Це якийсь паралельний світ. Мультивсесвіт Марвел. Можливо, мова йде про бажання конректної людини на певну посаду та у певний підрозділ?
Якщо відповідь мені, то я шуткую.. Бачу та знаю дядьок, 40 ++ яки тягнуть лямку. Фронт витягує всі болячки, навіть які казались такі собі. І знаю багато, осіб яки здорові коні, але все шукають собі хворобу, щоб дядьків тих не міняти. Зараз почали прикручувати гаєчки, так одразу стон пішов як зробити так, щоб не іти на захист самого себе і своєї родини. Ось кого мені шкода так то строковікив, яких тільки дембєльнули, і вони попадають під мобілізацію. Ось кому б пожити ще. А то дивне рівноправіє. Одни не бачать родин, закінчуються фізично та морально, а інших війна не торкається ніяк. ПіСі. До теми не має відношення, вибачаюсь
На них діє Закон про звернення громадян, ст. 20, в термін календарних 15 днів, затягувати до 30 не має підстав, т.к. перевірок ніяких "на стороні" не потрібно. Коли мій рапорт не розглядався на протязі 45 днів, а там порушення було, що при не прийнятті рішення повинні повідомити письмово причину продовження, я написав рапорт (скаргу) у військову прокуратуру, як військовослужбовець і показав командиру перед відправкою, на наступний день рапорт погодили.
А яке звернення громадян? Вони взяли контакти при проходженні влк військовозобов'язаним телефон як мінімум. Виписує ж повістку не сама собі людина, то нехай той хто викликав на влк, викликає і на отримання військового квитка. Їх обов'язок його видати, для нормального обліку. Свого робочого не дають, якщо і позвонять то з лівого свого, і відки людині знати чи то не афюрюги якісь? Короч фігня. Мутка з воєнниками, що лежать в них, на руки видають туго. По ідеї 5 днів районне влк, 10днів вищестояче, 15днів, ну нехай з перекурами місяць, ну не пов пів року ж, чи й більше. Який сенс людині їздити на те влк, якщо після нього жодних доків?
На видачі ТП та діловодстві, сидять цивільні, а це точно такі піздаболи, як звичайний чиновник, кинули Вашу заяву, потім пішли чаювати, а потім зверху лягли ще якісь доки і все в кучі десь лежить. На сьогодні із ТЦК пішли (звільнились/воюють) майже всі ті адекватні, які були мобілізовані в лютому 22го, залишились цивільні балбеси та кадрові щурі, які не привикли працювати. Основний відтік кадрів почався на початку 23го року і після цього почалися бусіки, волина із доками та інше.
Не зовсім так. Волина з доками була завжди. В 99р поставили відмітку в приписному про постановку на облік, в себе не відмітили, особову справу з місця навчання не затребували, обклеїли її папірцями про розшук, як ухилянта, хоча ніхто не ухилявся. В 21р, пролюбили особову знову справу в архівах, не внесли в базу. Сорока на хвості принесла, що нема в базі, поїхав, заставив знайти. Пройшов влк, ТП видали вже аж в 22р, через пів року, типу рились в папірцях, знайшли заяву. Ну тоді хоч мужик зателефонував , викликав. Зараз наче воює. Хто тепер сидить , перебирає папірці то хз. Дупа.
