Перезахоронение бойцов в Белозерье на Черкащине.

Тема у розділі 'Новини', створена користувачем АлексгоР, 23 чер 2014.

1. АлексгоР

АлексгоР Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    517
    Адреса:
    Украина, Черкасская область
    Сьогодні повірив, що білозірці могли під час війни вбивати наших десантників заради одежі. Якось підвозив одного товариша і він розповів дику історію про те, що йому розповідали білозірчани у стилі “наше село центр України і це не ми біля Черкасс, а вони біля нас” дику історію. Мовляв, під час ІІ-ї Світової вони добивали радянських десантників заради обмундирування та спорядження. Тоді мені це здалося маячнею. Тепер розумію, що може так і було. Сьогодні знову вислухав про увішаних “регаліями” фашистів, причому виключно офіцерів (ну не було у німецькій армії рядових, або білозір’я - то офіцерський некрополь). Про жетони за великі гроші. А саме головне, то це чому-ж я шукаю тільки німців. В серцях попрохав у помічника Шрадера мішечок жетонів з останнього ексгумованого кладовища і кинув його на стіл – кажу беріть оптом по 50 баксів, наварите-ж солідну сумму. Бачили-б ви реакцію – очі загорілись у всіх, але ж і треба було зберігати видимість пристойності. Найближча усе-таки не витримала і вхопила тремтячими руками один і впилась поглядом у номер. Далі незрозумілий базар типу не треба вони нам ну і подальша маячня. І це церковна двадцятка – стовп місцевого православ’я. Причому обличчя практично усі ті-ж, що й завжди, таке враження, що у Білозір’ї проживає не 6000, а 20 осіб. Про те, що вони й досі не зрозуміли, що це саме я знайшов наших бійців я взагалі мовчу – їм довелось доводити навіть те, що 1800-ті роки, це 19 століття. І від цих людей залежить виконання міжурядових угод – кошмар. Єдиний приємний спогад – це голова облради – толкова жінка. Але справа не в тім, хтось чув про історію з вбивством десантників, може свідки які залишились?

19viktortsw71, Бек та Roma_1985 подобається це.
  2. Цікаві лоти

1. Оригінальний знак з закладухі. Стан по фото.
      840 грн.
    2. все на фото все мои нагрудные знаки РИ на продаже https://reibert.info/auction-history/auctions?type...
      4500 грн.
    3. все на фото все мои нагрудные знаки РИ на продаже https://reibert.info/auction-history/auctions?type...
      8500 грн.
    4. все на фото все мои нагрудные знаки РИ на продаже https://reibert.info/auction-history/auctions?type...
      7500 грн.
    5. все на фото все мои нагрудные знаки РИ на продаже https://reibert.info/auction-history/auctions?type...
      12500 грн.
  3. artemrava1

artemrava1 Schütze

Повідомлення:
    1
    Адреса:
    Москва
    Жетоны брать то можно, но сколько по цене ?

4. mastak-ua

mastak-ua Moderator

Повідомлення:
    6.171
    Адреса:
    Україна
    Дайте, якщо можливо, подробиці (дату, місце в селі і т. п.), можна приватно. Треба порозпитувати.

Roma_1985 подобається це.
  5. АлексгоР

АлексгоР Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    517
    Адреса:
    Дата невідома, місце також. Прозвучало наступне - під час війни біля села чи в саме село висадились червоні десантники і якимось чином білозірці їх повбивали і позабирали уніформу й спорядження. Інформація подавалась з акцентом на своєрідність білозірців. Я тоді був далекий від теми десантників і не дуже звернув увагу. Це тепер знаю, що тема ще далека до фіналу. Так от, це може бути і якийсь диверсійний загін і десантники з вересневого Дніпровського десанту, а могли вже бути і десантники, що визволяли село. Хоча останнє навряд. Зрозуміло, що історія не популярна і про неї особливо ніхто не розповідав. Я в Тихонівці ледве про трьох німців вбитих подібним чином у 1941-му році випитав (то окрема тема), а то про своїх. Начеб-то про це знає попередній сільський голова, але я поки-що не питав.

