Приветствую!Реконструкция и коллекционирование-просто один из вариантов изучения истории...Никакой политики тут нет! у меня,в моей скромной(очень,увы скромной),коллекции-есть награды и другие предметы и с свастикой и с красной звездой-это не делает меня ни нацистом ни коммунистом,повторюсь-это интерес к определенному историческому периоду. а реконструкция-интересный процесс,вживание в разные образы-тоже вне политики я вот реконструирую германца 14 века-без продолжения процесса в обычной жизни с уважением!
тобто пропануєте усім реконструкторам вдягати лахи совєтських окупантів, так? але ж погодтесь що совєти своєю окупацією принесли набагато більше горя та сліз ніж німаки. і іще одне. ще коли я був малим пацаном то бавився солдатиками. і все було б добре але мене ще тоді непокоїла одна річ. були ковбої і були індіянці то можна було розіграти якуюсь баталію, були вігінги та римляни теж можна було і були совєти але небуло супротивника. тож бавитись совєтськими сольдатиками було не цікаво. і тут виходе таж сама ситуація що небуде з ким бавитись бо усі натягнуть на себе онучі, косоворітки та рогаті шепки-буйдйонівки.
Вживання в образ тих хто вбивав наших рідних?......... Ну.... Навіть і не знаю що вам відповісти на таке... В мене в домашньому музеї теж є поличка по Вермахту. Яка мені нагадує який був ворог. Є свастика також... Але поряд і фото полонених німців. А не того як вони гордо йшли по Україні в 41.
Ну то так воно і є! Що не буде з ким бавитись. Бо сама ідея протиставлення побєдобєсію це ствердження того що це взагалі не іграшки. Що то біль страшний. Що то мільйони загиблих.. Що до цього треба відноситись обережно. В самому терміні ГРА вже як на мене закладається необгрунтована легкість у відношенні до тих подій. Ну не можна тут грати. Можлива і сама реконструкція тут недоречна. Поки буде гра доти і буде це побєдобєсіє. Ні ніколи не пропонував нікому вдягати форму РСЧА і не пропоную. Просто ж кажу, що дана тема викриває перегин у відношенні до подій ДСВ сьогодні. Що правильно треба вести себе стримано у спогадах про ті болючі події. В даній темі тут на Райберті тільки частинка цієї точки зору, що треба відходити від побєдобєсія. Багато на цю тему є в інтернеті. Так ось я хотів сказати, що поряд із питанням побєдобєсія про яке тут ми усі говоримо тут же наші сучасники і форумчани реконструюють виключно і із ЗАДОВОЛЕННЯМ ворога який вбивав наших рідних... І це в мене в голові не вкладається.. Насьогодні в мене така думка що дорослі люди сильно загралися у війну і самі того не помічають як стали рушієм того ж побєдобєсія. В мене є також поличка по РСЧА. Фото і документи, нагороди то все про моіх дідусів. Деякі артефакти для коллажу купив у різний час і тут на Райберті і на Віоліті. Але сам музей оформлений як память про дідусів і нагадування про те який був ворог. Не має ніякого побєдобєсія. Виключно, що я собі дозволив, то це участь як пошуковця у ВГО "Закінчимо війну". Так як забезпечення проведення за сприяння держави пошукової роботи з метою встановлення імен загиблих і тих, хто пропав безвісти, перепоховання останків воїнів, які загинули під час Другої світової війни 1939-1945 років є формою увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років згідно статті 2 Закону України Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років. З повагою
