Помпова рушниця Форт 500.

Тема у розділі 'Вогнепальна зброя та боєприпаси', створена користувачем zztop, 4 кві 2024.

1. zztop

zztop Stabsgefreiter

Повідомлення:
    391
    Адреса:
    киев
    Всім доброго дня. Я власник рушниці форт 500т. Не дуже популярна рушниця, тому і вирішив зробити цю тему. Може хтось і є хто також володіє даниною зброю. Бо в інтернеті дуже мало оглядів, інформації та іншого відносно форта. А я вважаю що власникам є чим поділитися між собою.

akms1974, Олег Грабовский, valerka та ще 1-му подобається це.
  2. Цікаві лоти

1. (в наявності 50 шт.)
      Учбові фальшпатрони у калібрі 5.45х39 від компанії Molotgun. Виготовлені з міцного алюмінію та призн...
      570 грн.
    2. (в наявності 2 шт.)
      У продажу новий патронташ відкритий, на 24 патрона, чорний, виробник ВОЛМАС, виготовлений із синтети...
      350 грн.
    3. 1000 грн.
    4. (в наявності 3 шт.)
      СТОИТ БЛИЦ ЦЕНА - НЕ НУЖНО ЖДАТЬ окончания срока,можно купить СРАЗУ! ДРУГОЙ ТЮНИНГ для оружия, смо...
      450 грн.
    5. Паучер для 2х магазинов ТТ от фирмы ata gear
      1200 грн.
  3. zztop

zztop Stabsgefreiter

Повідомлення:
    391
    Адреса:
    киев
    Бо навіть в ютюбі я знайшов пару трійку відеороликів, пару незрозумілих обзорів, з яких нічого не зрозуміло. Бо на моєму досвіді є переваги, є і недоліки конструктивні. Загалом є багато чого обсудити. Наприклад те що форт почав виготовляти цевье нового зразка. Правда ще десь роки три тому, але тільки зараз руки дійшли це замовити.

akms1974 та Олег Грабовский подобається це.
  4. zztop

zztop Stabsgefreiter

Повідомлення:
    391
    Адреса:
    киев
    IMG_20240403_191020_620.jpg

5. Marty_McFly

Marty_McFly Stabsgefreiter

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    2
    Лоти
      на продажу:
    1
      продані:
    2
    Повідомлення:
    391

akms1974 подобається це.
  6. Коронаминус

Коронаминус Oberfeldwebel

Повідомлення:
    362
    Адреса:
    UA
    Она изначально разрабатывалась как спецсредство для милиции, и является клоном мос 500 (могу ошибаться). Не вижу смысла обсуждать ее, если есть Хачик, Хуглу и т.д. Тяжелое, странное неудобное ружье. Но это время такое было. Все-чистое ИМХО

LySS та akms1974 подобається це.
  7. Олег Грабовский

Олег Грабовский Leutnant

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    39
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    80
    Повідомлення:
    1.460
    Приветствую. Не флуда ради, камрад на заднем плане, каталог форта или что это за изображении продукции? Раньше не доводилось встречать.

kripers338, akms1974 та Otryta подобається це.
  8. akms1974

akms1974 Leutnant

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    5
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    12
    Повідомлення:
    1.689
    Адреса:
    Тайга
    По службе доводилось стрелять- три единицы постоянно имели косяк - проблемы с подачей... Со всех подразделений НПУ сняли с вооружения в 2021 году из-за нестабильной работы. Вместо фортов выдали Hatsan Police со складным боковым прикладом + весь в обвесе...

С уважением, Сергей!

Otryta, Prado, LySS та 3 іншим подобається це.
  9. zztop

zztop Stabsgefreiter

Повідомлення:
    391
    Адреса:
    киев
    Каталог - комерційний рекламний, але на жаль не мій. Це людина з форта на ньому робила фото для мене, але на мою пропозицію продати його мені, відповіла що це єдиний екземпляр в нього залишився. На жаль...

German Stein, Олег Грабовский та akms1974 подобається це.
  10. zztop

zztop Stabsgefreiter

Повідомлення:
    391
    Адреса:
    киев
    Моє імхо- хатсан, хуглу, атрох та інші рушниці на цивільному ринку мені не подобаються. Вони легкі , до 3 кг вага, якщо стріляти магнус навіскою то є ефект " брикання". Мій форт важить біля 4 кг, за рахунок товщини ствола. Він тупо їсть все. Були нещодавно на полігоні та випробували набої " антідрон" з посиленою навіскою дробі та пороху, хатсан та інші після першого пострілу більше не наважилися заряджати їх. Форт же стабільно відпрацював, без брикання та посиленою віддачі.

11. zztop

zztop Stabsgefreiter

Повідомлення:
    391
    Адреса:
    киев
    Форт до речи це поєднання вузлів від мосберга та ремінгтона. Усім більш схожий на ремінгтон 870. На мою думку.

