Потицяв трохи Потицяв трохи тестером на прозвонці(не всі бо плата була в нагарі) то світились. Відчистив.Можу літієм перевірити через спротив, 4,2в проти 4,5 потрібних має вистачити.
я свої "пальники для курчат" живлю від звичайного газу з заправок...краще йде зимовий газ...заправляю балончики від 50л балону...
Ну тут не посперечаюсь. Я хочу рубанути доріжки, і з паралельних з'єднань перейти на послідовне. 8 діодів якраз по 3 вольта на діод , блок то на 24в. Підпаяти на платі ще один кабель і заживити збірку. А на паяльник йтиме той що вже є. Потужності блока по ідеї достатньо з запасом на все, якщо не брешуть що він на 5ампер
Навпаки. Я б ото все викинув та купив новий хвонарик,а ти молодець,всьо суєтішся,паяльником своїм скрізь тикаєш.. Знімаю шляпу..
Я ж хочу присобачити до підставки стаціонарну підсвітку. Ну варіант замовити лед стрічку, лампочку 24в ітд, не стимулює моє лібідо бо укрпошта Фонарик є Конвой s2+, можна втулити кріплення як в велофарі, і використовувати його, але хз, якось..Чортішо.
Скрінь шо я тут ваяю. Запатентуєш. ПС Діодики всі світяться, потицяв ще раз мультиком, може щось і вийде. Правда наче не рівномірно по яскравості, ну це суб'єктивне враження
мав пару що хотів побавитись у відновлення. Їх так крепко залили епоксидкою наглухо, що будь який ремонт не реальний.
Зберігайки, але є і розжарювання. Вони до чого? Давайте поміркуєм про різницю паралельної і послідовної збірки діодів. Мінус послідовної, що якщо здохне якийсь діод, то здохне вся збірка, треба шукати який з них, але чому б їм світити не однаково, якщо через них проходитиме один струм? Через паралельну струм іде різний по кожному діоду, і через різницю в параметрах діода, і додаткового спротиву. Чи я чогось не розумію?
Оптимальні параметри діода : при 3вольтах споживатиме 20ма. При 3,5в вже наче споживання сильно зросте, аж до 80ма, десь наче таке гуглив. Тому при паралельних збірках тулять спротив. Наприклад в цьому донорі налобнику було не потрібних 2аа= 3в, а 3аа=4,5в, тому біля кожного діода втулили спротив 22Ом, щоб струм був 20ма. При 8 діодах додатковий спротив тулити не треба, на скільки я розумію. 24в/8=3в
Невеликий опір я все ж таки поставив. А так ви міркуєте правильно. Три вольта це падіння напруги на одному діоді.