совєти принесли набагато більше горя та сліз моєму народові ніж німаки. і якби не похибки у політиці німаків що до незалежності України то ми б самі узяли мацквабад ще у 1941 році та дійшли б до уралу. бо дуже вже була свіжа память про те що творили совєти тут починаючи з першої окупації 1918 року
Я пришел в реконструкцию после того, как начал увлекаться копом по войне. Я перелопатил тонны мемуаров красных пытаясь найти места для копа. Но приезжая на места "кровопролитных" боев я видел немного осколков и редкий настрел. Потом я начал читать мемуары немцев. Там все было более точным и находки немного пошли. А потом нашел свои места и начал по находкам понимать приблизительную картину того, что именно там происходило. И несоответствие официальной истории с реальностью сильно покоробило. Особенно после того, как нашел первого бойца. 6 лет назад дело было. Размародеренный дважды. Сначала в марте 42го, а потом в сентябре 2011. И оба раза благодарным народом. Потом были поездки к родичам в виннцкую область и их рассказы о войне там. И ничего плохого о немцах они сказать не могли, бо семья выжила благодаря немецкому гарнизону и из врачам, которые местным помогали. А партизан красных там и щас не любят в разговорах. Бо зимой приходили и выносили все. И еду и одежду. А в 2013 пригласили поучавствовать в реконструкции в Днепре. По моему "Битва за Днепр" и называлось мероприятие. Я сидел в окопе на первой линии и видел, как на нас плывут понтоны с красными. В реале из тех, кто там плыл на берег не добрался бы никто. Хватило бы одного пулемета. Потом массированая атака красных на "смятые" позиции немцев. В один момент понял, шо в окопе остался я один и с мизером патронов, последние 6 штук. На них упало 2 красных, последний патрон долго не мог нашарить в кармане штанов. Трясущимися руками еле запихнул в магазин мосинки и успел поднять карабин и выстрелить практически в упор в красного, которых летел на меня с саперной лопаткой наперевес. Успел этой лопаткой получить по каске, когда "убитый" упал на меня. Впечатлило так, шо решил продолжить. Реконструкция позволяет максимально близко приблизиться к тому, что именно происходило тогда. А по поводу ваших страхов относительно реконстукции Вермахта и не только я скажу вам так. Шо красные, шо немцы для Украины мало чего хорошего сделали. Но потом мы берем в руки калькулятор и начинаем считать хотя б с начала 20го века. И столько, сколько убили русские украинцев немцам даже и не снилось. Так шо у меня вся красная атрибутика вызывает гораздо более неприятные ощущения, чем немецкая
Так, не має прощення радянській владі. Такого натворили! Страшно й подумати. Навіщо? Хворі були на звичайні людські слабості: жага влади, жага бути вищим за іншого і т.д. А там вже й інші доблєсті підтягнулись: розпуста і безкарність. Важко з вами погодитись що в політиці німців були похибки... То ж був іх план занімчення усієї території і т.д. Не було у німців помилок. То був іхній план все під себе затиснути. Думаю Мацквабад (звучить цікаво ) думаю що узяли б але далі... А далі мабуть німці задавили б прояви украінської духу і спроби на власну державність. Бандера ще в 41 про державу заговорив і що? В концтабір одразу попав. З повагою
А я Вам відповім. Але не ображайтесь та не кличте модератора. Коли настала війна то моїх родичів навпаки стріляли Ваші улюблені совьети, а німці з голодаючими потім дітьми ділилися харчами. То вали до свого совку морда червоножопа і там пишайся їх "подвигами". А будеш вчити інших як жити - наступне вислухаєш по повній!
