Знову з"явилися? У 2004 році були "замполіти" (ЗКВР). Далі - начебто перейменували заступників з морально-психологічного забезпечення (з якого року - не знаю). Те, що зараз таке є (неважливо, як воно називається) - то 100%. А чого ображатися? По суті - не дуже й далеко. Питання в тому, що цих посад у війську не так вже й багато (та, якщо правильно, розумію, на "0" ці офіцери не сидять...Чи сидять?) Які перспективи можуть бути у мобілізованого з такою ВОС?
Ображаються тому що ми не совок( так кажуть). Моя особиста думка що шанси попасти на таку посаду по мобілізації - мізерні,це дуже добра посада,а добрими посадами не розкидаються
Та я теж такої думки. Знайомий у лютому 2022 року з такою ВОС пішов добровольцем, але на таку посаду не попав. На якій же саме посаді зараз - по телефону не каже (хоча що тут секретного, чесно кажучи, не знаю, бо ні номер ВЧ, ні місце ППД чи місце проходження служби не запитував).
Вакантні посади це ті де є текучка ,так би мовити,на посаду замполя можливо попасти у новостворений підрозділ,але на такі місця є свої люди.Але в житті різне буває тим паче в армії під час війни.
Ну дивіться!! Ваша довідка яка була 2004 році не є дійсна бо кожних 5 років треба було підтверджувати свою «непридатність»!! Зараз ви 100% підете на медкоміссію в ТЦК і річ не втому що підприємство може вас забронювати чи ні ,а в тому що не придатних не бронюють саме тому що ви «не придатні» (не має необхідності з вами возитись якщо ви непридатні) !! І саме головне -на підприємстві бронюється не людина а посада на якій вона стоїть (тобто є припустим 4 зміни завантаження вагонів, от 2 зміни можуть бути заброньовані а 2 ні) !! А люди які стоять на цих посадах то вже інша історія!! Да , і ще вам і вашим роботодавцям влуплять штраф з «недбале ставлення до мобілізаційної готовності та обліку громадян які працюють на підприємстві» А тепер давайте підведем лінію!! Якщо вас підприємство досі не забронювало і не видали вам наруки витяги з наказами -то ви звичайний уклонист бо вчасно не підтвердили свою не придатність!! А ВОС взагалі вам поміняють як ган..он під час полового акту!! Вибачаюсь за мою прямоту!!
Трохи не зрозумів, Ви мені написали відповідь? Якщо так, то про яку непридатність йде мова? Я ніде такого не писав. Та й взагалі - яка довідка, якщо це ВОС (мова про так званих "замполітів") офіцерського складу. Тим більше не було мови про бронювання. А от питання було про зміну ВОС. Як я розумію, то змінити ВОС можуть на піхотну - ком.взвода (із цими посадами навряд чи проблема зараз). Зробити із "замполіта" танкіста, артилеріста, зв"язківця чи ПВОшника - ну навряд чи... P.S. Знаю один випадок, коли із юриста (який тільки на калькуляторі рахує) у 2014 році зробили командира міноментного взводу. На моє питання, а як так (якщо артелеристи - то перші математики у війську), він відповів, що пройшов учебку, у взводі був (по російські) - расчетчик, волонтери привезли планшети з програмами для розрахунків. Ось так і воював рік. P.P.S. Про уклоністів чи "уклоністів" - то є окрема тема. Не хочу влізати про в те обговорення, бо це із розділу просто побалакати...
Не треба боятися,йдіть,цікавтеся які є вакансії,у вас можливо є спеціальність на яку є потреба з ЗСУ. Шкода ,що тепер сформували думку ,ніби тцк всіх пхають у штурмову піхоту. Водії є,д категорій, електронщики,мотористи,слюсара це знахідка для підрозділа.
