Полировка гильз

Discussion in 'Вогнепальна зброя та боєприпаси' started by shava, Aug 24, 2022.

1. Vasco

Vasco Leutnant

Краса! Хоча, мiг би i подiлитися секретом...

2. Интересные лоты

1. (в наличии 100 шт.)
      Латунна гільза 45АСР. Мита,декапсюльована,обжата.
      110 грн.
    2. Продам излишки капсюлированных гильзы от патронов кал 7,62*54 (биметаллические) с родным, целым капс...
      995 грн.
    3. (в наличии 2 шт.)
      Продам гильзы 9х21 в лоте 100шт..Фирмы GFL Гильза латунь под капсюль "боксер" Полигон, одн...
      100 грн.
    4. (в наличии 96 шт.)
      Латунна нікелірована гільза 38 Special+. Мита,декапсюльована,обжата.
      100 грн.
    5. Сайзер гильз маузер 7,92×57, хорошее состояние но игла декапсюлятора отломана. Она там сменная, по м...
      500 грн.
  3. Лорд Грегори

Лорд Грегори Hauptmann

НЕ неможет.сам когда то просил:) Его разработка,его имя.заслужил:beer:

shava, akms1974 and Vasco like this.
  4. Лорд Грегори

Лорд Грегори Hauptmann

Многие еще хвалят "Трилон-Б" Но у меня оказалась на него аллергия.так.что толком и не испробовал.продал Камраду на форуме.

shava, akms1974 and Vasco like this.
  5. Vasco

Vasco Leutnant

Я Трилон добавляю (ст.ложка на литр) в смесь из воды, кухонных моющих+пины нержавки и на часик в роторную. Затем, каждую продуваю сжатым воздухом, сушу. Дальше - понятно.

pinair, кучукаю, shava and 4 others like this.
  6. Лорд Грегори

Лорд Грегори Hauptmann

Ну и наверно гильзачи в растворчике перед мойкой часика 2 "помариновать" Так делаю.вроде бы
    получше отмывает.особенно нутрянку.
    С уважением.

pinair, shava, Otryta and 1 other person like this.
  7. Vasco

Vasco Leutnant

Так не практикую.Залил, опустил и включаю. Другое дело, что на трехлитровую колбу, не более 70-ти гильз. Если больше - результат хуже. Да, после мойки, вынимаю по одной и промываю каждую в проточной воде, затем стекают горлышками вниз. После - выше указал

pinair, кучукаю, shava and 4 others like this.
  8. Лорд Грегори

Лорд Грегори Hauptmann

А попробуйте Камрад.думаю понравится :)

Otryta and Vasco like this.
  9. Vasco

Vasco Leutnant

Я с удовольствием внимаю практическим советам! Обязательно - благодарю!

10. Yuber

Yuber Leutnant

Одна цікава історія від Тараса Олійника, яку повідав йому американський снайпер у відставці.
    Історія така. Високоточники, хто переспоряджає, дуже люблять ретельно вичищати гільзи перед спорядженням. Хтось миє, хтось сталевою ватою шліфує, хтось полірує у мокрому чи сухому вібротамблері... Результат - блєск! В прямому та переносному сенсі)
    Так от, отой "блєск" ледь не коштував життя снайперу. Під час бойової роботи він перезаряджався, і гільза, що вилетіла із патронника, яскраво зблиснула на сонці. Цим він одразу демаскував свою позицію для ворога, і на неї полетіло усе, що тільки могло полетіти.
    Він зробив з того висновки, і завжди тримав латунь гільз вже підкисленою, темною. А для вирішення цієї проблеми він співпрацював з Lapua, щоб снайперські патрони отримували заводське чорніння. На жаль, результатів ми поки не бачили.
    Висновок: не все те золото, що блищить. Потреби та особливості цивільної високоточки та бойової роботи снайперів сильно відрізняються. І це треба враховувати на кожному кроці, а не переносити бездумно свої мирні звички у військову справу.

11. Vasco

Vasco Leutnant

Щось менi пiдказуе, що снайпери, релоадом не займаються...

12. Yuber

Yuber Leutnant

Ще й як займаються! А в США релоад є взагалі дуже поширеною і популярною грою.;)

13. Vasco

Vasco Leutnant

Мав на увазi вiйськових, справжнiх снайперiв...Про цивiльну братiю знаю.

14. DoublePaulus

DoublePaulus Stabsfeldwebel

Дуже і дуже займаються!
    Особливо ті, в кого життя залежить від результативності пострілу. Тобто військові в першу чергу.
    Можливо, не релоадять лише поліцейськи снайпери, їм воно не потрібно. Решта - всі релоадять.

Інша справа, що там релоадять не стільки через вартість, а саме через можливість створити ідеальний набій і бути впевненим в повторюваності.

akms1974, shava and Yuber like this.
  15. Vasco

Vasco Leutnant

Фактаж маете, чи так?...

16. DoublePaulus

DoublePaulus Stabsfeldwebel

Якшо ви маєте на увазі інтерв'ю якоговь спеца - то ні, звичайно не маю.
    Але дивився в Ютубі кілька роликів про підготовку і життя снайперів армії США і там також йшлося про це.

akms1974 and Yuber like this.
  17. Yuber

Yuber Leutnant

В 80-х роках я навчався в москві в аспірантурі одного з НІІ, разом з іншим аспірантом американського походження. Він виявився бувшим снайпером у відставці. Під час сесій ми спали з ним на суміжних ліжках у одному гуртожитку. Багато чого він мені тоді порозповідав зі свого військового життя. У тому числі й про релоадінг набоїв, у деталях якого я, на той час, мало що розумів. Один з висновків, що мені запам'ятався, основна мета релоаду - отримання набоїв стабільної якості та з необхідними параметрами здебільшо таких, які неможливо отримати в збройниці. Чесно кажучи, я був тоді дуже здивований тим, що в США, не дивлячись на шалену пропозицію зброї і різноманітних набоїв до неї, є люди, які споряджають набої самотужки.

akms1974, YVK, shava and 1 other person like this.
  18. Vasco

Vasco Leutnant

Згiдний абсолютно, стосовно аматорiв-фанатiв високоточки, яких у Штатах безмежна кiлькiсть. Вояки-снайпери, бiльшiсть часу проводять у тренуваннях, не до релоаду йiм...

19. Yuber

Yuber Leutnant

Ви дещо не зрозуміли мене. Я підкреслив, що переповідаю історії саме з військового життя того аспіранта, який до того був снайпером. І саме в ті роки він займався релоадом таких набоїв, які йому не могла надати US-army.

akms1974 likes this.
  20. Vasco

Vasco Leutnant

Та зрозумiв...Просто донести хочу, що те, про що пишете, скорiше виключення з правил, анiж масове заняття крутнею патронiв вояками...

21. Yuber

Yuber Leutnant

Не думаю. Той снайпер розповідав, що премудрість релоаду входила до програми військової підготовки снайперів.;)

akms1974, YVK and shava like this.