Ну камради все що після могу першого посту пролунало, то тільки підтверджує мою думку, що продовжуємо грати. Що німецьке мабуть просто подобається, а РСЧА менше подобається... Це не серйозно хлопці. Мабуть з таким підходом ще рано показувати на інших викриваючи чуже побєдобєсіє коли самі ще не перехворіли цю тему. Вибачте якщо кого зачепив своіми словами. Не із злої думки. Просто хотілося вас почути. А про радянську владу, то взагалі слів не має. Якби вони мені усі зараз попалися б, то навіть і не знаю що б з ними зробив. Вже не кажу за дідові простріляні колінні суглоби в боях за визволення Харкова у 43 і за прадіда який 10 років ГУЛАГУ відмотав і повернувся інвалідом 1 группи. А за все усе усе. За розкрадання національного багатства і його просирання, за понівечення культури і в першу чергу моральної і т.д. З повагою
та ви бовдур шановний таке мені писати. Ви геть зовсім не зрозуміли теми розмови. Як боксера із стажем то ви мене звісно зацікавили до продовження розмови в іншому чоловічому руслі. Проте спускатись на рівень неандерталців то не мій шлях. Вибачте. Я ніколи не був прихильником СССР. Суть того що я написав що треба починати з самих себе. Ось і все. А ви на мене бруд вилили.... Ну то як то розуміти? З повагою
Вчити нікого не вчу. Це ви так мої слова сприйняли? Хм... То тоді цю тему взагалі можна кваліфікувати як така, що вчить і вас і мене що побєдобєсіє то є зло. Чого ви проти цього не протестуєте? Дивно... Хотілося адекватної розмови дорослих людей без необгрунтованих психів. Я хотів зрозуміти чого так як я написав вище і все. А зарахували мене в червоножопі! ))))))) Ех... Відверто сумно. Моя позиція така що взагалі не слід одягати ні німецьку ні радянську форму. Ця гра це теж форма побєдобєсія. Це моя думка і звісно не обов'язково вірна. З повагою
За Харьков не стоит... Немцы в отличии от советов в моем городе не устраивали крепость. Когда весной 43 они могли попасть в окружение то войска с города вывели и через месяц выбили красных. В августе, кода отступали тоже не стали цепляться за город. Хотя до середины сентября держали высоты со стороны сортировки и на новой баварии. А о умении красных командиров тоже можно долго рассказывать. Кому надо было знал в какой лес зайти шоб обрез смастерить для дела. И ситуация такая была где то до начала нулевых. Стволья раскидано было немерянно, а людей они никогда не щадили.
Так совєти принесли ДУЖЕ БАГАТО ГОРЯ. Навіть це ДУЖЕ БАГАТО не може передати наскільки багато. Але і німці теж не менше. Не бачу хлопці аргументів чого наші сучасники вдягають іх форму... Ну не бачу. Хто мало читав за німців то почитайте. І аргумент що радянські війска наче менше творили зла то аргумент вдягати німецьку форму?? Ну-у-у.... Вибачте але це дуже сумнівний аргумент. Це як два різні потужні комп'ютерні процесори. Для людини іх робота однаково швидка, але якщо приладами поміряти, то один процесор таки швидший а інший повільніший. Так і тут що німці, що радянська влада однаково у крові. Для мене вони однакові у крові. Для когось тут миліші німці, а для для когось СССР. А для мене усе це зло і перегини. Німці вбили мою прабабку і двоюрідну бабусю, дід скалічений на фронті до кінця своїх днів страждав від ран і просив батька дістати пістолета щоб застрелиться бо так боліло. Бабуся в концтаборі ледь не загинула. А з іншого боку прадід завдяги радянській владі відмотав 10 років ГУЛАГУ. А на його листи туди щоб підтвердили і дали пенсію йому на листку із зошита вклітинку відповіли що ніяких концтаборів у нашій місцевості не має. Бабуся боялася до кінця СССР що дізнаються що вона була у таборі і прийдуть за нею але вже свої. не кажучи вже про постійний головний біль що залишився на згадку від вибуху німецького снаряду. Ось вам життєві історіі моєї сім'ї. А розповідати мені що тільки радянська влада погана, то не треба. Я вже вам розказав як в моій сім'ї було. Як на те вже пішло то люди буди і там і там. І серед німців буди люди що наших підгодовували і серед НКВД були винятки. Але взагальному... Це все БІЛЬ і КРОВ. Без образ. Нікого не в чому не звинувачую і не вчу. І бруд ні на кого не виливаю. Просто поділився своїми думками і переживанням. Прошу сприймати адекватно. З повагою