Замполит роты на ноль не ездит, попасть на такую должность не сильно сложно, сложнее на ней удержаться потому что нужно заставлять на ноль ездить других, если не получится, то поедешь сам. Примерно такая же ситуация как с тцк. Но в тцк безопаснее потому что имеют дело с призывниками, а замполит имеет дело иногда не с совсем психически уравновешенными, таков характер и опасность работы. По специальности в военном билете скорее офицера мобилизованного направят командиром взвода в пехотный батальон, там текучка большая, взводные на позициях долго не живут как обычные солдаты примерно.
Доброго всім здоров'я! Підкажіть будь-ласка ласка, мені перед навчанням на офіцера ,поставили вос 901074 А. 901Діловод, 074 пишуть ракетні війська. Поставили у ВЧ перед відправкою. До цього була 100915 А. Психологічно мор. Забезпечення стрілець. Моє питання ось а чому полягає, на що може вплинути останній запис і вливає він взагалі. Вчусь я на ком. Мотострілкового взводу. Дякую
Автору посту пишу. 1. ВОСовки 999000 вже не існує, їх ліквідували наказом №317 від 07.09.2020р та всім поставили 956493 в простонародді стройбат. 2. Відповідно п.1, Ваш документ вже не дійсний та; Згідно ЗУ про ВС та ВО, ми повинні з'являтись то ТЦК (колись військкомати) 1 раз 5 років в мирний час 1 раз у військовий, просто на це всі положили колись, але це передбачено законом. Ми всі справно ходили колись, потім по наказу Кузьмука в рамках скорочення війська, нас всіх повідправляли в запас із виділенням в окремі картотеки, в мене навіть штамп в паспорті від 2004р про це є, що давало право не ходити більше 1 раз в 5 років, але ми не знімались із обліку до 60р віку. 3. Для бронювання, потрібно отримати легітимний документ, а для цього необхідно принести паспрт, ІПН, доки про освіту (найвищу по ступеню), посвд. водія, документи про сімейний стан (св.одруж/розлуч, св. народж. дітей), фото 3*4-2шт, можливо ще якісь доки, які дають право відстрочки, далі пройти ВЛК із визначенням стану здоров'я, зг. наказу МОУ №402 від 14.08.2008р. 4. Після п.3, надати у відділ кадрів нові доки, щоб вони подали зг. Постанови КМУ від 27.01.2023р №76. Щоб не загребли, треба було раніше це все робити, а так, хз, домовлятись можливо, наприклад брати повістку умовно на 2 міс вперед під гарантію, що бронь принесете і тоді обміняйтесь доками, по іншому навряд чи підуть на зустріч. В мене була також ВОСовка 999000, прийшов 25.02.22р., в ТЦК по медичці брати не хотіли, а написав заяву-згоду, потім розпитали що вмію, якою зброєю володію, на якому транспорті вмію їздити. Мобілізований в підрозділ підтримки по ВОС 100868, але там командир сказав, що фактичні обов'язки снайпер (в нас із такими нікого немає, а ти із теплак та ночнік 15р юзаєш та маєш все це при собі, ми навіть АК видавати не будемо поки і я отримав лише 09.03) і підпорядковуєшся фактично лише мені, зараз він в ГШ служить. В процесі служби було багато та різного піздєца і дирки затикали, але в перші місяці пацани на жирні посади вакантні попали в рамках розширення штатів військового часу аж на 80% від мирного. Якщо голова на плечах, то таких в нормальних підрозділах бережуть, алканавтів скоріше в сраку посунуть, т.к. кадровий офіцер лінивий та тупий, треба, щоб роботу за нього робили, я прослужив рік сержантом, виконуючи 100% обов'язків майора, а йому поганяло-позивний дав "фейсбук", його так і називали, не ображався, навіть розпорядження та вказівки давались мною, він лише підписував.
