і вже купа ідей крутиться, ше біше ніж в Віті, і це в мене ше осцилографа нема і формул не знаю. А шоб був і знав?? Частину запатентую, частину і не розповіси нікому, людство ше не до всіх винаходів доросло.. Ну таке. Все більше намйоками туто пишу, для потомків..
деякі потомки знають достатньо щоб хвюрера у куток поставити. А охцилограф, а буквоїди скажуть осцилоскоп, вже дуже доступний по ціні, на приклад кишеньковий, від 2.5 тис грн. Є і вбудовані в мультиметри. Ото мені поки не тре, то тіко дивлюсь на сучасні, десь валяється совковий маленький, як коробка з вином. Трилітрова. Навіть трохи апгрейжений.
сьогодні , дружина з ним бігала , так шо не скоро надоїсть ... Ви на Вітін трудовой путь не дивіться , будете зуби цілі мати ...
Нічо ніхто з потомків не знає, я осьо скіко питав за кондьори, перевіряв, то екзамен ніхто не здав, всі морозяться, наче й не бачили. А від осцилографа ше й тупішають, я так скажу,як від калькулятора, вже ніхто табличку множення не знає. Осцилограф це шо? Сидять і втикають в екран, дивляться шо там малює, так любий зможе. Профі не дивляться, вони брутально сидять і по формулам уявляють шо там намалювало і простим карандашом на листочку в клітинку. Тому до профі альцгеймер не прийде, а до тих первих з осцилом то таки да.
Вітя по другому профілю винахідник, ми не конкуруєм. Дарю ноухау в маси. От треба опір 59 Ом, а є тіко млт1 57.4 Ом. Шо зробе дилетант? Правильно, буде лізти в інтернет, шукати, чекати тиждень, чи пробувати ланцюжок послідовнопаралельний паяти,ліпити горбатого, а воно все не то. Профі бере ножиг, шкрябає, БАЦ! 59 Ом! Ну чи не геній?
Аферюги придумали RCланцюжки, шоб продавати кондери і резистори, нічо воно не міняє. Втулив 59 Ом, і аж 22мкф, і шо? А нішо. Може кажани з собаками і відчують різницю, а я шось ніяк. І треш не рівніший, і 50см на 5коп не стало..
ніхром нєгодітся , буде грітись як нагріватєль , а от платінова проволочка от то дєло , от не даром її в такі рєзістори ставили ...
Коротше наче попав в потрібні номінали RC ланцюжка. Тулив електроліти 4,7- 22мкф і навіть вище ємності які знаходив, і по формулах, і від ліхтаря, опір близький до імпедансу навушників або більший, треш навалити не вдавалось, глушив сигнал від монети,( тести біля перешкод, дім, до леп метрів 15.) Коротше максималізм з ємністю конденсатора, різний опір і нічого доброго на вихлопі. А це вирішив наостанок, перед тим як покласти болт на ці всі експерименти, спаяти RC з малим номіналом кондера, бо читав і про.04-0.7мкф + опір рівний імпедансу. Згадав що маю в загашнику mkp x2 саме 0.7мкф (перешкодоподавлюючий, випадково саме такий викупив для частоти датчика). Спаяв 0,7мкф+ 59,2Ом, бо навушники 59Ом. Треш навалюю, звісно що рваний бо перешкоди, але монетний сигнал чутно, і чутно впевненіше на максималках. Ну тобто, якщо раніше від 36 до 30см чортішонепанятне, чи то треш глюче, чи то монета, а то і взагалі забивало сигнао, то зараз цей відрізок таки хоч і тихий, але не такий розмитий, на чистому вже можна копати. Треба буде ще якось відійти подалі від леп, перевірити як воно. Гірше точно не стало.