а вопрос интересный, вес максима снаряженного 66 кг. На марше солдаты выкидали, что могли-гранаты, противогазы и пр... Видел много фото несут станок и тело пулемета. И ни разу, что несут щит. Надо консультацию Гольца.
сьогодні за щитом макса я б ховатися не став) а взагалі в тому конкретно випадку його просто могло не бути в наявності.
пулемет-приоритетная цель....глушат с минометов и всего, шо под рукой. но пулю щиток держит. в ПМВ бывали, шо офицеры цепляли щиток вместо бронежилета на грудь.
навіть якби по ньому сипали з ПК я всеодно б не хотів за ним ховатися. з підготовлених позицій в обороні можна і з нього поливати, правда не знаю чи довго навіть зі щитом... Зіберт би перевірив, тут навіть не суніваюсь.
За шо Вы так Зиберта....Полагаю, что Зиберт последний, кто будет лежать за пулеметом....У него сухарные сумки, шапочки, т.е. пикельхельмы....лаборатория с микроскоплм, короче-не дурный.
за ними важко сховатися, гадаю. Але в нього виходить) Можливо в нього навіть щиток від макса є, я не знаю...
Щит кулемета закриває кулеметника від уламків, а також може зупинити кулі на вильоті, так-що щит актуальний в наш час також, особливо коли кулемет в ДЗОТі....
беріть, але краще добудьте в бою. Лопату візьміть, там Гольц піску з мішками наскладав, пройти неможливо.