"Але хлопці, поясніть мені чого українські реконструктори та і російські вдягають німецьку форму? Все ж таки німці таки були ворогами і наших рідних вбивали. " Ну не такими ж і ворогами ті німці були ВАШИМ ... Коли у 1939 році німці запропонували ВАШИМ спільно вбивати і грабувати поляків - ВАШІ не відмовилися ... І тим самим форма мародерів із РККА прирівнялася до форми солдатів ВЕРМАХТУ ... чи не так ... ??? То чому носити форму солдата Вермахту (з Ваших слів) в западло, а форму мародерів із РККА не в западло ... ??? Чому до двох злочинних формувань Вермахту та РККА у Вас якийсь неодинаковий підхід і оцінка ... ??? Чим Вермахт був гіршим від РККА і чим РККА була кращою за ВЕРМАХТ ... ??? Тим що німці убивали Українців ... ??? Так німці по-перше навіть не усвідомлювали що вони убивають Українців, для них то усе були "русіш", нападали вони не на Україну а на "русленд" ... По-друге німці почали убивати Українців лише у 1941 році, і тривало це лише до 1944 року Москалі у формі РККА це почали робити ще з 1917-20 рр. і продовжували це робити аж до 1991 року ... Чи тобі чоловіче ПАМ"ЯТЬ ВІДШИБЛО ... ??? А може ти просто свідомо це замовчуєш задля пропаганди своїх поглядів ... ??? "Ну тут якось казати що наші сучасники поприколу грають німців, то вже щось у голові не вкладається.. Що то такий за прикол вдягати німецьку форму і т.д. " А в чому прикол вдягати форму мародерів із РККА ... ??? Це те саме, що сьогодні вдягати форму бойовиків із ЛНР та ДНР ... Ану вдягни її і перейдися у ній по Львові ... Тебе чоловіче навіть не врядує чиста Українська Мова, котрою ти тут маскуєшся ... Адже у побуті ти 100 % москалох.....чий ... мене не проведеш, по твоїх русизмах то видно що то засланий козачок нам "горбатого клеє" ... "Але мабуть самі німці не мають бажання грати своїх попередників, які прославились кривавими вчинками. " Закатованих в КАТИНІ 7000 беззбройних польських офіцерів - це робота ВЕРМАХТУ ... ??? Знищення 1 500 000 Галичан із 1939 р. по 1941 р. - це також ВЕРМАХТ ... ??? Знищення КИЄВА у 1941 році - і це ВЕРМАХТ ... ??? Голодомор в Україні у 1933-34 рр. - невже ВЕРМАХТ ... ??? І так далі, і так далі ... німцям до москалів у КРИВАВОМУ МАЙСТЕРСТВІ ще тягнутися та тягнутися ... так що, КАЦО, ти щось рамси переплутав у тому чию форму можна носити а чию в западло ...
KAISERLEMBERG З вами згідний! Я вже написав, що моя думка така що вдягати німецьку чи радянську форму не слід. Ні в тому ні в тому не має істини і 100% правильного. Гра у ті події як на мене це теж форма побєдобєсія. Кацо? Дякую за жарт! З повагою
"Вживання в образ тих хто вбивав наших рідних?.." Ну ось їхній ОБРАЗ ... І щось на тих КАТАХ УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ я не бачу форми Вермахту ... Тай розмовляють вони чомусь не німецькою а хрюкають москальською ... А власне і це святкують як ПОБЄДУ ... ...
З Вашої логіки виходить, що їздити на мерседесі - це німецьке побєдобєсіє ... а розмовляти москальською - не буде тим самим побєдобєсієм ... ??? Та коли Вже усі москалі зрозуміють, що ДСВ, німці, Гітлер та усе інше, то вже просто ІСТОРІЯ ... ??? Так, так - ІСТОРІЯ ... і ставитися до цього потрібно просто так як ми ставимося до історії а не шукати там "своїх" чи "чужих" ... Тимпаче, що москалі (а тим більше комуняки) ніколи для Українців своїми не були ... ...
"Просто ж кажу, що дана тема викриває перегин у відношенні до подій ДСВ сьогодні. " Трохи не так !!! Ця тема викриває лише ФАЛЬШИВИЙ ПОГЛЯД на РККА як на "визволителя" у цій війні ... адже справді комуняцька влада, що була в комуняцькій Росії, в особі РККА, була таким самим ФАШИСТОМ-ОКУПАНТОМ як і нацистська Німеччина ... А злочини і кров на рукавах бійців РККА у десятки разів перевищує злочини і кров солдатів Вермахту ... ось тільки про злочини німців ми говоримо а про злочини РККА чомусь свідомо замовчуємо ... А ЧОМУ ... ??? А чому ми називаємо комуняцьку РККА визволителем, хоча усім відомо що ДСВ вони заершили ОКУПАЦІЄЮ Європи ... ??? Ми що сліпі чи дурні, оскільки хаваємо таку брехню ... ??? ...