Це все добре, але своє припесне я отримав після закінячеення школи у 2004 р, мені тоді було 16 років, отримував я його через те що що воно булло потрібне для вступу в університет в іншому місті. У війскоматі ж сказали, коли мені стукне 18 прийти до них знову і вони видадуть війсковій квиток (чи ще якусь довідку, уже не пам'ятаю) з відміткою про зняття з війскового обліку (ще раз нагадаю, маю косоокість правого ока з практично повною втратою зору з народження) Так от, я так і не пішов в військомат так як це було потрібно зробити в будні дні, в які я навчався в іншому місці. Думаю зараз фсім фіолетово і ніякого зняття з військового обліку мені ніхто не дасть і скажуть так, як всім кажуть-придатний і все. Хоча до нас в минулому році заходило тЦК в офіс, виписували повістки, подивилися моє припесне з відміткою "не придатний" віддали мені його назад і нічого не сказав, просто вийшли і все і я один залишився без повістки.
Нічого доказувати нікому не збираюсь, запитали, я відповів та навів посилання на законодавчі акти, а не свої фантазії чи художню літературу, в полеміку вступати не буду та теорії будувати також. При службі мав відношення до особового складу, приймав участь у формуванні та комплектуванні із нуля нових бойових підрозділів та двох армійських корпусів №9 та №10, тому знаю, що пишу і за слова відповідаю. Ви маєте фількіну грамоту, навіть не тимчасове посвідчення старого зразка, яке колись білим білетом називали, а приписне посвідчення, яке видавали в школі в 16р, Ви мали автоматично замінити при визнані не придатності до служби в мирний час або досягнення 27р, коли переходите із статусу призовника в статус військовозобов'язаного, чому забили тоді, це не моя справа. Як написано в статі 68 Конституції України - "Незнання законів не звільняє від юридичної відповідальності".
Забив я по простій бональній причині "а нах воно потрібно якщо і так нормально живеться" Думаю така причина у більшості, якби знав що буде війна, то зробив би все по закону. Але ця фраза "як бИ" наривається на прислів'я народної творчості про вирощування грибів у роті.
Згідно Вашого стану здоров'я, якщо не помиляюсь, Ви можете претендувати на 3 групу інвалідності. Сходіть до лікаря, на МСЕК, якщо дійсно 3 група - то ТЦК хай відсмокче.
У вас типично ошибочное представление гражданского. Которое таково изза сми и всяких вбросов. Во-первых в пехоту (а именно на сп, как стрелок) попадают зачастую те, кто умом не сообразился на какую-то специальность и кроме держать автомат ни на что больше не силён. В пехоте можно быть и связистом, и сапером, и дронщиком, и разведкой, и водителем, и поваром в штабе и еще куча кем. Это не значит, что вы 100% в окопе на сп сидеть будете. Если вы документально можете доказать проблемы со зрением, с грыжей и т.д. - никто вас никуда отправлять не будет. Идите получайте инвалидность и свободны. Насчет правши и стрелять не можете, с оружия целиться надо двумя глазами, если что. Если вы не сможете доказать, что вы не годен, то и тут на форуме распинаться об этом смысла нет, правда или нет - знаете только вы. Канеш в пехоте на спшках много за 45+, но инвалидов я пока не видел. А если и есть, то добровольцы. Понятное дело что к 45+ здоровье не 20+ и что со временем может что-то повылазить от условий, носки броника, снаряги и т.д., но если вы очевидно не годен, то никто вас брать и не будет. Вас помимо тцк еще надо в учебку отправлять, если нет 100 воса и воса специальности, а большинство от подобных отказывается, дабы не тратить время на того, кто до части покупателя может не доехать даже...
В ТЦК такі спеціальності, але тільки контрактники (штатні, а не мобілізовані в/с), можливо десь в штабах, хто працює із електронними базами типу Оберіг чи тому подібне.
Чим більше ви ховаєтесь від ТЦК тим гірше. У вас наразі нема жодних військово-облікових документів і у вас статус придатний до військової служби. Статус про непридатність до військової служби надається тільки після 18 років. Як каже конституція, незнання законів не звільняє від відповідальності. Допомогати вам немає жодного бажання.