Скажу по секрету, тільки не вішати на мене ярлики типу підарас. Коли я пройшов ВЛК 25.02.22р, мене визнали о/придатним і не взяли в/ч, написав заяву про добровільну мобілізацію і мене розпитали, що вмію і чи зброю маю, і оформили в роту охорони, а фактично дали задачі іншого плану із застосуванням власної нарізної, т.к. зброя почала видаватись в проміжку 5-9 березня, її тупо не було зовсім. Потім дізнавшись, що маю 3 освіти (2 вищі) та прекрасно володію компом та діловодством, відправили в ТЦК працювати із документами, навіть вчив, як ексель юзать, оцифровував картотеки, формував особові справи мобілізованих, навіть військові квитки виписував. За діловодство відповідальні цивільні, як і за видачу тимчасових (квитки виписували вояки), які 1 в 1 наші чинуши, ще були кадрові військові, 50/50 і нормальні зараз воюють або загинули вже, це ті із ким я служив. Часто були випадки, коли людей філонили або вимагали дурню-бумажку, що не відповідала законодавству, і на мої зауваження, отримав відповідь завали єбало, а коли просився направити на офіцерські курси, сказали, що попиздуєш в 14 ОМБР, де тоді командував підарас Охрименко, коли за не повні 2 міс (грудень 22-січень 23р) загинули 3 ініціативні хлопці із якими я служив, далі ми бойкот влаштували, що не поїдемо на убой, коли тобі оголошують БР, в 21:00 виїзд, прибуваєш в 16:00 під Бахмут і в 17год валиш на позиції (гинули в період 4-12 днів по прибуттю), я навіть грозився майора із АК завалить в черговій службі. Зімною ще 2 вчителя школи служили, вони писаниною займались, почерк каліграфічний. Як наслідок, написав рапорт та звільнився в 2023р (син інвалід), після мене звільнись ще 4 і частина пішли в бойові бригади. Служив в ОК "Захід", вибрики п/п-ка Луцюка, який побив солдата битою знаю і не лише цей випадок в послужному списку даної особи, там ще куча цікавого, про що не випливло або мовчать, я після звільнення повернувся додому в Київ. Тому цивільні ледарі дальше сидять і провтикують документи людям, дибільні бумажки приносити заставляють, які ніяким боком не передбачені законодавством. Внутрішню кухню знаю досконало, робив рік майорську роботу, який валявся на дивані, та я поганяло йому дав фейсбук.
Я пройшов ВЛК в кінці грудня 2023 року, визнаний непридатним з виключенням з військового обліку. Військовий квиток ще не отримав)) Як мені сказали в ТЦК - по всім непридатним відправляють документи в центральну ВЛК, яка повинна підтвердити діагноз першої) але звідти нічого ще не повернулося. Тож думаю, що вони точно чекали закону, можливо зараз щось зрушиться. Кожен місяць забігаю запитати - де доки?, а вони тільки очима кліпають
Обласні комісії ВЛК крутили вертіли раніше, як хотіли, після того, як почали за яйця брати ДБР, знайшли, що виявляється є діючий наказ МОУ здається від 1992р, що ВЛК при виключені із військового обліку, потрібно затверджувати в регіональних (не обласних) комісіях в термін не більше 6 міс після визнання не придатності, ОК "Захід" підпорядковується здається 18й комісії в м. Вінниця (можу помилитись підпорядкованість, але суть така), а це 8 областей по Києву не знаю. От там може і зависли Ваші доки, враховуючи, що поранені також затверджуються регіональними, надіюсь копію висновку та протокол на руках маєте на всяк випадок.
Я вже про всяк випадок все ксерокоплю та фоткаю,що потрапить до рук. Щось сильно часто в мене доки "губились".
Та пофіг все копіювати...Ось,вчора таки достукався до Резерв+Просто було цікаво,бо в мене бронювання до 29 червня але ж дані оновити і все таке.Номер телефону вірний,адреса електронної пошти теж,а ось місце проживання ні,це при тому що я в січні сидів і шукав по карті номер будинку,скажу більше,чомусь на підприємстві нема даних що я комісію пройшов-а вони знімали ксерокопії всіх сторінок військового квитка.І резерв+ знає що у мене бронювання...Як таке може бути?
Копіювання якраз для того, щоб були хоч якісь докази, так що не пофіг, гірше коли взагалі нічого нема, і Ваше слово проти їхнього. Не мали змоги для себе відксерокопити, то що заважало пофоткати телефоном?
Ну ось дивіться,вони щось там собі кнопають у комп'ютері,ви ж не бачите які дані вносять?Чим це закінчиться врешті-решт?В моєму випадку хірург на влк побачив хребет і сказав "ОГО",і обидві кисті,а ортопед тупо списав висновок у попереднього,з 22 року,навіть не глянувши що кіфоз 40 відсотків вже гіперкіфоз,і пальці виявляється у мене без обмеження функції стискання.В 22 році мене на обстежуванні ортопед роздягнув і заставив нахилятись та присідати,за руки то окремо,2 дні пальці боліли
Ітак вчора закінчив проходження ВЛК, офтальмолог написав свій висновок по статті 31а, 30б, 29б та дописом дописав щоб виключити з війскового обліку. Сказали що відправляють мої документи на 2 комісії влк (обласну та ЦВЛК) дали повістку в ТЦК на 22.07.24 сказали щроб прийшов і взнав рішення комісії ВЛК.
