мої вітання!чуть незбожеволів від побачиних фото,оскільки сам копаю по ПСВ.але такого жиру в мене на теренах нема.добре що взяв із собою полотенце обтирати слюні,ато б компютор закоротив!респект.з повагою...
І з мосінських теж пробували. З більше ніж ста патронів - також ні один. А далі вже просто набридло пробувати...
Взагалі - то дуже погана ідея стріляти старими патронами. Може розірвати ствол, або статись "затяжний" постріл - тоді і уколошкати когось можна. З власної практики повністю "живими" залишаються лише Арісаки, та й то з піску... З повагою, Саша.
Навiть тягати копанi патрони погана штука-можуть бути величезнi проблеми! Краще небавитись з тим,навiть якщо в дитячи роки ненагрались у войнушку
Я б сказав, що це не стільки погана, як даремна справа. "Мосінські" патрони кал.7,62 періоду ПСВ, ті з них, які збереглися без іржі і без механічних ушкоджень і які можливо дослати в патронник, вже не стріляють. Так показує практика і на це є ряд відомих об"єктивних причин. Думаю, що Ви самі це чудово знаєте. Але все ж "затяжний" постріл хоча й дуже малоймовірний, та все ж можливий. Щодо "розірвати ствол", то штатний патрон (не має значення, старий він, чи новий) до будь-якої вогнепальної зброї ствол ніколи не розірве. Звісно, якщо в стволі немає стороннього предмету, якщо його не пхати скажімо у воду, чи якщо не переспоряджувати патрон в бік збільшення навіски пороху. Ну і звичайно, якщо в сам "ствол" не вносились конструктивні зміни. Щодо "уколошкати когось", то ВЗ - це джерело підвищеної небезпеки і поводитись з ним неообхідно відповідним чином. І на завершення. Ніколи не можна виключати вірогідності того, що нехай 1 патрон з 1000, а таки візьме та й вистрелить. З повагою, Саша
Я б трохи підкоректував Ваше твердження. Залежно, що мати на увазі під словом "стаття": судимість, чи "просто" порушення кримінального провадження за фактом незаконного поводження з бойовими припасами. До суду така справа ніколи не дійде, бо жодна експертиза не визнає ці патрони бойовими припасами, придатними до стрільби. Звідси, відсутність складу злочину і як наслідок - закриття кримінального провадження. Однак, в будь-якому випадку це купа "геморою" з правоохоронними органами, літри випитої у Вас крові і виїдання Вашого мозку чайною ложечкою, скажімо так, майже на рівному місці. Тому Ви праві на всі 100% - возити з копу ці речі категорично не рекомендується, заради уникнення вищевказаних проблем.
Малый герб Пруссии. 1871-1918. "Малый государственный герб. черный, с лапами, клювом и языком красного цвета, одноглавый орел со щитком на груди, содержащим герб Пруссии. Щит увенчан императорской короной, под щитом подвешен на цепи знак прусского Ордена Черного орла."