6. mastak-ua

mastak-ua Moderator

Повідомлення:
    6.171
    Адреса:
    Україна
    Чи не пепеплутані тут нинішнє Білозір'я і Яснозір'я (колись також Білозір'я)? Десантники у нас начебто не висаджувались під час вересневого десанту, надто далеко.
    А у Яснозір'ї були.
    http://beket.com.ua/cherkasskaja/jasnozere/

Думаю, що розмови про те, що десантників знищили місцеві дещо перебільшені. Можливо, "здали", можливо, у знищенні брали участь місцеві поліцаї, можливо, мародерили трупи. Інколи факти неймовірно спотворюються, пройшовши крізь час і голови людей. Попитаю, звичайно.

Roma_1985 та Allex761 подобається це.
  7. Kamikadze.

Kamikadze. Schütze

Повідомлення:
    20
    Адреса:
    Киев Украина
    Случайно услышал слух мол белозерского попа собраются изгнать и поменять на священника Киевского патриархата. Вроде как на Покрову переизберут. А немцы-ш не в курсе! Дак он вроде как быстренько взял у них компенсацию за потраву посевов тыщ сорок, только не понял чего, но попросил вырыть немцев как раз после Покровы, когда он там уже будет никем :). Вроде говорил, мол эти своим союзничкам и так разрешат копать, а мне напоследок денежки не помешают.

8. Бек

Бек General-leutnant

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    135
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    270
    Повідомлення:
    15.389
    Адреса:
    Черкаси, бул. Шевченка 212
    до 100 грн, жетони то вермахт. В селі жодного СС-ця непоховали, ну може під шумок десь лежить.

9. Бек

Бек General-leutnant

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    135
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    270
    Повідомлення:
    15.389
    Адреса:
    та ні не 40-к, а 140 тисч., типу бурьян покропить кругом церкви, та рясу нову справити в брюліках , бо стара зносилась. А ще мерседеса затребував, слушок дійшов до їхнього вищого, приход то є а в закрома зась, от прорітей його і зсунув потихому.

Мутить воду баба Палажка, то ще та чоловік її поліцієм був а дід куркулем от жаба і душить.

10. Kamikadze.

Kamikadze. Schütze

Повідомлення:
    20
    Адреса:
    Киев Украина
    140 тысяч и мерс - это по Божьи - истинный пастырь;)! А откуда информация про отсутствие покойных сс-манов в селе?

11. Бек

Бек General-leutnant

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    135
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    270
    Повідомлення:
    15.389
    Адреса:
    так одна бабка сказала....;):D

12. Kamikadze.

Kamikadze. Schütze

Повідомлення:
    20
    Адреса:
    Киев Украина
    Какая-то подозрительно осведомленная бабка, не та ли Палажка:)?

13. АлексгоР

АлексгоР Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    517
    Адреса:
    Ну, не знаю, яка бабка, але у списку поховань по Білозір'ю дійсно есесовці вісутні. Їх перевозили у Корсунь на Янталку, за даними директора КШ ДІКЗ та віомого бельгійця Мартіна. Я нажаль тоді інформацію не збирав. Офіцерів по Білозір'ю також не багато - здається лейтенант відсили, хоча й рядових мало - усе єфрейтори, оберєфрейтори та ін. - для того часу явище нормальне, але кому ти що будеш пояснювати...

mastak-ua та Бек подобається це.
  14. Kamikadze.

Kamikadze. Schütze

Повідомлення:
    20
    Адреса:
    Киев Украина
    Почему-то все знакомые Черкащане начали морозится - никто не в курсе, чем там история с попом и немцами кончилась, Покрова ведь прошла давно?

15. Бек

Бек General-leutnant

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    135
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    270
    Повідомлення:
    15.389
    Адреса:
    Да ничем, поп упрямый, говорит владыка мне украинский не авторитет, о как. Пока ведем раскопки в другом районе, при участии немецкой строноны.

Непережывайте, фото и сенсационые материалы скинем в тему.:beer:

ASKOT1 та Roma_1985 подобається це.
  16. Молодцы ребята.