Чесно кажучи не розумію як то таке виходить з моєї логіки... Я про такий кут зору навіть і не думав! Ви мабуть довше ніж я над цими питаннями міркуєте і пішли набагато далі. Все вірно то все Історія. Але сучасний мерседес і мерседес із свастикою на борту і з пацанами у формі Вермахту то якось вже не одне й те саме? Так? Не можу продовжити обговорення саме цього кута зору що ви запропонували так як не бачу як то таке з моєї логіки може виходити. Ви хочете сказати що гра у війну то нормально? І нормально вдягати німецьку форму і радянську форму? Добре. То є ваша думка. І я її поважаю. То я москаль? ))))))))))))))))))))) Ну дякую... Як під дих пропустив.. Думаю що ви праві в частині що то все історія і що до того треба ставитися неупереджено. Але поки усі ми пам'ятаємо історії своїх родин, долі своїх близьких то робити трохи складно. З повагою
Ще раз повторюю свою думку: вдягати як німецьку так і радянську форму і грати у війну то теж є форма побєдобєсія. Ну ось така моя думка. Про злочини радянської влади треба говорити і пам'ятати. Це однозначно і ніхто про то не суперечить. Я вже вище писав своє відношення до радянської влади.
та ні. це лише забавка для дорослих дядьків які ненабавились у свій час. тож не тре плутати божий дар з яєчнею. а от дєвйатамаєньє кожного року оце і є побєдобєсіє
"В мене є також поличка по РСЧА. Фото і документи, нагороди то все про моіх дідусів. " То що ти цим вшановуєш ... ? Просту пам"ять про своїх дідусів ... ? Чи ті КРИВАВІ ПОДВИГИ котрими вславилися бійці РККА ... ??? Адже коли кажуть що у злочинах РККА винуватий лише Сталін, мені хочеться сьцяти від сміху ... адже це не Сталін стріляв із мосінки і не він колов штиками ... усі кроваві злочини РККА та інших силових структур СРСР вчиняли чиїсь ось такі ДІДУСІ як у тебе ... "Але сам музей оформлений як память про дідусів і нагадування про те який був ворог." То у чому ПАРАДОКС ... ??? Чому тобі не приходить у голову, що твої дідусі прийшовши у формі РККА в Україну окупантом, стали ворогами і злочинцями для Українців ... ну якщо особисто твої може ні, то чиїсь інші - ТАК !!! ... так ось чому форму німецького дідуся окупанта нам вдягати має бути в западло ... ??? А форму твого дідуся-окупанта та КАТА Українського Народу повинно бути лише за ГОРДІСТЬ ... ??? Твій дід, що убивав на відміну від німецького діда, Українців БЕЗБОЛІСНО ... ??? ...
KAISERLEMBERG Шановний камраде.... Просту память своїх дідусів. Ще я готую два стенди з фото своїх далеких предків. Щоб пам'ятати їх. Ну ось такий в мене пунктік. Що треба усіх пам'ятати. Збираю фото. У родичів випрошую і т.д. Не піднімаю я питання про те що РСЧА славетна і Сталін найкращий. Ну звідки ви таке могли подумати? Ех... Ваші слова мене засмучують. Краще б писали Кацо і в такому ж дусі. Я на те не такий сприйнятливий. А тут про память і мене чіпляє за живе. Шкода що ми не телепати і ви не можете безпосередньо відчути мої думки. Ви б не писали такі дурниці. Я коли писав сюди то писав просто. Я не пропрацьовував текст так щоб жоден із форумчан не міг би до мого слова підкопатись. Чого ви усе розцінюєте негативно? Дійсно засмутили... З повагою