LySS та Олег Грабовский подобається це.
  12. Marty_McFly

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    2
    Лоти
      на продажу:
    1
      продані:
    2
    Повідомлення:
    391
    Мені здається що це вже переходить в - "кожна жаба своє болото хвалить". Форт це спецзасіб. Якби хоч чоки можна було вкручувати, а так нічого цікавого як на мене. Якби мені треба було обирати між хуглу з чоками, хатсаном в комбо комплектації і фортом то форта точно не брав. Він своїх грошей не вартує як на мене. Ви купили бо мабуть почули десь що форт перебуває на озброєнні альфи і т.д. та й вирішили придбати для фетишу, напевно через якийсь час розчарувались в ньому і вирішили створити тему на форумі щоб знайти однодумців які б співали оди цій ружбайці. Вибачте якщо щось не так сказав. Висказав свою думку.

LySS, Олег Грабовский та akms1974 подобається це.
  13. zztop

zztop Stabsgefreiter

Повідомлення:
    391
    Адреса:
    киев
    У вас дуже бурна фантазія))) схоже на драму з детективом. І спецпризначенці, і розчарування))))
    На самому ділі все просто і іронічно. Взяв форта аби працювати їм постійно, різні тренування, набої і умови. Навіть і погодні. Так звісно є претензії конструктивні до нього, але в плані роботи нарікань немає.

Останнє редагування: 5 кві 2024
    Олег Грабовский та akms1974 подобається це.
  14. Marty_McFly

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    2
    Лоти
      на продажу:
    1
      продані:
    2
    Повідомлення:
    391
    Може й так

15. Romych

Romych Oberleutnant

Повідомлення:
    1.936
    Адреса:
    Київ
    А не треба магнумами стріляти.) То все дурниці. Стандартних наважок до 36 грамів достатньо для всіх задач.
    Така собі "перевага". Зайвий кілограм - це мінус 20 набоїв носимого боєкомплекту.

OSTEON, Олег Грабовский, akms1974 та 2 іншим подобається це.
  16. zztop

zztop Stabsgefreiter

Повідомлення:
    391
    Адреса:
    киев
    Мій зріст 188 то для меня турецькі як іграшки.

17. DoublePaulus

DoublePaulus Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    550
    Адреса:
    місто Київ
    Пустий Хатсан з коротким стволом 3,25кг, з довгим 4+кг. При повній зарядці 8 патронів - ще +0,4кг.
    Як на мене - немає сенсу володіти ненадійною зброєю саме як зброєю. Як прикольним дивним артефактом - нехай.

Олег Грабовский подобається це.
  18. Romych

Romych Oberleutnant

Повідомлення:
    1.936
    Адреса:
    Київ
    Та 3 кг він без набоїв. І не може додаткових 25 см ствола потягнути на майже кілограм додаткової ваги.:) Ті ж самі 3 кг мають практично всі помпи. І турки, і MAVERICK M88/MOSSBERG M500, і Fabarm SDASS.

akms1974, Олег Грабовский та SergAF подобається це.
  19. SergAF

SergAF Feldwebel

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    388
    Пустой Fabarm SDASS с 50см стволом, защитной накладкой на стволе и родным "веслом" весит 3040 грамм.

akms1974, Олег Грабовский та Romych подобається це.
  20. zztop

zztop Stabsgefreiter

Повідомлення:
    391
    Адреса:
    киев
    Я особисто не вважаю форт 500 не надійною зброєю. Не розумію звідки таке ставлення. Це я кажу як господар форта, котрий постійно його експлуатує. Надійна, бюджетна помпа.

21. Romych

Romych Oberleutnant

Повідомлення:
    1.936
    Адреса:
    Київ
    А скільки вже настріляли з нього?

akms1974 подобається це.
  22. zztop

zztop Stabsgefreiter

Повідомлення:
    391
    Адреса:
    киев
    За три роки десь 1000+

akms1974 подобається це.
  23. DoublePaulus

Повідомлення:
    550
    Адреса:
    місто Київ
    А чому його прибрали з нацполу? Тут вище писали що через ненадійність.

akms1974 подобається це.
  24. zztop

zztop Stabsgefreiter

Повідомлення:
    391
    Адреса:
    киев
    Якщо так, то хотілось би більш розгорнуту інформацію, що саме не надійно. Бо в наших реаліях за таким формулюванням може бути що завгодно, комерція, откати і багато ще чого. Але я кажу як окремо взятий володар, мені подобається. Так звісно є недоліки конструктивні і претензії, але це більш пов'язано з моментами збору та розбору. Але в плані роботи механізму, все для мене ок.

LySS та Jenianov подобається це.
  25. DoublePaulus

Повідомлення:
    550
    Адреса:
    місто Київ
    Це не до мене, це не я стверджував. Це тут вище камрад Коронаминус сказав.

26. Коронаминус

Коронаминус Oberfeldwebel

Повідомлення:
    362
    Адреса:
    UA
    А я не писал, что оно ненадежное. Оно просто очень специфическое. Это же спецсредство. Если стреляет надежно и попадает и камараду нравиться, то тогда это нормальное обычное ружжо. Я в ружья не умею, я мало с них стрелял (сайга, форт, хачи разные, ижики). Я больше по пистолетам. Поэтому и написал свое мнение, оно далеко субьективное. Для меня оно очень тяжелое, немного странная разборка, я небольшой так сказать статуры. А для беркутов под 100 кг наверное в самый раз.