Приобрел у знакомого шишак. Для начала думал, что вершок пики отгнил, но присмотревшись увидел, что его намеренно обрезали. Видимо бывший хозяин решил понизить силует шлема.
Завеликий отвір, причому неодноразова знахідка, да і багато фото, де німці знімали взагалі шишаки з пикелів. Гарна та красива річ на парадах на війні виявиша себе не тільки непрактичною, але навіть небезпечною для власника шоломів. Згадай про знахідки простріляних шишаків - вони демаскували солдата в окопі і куля летіла в кращому випадку в шишак....
А який толк від 3-4 см? Все одно після підпилювання він стирчав над окопом. Короче можем тільки гадати, треба фото шукати.
Знову ж таки-тих 3-4 см в такому випадку ролі ніякої не відіграють,ти всерівно будеш чіпляти перекриття чи якісь інші перешкоди...якщо зняти всю конструкцію 'піки' тоді це інша справа. Маю декілька 'обрізаних' пік,всі вкорочені на різну довжину,є така,в якій дуже акуратно відрізано лише 1-1.5 см,отвір дуже маленький і акуратний,моя версія,що це типу польової лійки для заливання води в флягу... наприклад. Є і так обрізана як і ваша,для неї версія з підсвічником буде ближча. Одним словом-ребус,але факт,що перевикористовували їх в різних випадках та для різних цілей. З повагою.
Дело в том что у меня были собраные обрезаные пики. Заливать через такую было бы проблематично как и снимать постоянно.
Ну і в мене не одна... Якщо обрізана сильно- під підсвічник. Якщо обрізана менше- під лійку. А далі все залежить
Картинку бачили мабуть усі, а інфо мабуть ні... https://pikabu.ru/story/mif_o_shleme_ognemyotchika_7164027
Доброго дня Звертаюсь до знавців пікельхаубе. Попався ось такий орлик у товстому шарі темно-зеленої фарби. Хто такі носив? Завчасно дякую, З повагою, Саша.
Дякую Це усі полки так перекрашували? Там знайшли таких 3 штуки. Хотілося би розуміти, що за "німці" там стояли З повагою, Саша.
Це від нестачі захисних каверів робили. Мій сталевий був так само помальований на зелений колір нашвидкоруч, а потім вже його власник розжився кавером (так гачки від нього залишилися). Самий кращий варіант встановити підрозділ - це шукати сопутку. На початку війни німецький хабар був клеймений номерами полків.