Якщо чесно, самий неповажаємий мною ресурс. Гайдукевич це рупор Пороха, там правди на правді не лишається, суцільна кривда. Доведено особисто мною і не раз. І за цього він та його дружбан бувший міністр культури мене забанили навіть, щоб коментів моїх не бачити. Прикро, що люди ведуться на цих пропагандонів. Але то таке, кожному своє.
А мені якось фіолетово де і чий ресурс .... головне що там написано ... а написано там, що якщо москалів вважати визволителями, то визволителями потрібно вважати і німців ... А якщо німців вважати окупантами, то окупантами слід вважати і москалів ... Бо жодної різниці між ОКУПАЦІЄЮ німців та ОСВОБОЖДЄНІЄМ москалів, для нас Українців, немає ... що ті гамнюки, що тамті ... Що то окупанти, що тамті окупанти !!! Чи Ви іншої думки ... ??? ...
"Покажите мне такую страну, Где славят тирана, Где победу в войне (9 мая) над собой Отмечает народ. Покажите мне такую страну, Где каждый - обманут, Где назад означает вперед, И наоборот." Тальков ... "ГЛОБУС"
На жаль в нашій країні, і не тільки, історія завжди перетворюється на інструмент маніпуляцій владного класу. Сьогодні пишемо так, завтра по іншому, а історія це суха хронологія фактів в ідеалі. Тому мені не фіолетово, скажи мені хто власник ресурсу, зрозумілим стають і замовні хибні припущення цих "істориків ". Не можу бути згодним з цими припущеннями, але у сухому історичному аналізі дослідивши дати і факти, Німеччина для визволення України зробила більше ніж СрСр. Починаючи від 41 року, саме Німеччина першою країною світу визнала незалежність України, і створила не окупаційний режим, а перші задатки державності, гроші, армійські підрозділи, кордони, адміністрацію та багато іншого. Так всі контролювалось гауляйтерами, а як по іншому під час світової війни? Історія не дишло, її не повернешь, щоб якось вийшло. -))) Але це окрема тема розмови і не на один день.
де це Німеччина визнала незалежність України в 1941 р.? Яким документом це зафіксовано? досить почитати, що трапилося після проголошення у Львові Акту відновлення української державності (30.06.1941 р.) - коли більшість провідників була заарештована і знищена - і все стане на свої місця. Ніяка Німеччина, як і ссср для "визволення" України нічого не робила. Одні окупанти "визволяли" зі сходу, інші створювали свій "життєвий простір" з заходу. питання лише в іншому - який з окупантів був "гуманнішим" до українського населення... Смішно говорити, що "райхскомісаріат Україна" чи "генерал - губернаторство" були зразками української державності. Це - структурні утворення німецької окупаційної влади, які мали свої завдання. P.S. Якщо щось - в моїй родині люди гинули, як в лавах РСЧА, так і ОУН - УПА.
"Тому мені не фіолетово, скажи мені хто власник ресурсу, зрозумілим стають і замовні хибні припущення цих "істориків ". "Учітесь, читайте, і чужому навчайтесь, й свого не цурайтесь..." Т.Г.Шевченко Читаємо і перечитуємо ... але своє знаємо ... "Німеччина для визволення України зробила більше ніж СрСр." Коли німці, до речі як і москалі, щось робили для України, то вони теє робили так - німці для німецької України, москалі для москальської України ... Для України Української жодне з цих падлів навіть пальцем не поворохнуло ... Для Української України лише самі Українці можуть щось зробити ... на сусідів розраховувати дуже і дуже НЕ РЕКОМЕНДУЮ !!! ...
Ну один такий виняток був-міжвоєнна Чехословаччіна на Закарпатті дуже багато зробила для українців.Навіть автомія була...
"який з окупантів був "гуманнішим" до українського населення..." Якщо брати період з 1919 по 1953 рр., то - ЛЯХИ ... Хоча Галичани до 1939 р. були на 100% впевнені що гірше від ляхів вже нічого бути не може ... "Ніяка Німеччина, як і ссср для "визволення" України нічого не робила. Одні окупанти "визволяли" зі сходу, інші створювали свій "життєвий простір" з заходу." Та не будьте таким категоричним ... і москалі, і німці визволяли Україну ... визволяли але найперше від нас, УКРАЇНЦІВ, а потім вже від своїх конкурентів ... москалі від поляків, німці від москалів а москалі від німців ... про Українців взагалі ніхто не думав ... А навіщо ??? Адже вони Україну "визволяли" для себе ... Німчура хоч не вимагає нам Українцям за це дякувати ... Смердючі тварі москалі, щоб їх мама ще маленькими на кропиву висьцяла, хочуть щоб ми їм москалям за їхнє 9 мая - День Окупації України москалями, у ноги кланялися та дякували ... а за Сибір, колгоспи та розкуркулення наші нащадки повинні бути їм вдячні до гробової дошки ... О як !!! ...
Ви самі відповіли на своє ж питання. Завжди приємно спілкуватись з людьми, які у своєму запитанні самі ж і відповідають на нього. Заруб по історії влаштовувати тут не буду, бо як свідчить досвід це не до чого не призведе, крім конфлікту. Краще давайте творити історію зараз, бо на сьогодні ситуація не краща, ми поступово відкатуємось до ментовско-рошенівскої держави, до диктатури олігархічних кланів, і хоча б заради майбутнього наших дітей ми маємо змінити status quo., а для цього потрібно об'єднуватись навіть на таких майданчиках як Райберт, і не лише.