А я завжди беру. Сплутати шампіньйони із блідою поганкою,ну це вже треба бути зовсім нолем у грибах.. А ось фламуліну чи звичайний опеньок,сплутати доволі легко грибарю-початківцю,до яких власне я себе і відношу,тому ніколи і не брав фламуліну,хоча й не один раз бачив. Стрьомно..
Точно я кажу коли сам тримаю в руках...все решта ймовірно....фотопарат, освітлення можуть іскажать....тому тільки мабуть або ймовірно
Причина більша, що є з чого вибирати. небудеш брати сироїжки, голубінки, парасольки якщо є білий і козар, ти просто незбережеш їх, а брати різну тару під гриби це не добре
Вітаю, і як там можна таким полюванням займатись у Мюнхенах, чи тільки через дозвіл(ліцензію) від "пана"?
Була інформація, що там лімітована грибалка, 2 кг на фейс. Перелов карається штрафом у 250 ойро. Згадав наших гриболовів, які переправляються на Дніпровські острови у грибні ельдорадо за білим. У кожного мінімум 4 бананки.
Щоб було менше помилок при ідентифікації грибів фото повинно бути чітким, гриб вирваним з грунту, а не зрізаним. Бажано окреме фото з поздовжнім розрізом гриба. Полегшить визначення додавання опису у якій місцевості (біоценоз як то ліс, степ, пойма) знайдено гриб, на чому росте.
Так печериця рудіюча. Щоб всі томи перечитати ними треба напхатись до несхочу. Як відварюєш, аптекою тхне, навіть якщо один попав у каструлю.
ліс муніцепальнай (власність громади) це дочка збирала... одні білі, десь з відерко, на південному краю (осика-сосна, молода мішанка)
...дочкин німець почАв збирати - мала каже "він був просто у захваті !" (зробила мнЄсо з білими та юшку, як прабаба вчИла )
В лісі також печериці не беру, бо є досить похожі на них отруйні. В тих при нажимі на ніжку вона чуть жовтіє. А в лузі, полі і на пасовиськах отруйних не буває.