Вітаю! Ваша ситуація досить специфічна. На основі вашої інформації, ви маєте ВОС 999000А, і в приписному написано, що ви не годний до військової служби. Також у вас є відмітка про непридатність по статті 29Б. З такими даними, ви дійсно можете претендувати на бронювання на роботі, оскільки це підтверджує ваш статус непридатності до військової служби на певні військові спеціальності. Щодо короткострокового виїзду за кордон, вам варто звернутися до відповідних органів (наприклад, до військкомату або МВС) для отримання чіткої відповіді, оскільки кожен випадок може розглядатися індивідуально. Сподіваюсь, це допоможе. Успіхів!
Бронювання на роботы мені не можуть зробити, так як цей ВОС вважаэться не дійсним і потрібен новий. Був у ТЦК, пройшов ВЛК ще у 20.05.24, у висновоку офальмолоо написано 3 статі:31а;21б;29б. з припискою виключити та зняти з військового обліку, але на руки висновок ВЛК не дали, сказали що його спочатку повинен затвердити ЦВЛК. Спочатку дали повістку прийти за висновким на 22.07.24, а потім переписали на 02.09.24
Добрий вечір камради! Сьогодні отримав вирок на влк ''тимчасово непридатний з переоглядом через два місяці'' і добавили, якщо не зроблю операцію за свій кошт, то притягнуть до відповідальності! Що це за херня, чи законно це? Може в когось була така ситуація?
Подпихня, в законі ніде не зазначена відповідальність, що людина не лікує сама себе. Медицина в нас де-юре безкоштовна і все мається робитись за державні кошти в порядку черги, от мені осколок із правого локтя витягти потрібно (мішає та я приспособився жити із ним) та варикоз оперувати, жлоблюсь платити, хоч я бувший військовослужбовець, державі похер. Мене штрафувати, що умовний тромб відірветься чи те, що мені в суглоб із хрустом залазить осколок та болить, за це держава не може бо вона має лікувати свого громадянина. Щоб не було качель, переговоріть із лікарем, нехай напише Вам писульку, що планову операцію зможуть провести умовно через 6міс або що тимчасово не проводять і чекайте моменту, коли буде змога в лікарні. В такому разі формально чисті, хоч і так Вам штрафи ніякі виписати не має права, це туфта.
В тому то і вся суть, тобто мене хочуть змусити зробити собі операцію (на яку я не маю коштів і яку я не робив 30 років ) потім мобілізувати! Щей запугують що якщо я не зроблю операцію мене притягнуть до відповідальності! Це точно якась маячня як можна заставити людину без бажаня зробити операцію, тим паче це просто рекомендація в акті дообстеження!
Вони хочуть, щоб Ви стали придатним до служби, бо в такому стані не кондишин. Стиль, як мене колись по малолітці менти склоняли, скажи правду, тобі нічого не буде, а по факту потім суд і хуліганка, коли мені 11 років було, дурних немає підписувати собі подальшу судьбу. Нагадайте, що є ст. 49 Конституції, та на даний час не проведення планових операції, а Ви платити не можете, щоб не підігнати лікаря під ст. 184 ККУ
Я так і зрозумів! Завтра мені до голови забирати рішення, запитаю в неї по якій статті вона мене зібралася притягувати до відповідальності! Я свій обовязок виконав дані обновив влк пройшов, навіть став на облік в іншій області, але як це,)))) захворювання в переліку хвороб немає (виключили, так як легко оперується) а наслідки хвороби дають підгрунтя для виключення з обліку!
Товаришеві, який пропав безвісти рік тому, коли він проходив мобілізаційні заходи, сказали, щоб йшов лікував зуби за власний кошт. Потім обов'язково з'явився до ТЦК. Так воно і відбулося. Так що все може бути в цій державі, якою керують хитровиї...ні жиди. Вам удачі і не попасти до них на гачок.