Це сонцезахисні окуляри, часто використовувались зимою щоб сонце відбите від снігу не сліпило, каркас з чорного металу, бувають і в алюмінії.
Ось фото митої пряги. І цікава латунна річ, нагадуе колпачок на ствол якоїсь гвинтівки, комусь таке траплялось?
Такі окуляри часто попадались в місцях зимових боїв 1915-го року в Карпатах,австрійці використовували щоб сніг не сліпив,можливо підрозділи австрійських єгерів.
На днях побував в лiсi. Особливого нiчого не попалося, крiм медальйончика. Зображення корон союзних держав Германiї, Австро-венгрії, і Турції.
Вчора виїхав розвідати нове місце. Попалась перша викопана царська медалька. "В память 100летия Отечественной войны"
Вчора виїхав на пару годин на недобите місце. Ось що вдалося викопати. Підскажіть по жетоні, мені його привіз батько з Росії, знайшли при будівництві коли копали рів під фундамент.
Сьогодні поїхав добивати своє місце. Накопав багато всілякого хламу, попалася сильно погнута пряга австрії,пару монет і друга шпора в комплект до попередньої...
Сьогоднi до обiду вдалося покопати, через месливцiв мусiв покинути лiс. Копав на Австрiйських позицiях, потiшила непогана пряга мадяр. Пiдскажiть може комусь попадались такi великi тарелi, для чого вони могли застосовуватись?
Сьогоднi, на пару годин пiшов в лiс, ось що вдалося викопати до дощу. Затвор Мосiна i багато деталь Мосiна, нажаль ствола не було. Що це за рiч, на останнiх фото, метал бронза.
Дякую.Назар ukr на віоліті сказали, що розпреділювач ременний, але були варіанти, що це Солярний амулет сарматів, доречі дуже схоже...
Сьогоднi був вiльний день, i я вирiшив добити одне мiсце. Знову деталі до Мосiна. свисток, масльонка повна мастила, капсуль арт. гiльзи i напевне запчастини вiд пiкеля, рiдкiсть в моїх краях.
На жаль, в груднi, не вдалося нi разу покопати, ну нiчого, дочекаємся весни і з більшим натхненням і надіями попрямуємо з лопатами в ліс. Хочу привітати, всіх камрадів З Новим 2013 Роком. Побажати Вам та вашим сім'ям міцного здоров'я, щастя, радості та здійсненя ваших мрій. Щоб у новому році нас радували нові цікаві знахідки. Особливо хочу привітати, бойових своїх друзів Назар ukr,pokapushkіn,СемьоN