"По перше, переможців не судять." Ну так американці й переможці у цій війні ... а ще німці користь отримали від перемоги - у них нацизм був знищений і демократію впровадили ... СеРуСеРу як було у гавні у 1941 р. так у гавні залишилося і у 1945 і опісля, сталін і москаляча фашистська (комуністи це ті ж націонал-соціалісти, навіть прапор і свастика такі ж самі) верхушка 9 МАЯ 1945 року нам із горбів не злізли, тому яка в сраці ПЕРЕМОГА ... га ... ?! "І чому то хоробрі вояки, які на три голови вищі, в землі лежать давно,одні ,,шапки,, зверху остались.." Та тому хоробрі, що не драпали такими темпами як москалі ... Німець до москви за 4 місяці дійшов а москалі потім це 4 роки відвойовували ... А чому на три голови вищі ? Та тому що за одного лежачого в землі німця, арійці 12 червонобудьонівців в землю "поклали" ... Проти однієї німецької армії, мінімум три москалячих виставляли ... "І повірьте Українці руку приложили..можете почитати скільки у вас там Героїв СССР." У "НАС" ... ? Так ти виходить не наш ... МОСКАЛЬ значить ... ?! Ну так ось якби Українці "руку не прикладали", то може й ВАШИХ в Україні б не було ... А так ВИ є і це наша проблема ... "... як би ви були депутатом ,от мені так кажеться, крали..крали и ще б крали.. вам до Кернеса, як німцям зараз до Киева.." Ага ... а Кернес чесний і він не краде ... ?! Ти або "веселий" (щоб дурнен не називати) або малолєтка раз у таку казочку віриш ... ...
"Для мене герої - Максим Кривонос,Іван Богун,Юрій Пец,Остафій Дашкевич,Іван Сулима, Представ Лянцковский,Тугай Бей,Іван Дмитрович Сірко..і др." А чому у списку немає Івана Виговського та Івана Мазепи ... ?! Випадково забулося чи всетаки важко простити їм їхні "подвиги" перед москалями ... га ... ?! "Шкода,половина з них мають відношення до вашого краю...вони забуті.." До моєї місцевості мають відношення такі терористи як Ковпак та Кузнєцов, їх також героями вважаєте чи всетаки колаборантами москви ... ? ...
Для мене Махно,Котовський и др.,просто бандити..А герою прості солдати і різниці нема чи звати его Адольф,Фріц чи Ванька,Колька.,да і мій дід Твердохліб Федір Павлович,призвіще українське.Заповнить будь ласка,а то ви кроме Жукова і др. і не знаете призвіщ героїв.
Чи були б ваші героі якби рсфср не вирішив " референдум провести" на східні Украіні? Ваших хероів хтось запрошував?
Я можу з ходу назвати десяток, два вояків ДА УНР з біографіями, по пам'яті. Без книжок) Не старшин, простих козаків. Кривоноса всі знають) А їх...
Я ж вам і написав,герої в нас разні. Країна забувша своїх героїв..,а скільки у нас вчених,художників и др.які знамениті на весь мир?Ви даже їх призвіщ не знаете..це герої. А скільки героїв віддали життя за Батьківщину з 2014-20 року? Я думаю ви про них сповните,не Махно ,Ковпак..
Ну да, ну да,Мазепа наприклад и ще там куча старшин..для мене не герої..не люблю зраду..який в ній би і не був підтекст.А про вояків ДА УНР..да козаки були на славу,тільки атамани..не чета 17 ст.
Я написав не про УНР.,а про отаманів.Ні один з них поряд не може стати з Кривоносом чи з Іваном Сірко. Чи в вас друга думка?
Понятно що друга. Бо ні той, ні той отаманами в розумінні початку ХХ ст. не були. Та навіть інше) Отаман Махно? Супер) А Петлюра був Головний Отаман. Ще скажіть, що були отамани, а він над ними головний)))) А ще був Наказний отаман. А це все були військові звання... Інша справа інсургентські отамани, але і вони були дуже різними.
А Мазепа виходить по вашому зрадник ... ?! Ха-х ... а як тоді Ваш дід Твердохліб ... він служив в РККА, котра з 1920 по 1991 рр. була окупантом в Україні, де-юре це КОЛАБОРАНТ ... то свого діда Ви за зраду поважаєте а Мазепу за те ж саме зневажаєте ... ?! ...
Мій дід пішов воювати щоб врятувати свою сімью(жінку і п'ять дочок),був збройним майстром,дуже знав багато,не то шо я остолоп.Головний інженер завода Малешева..військовий завод .. А Мазепа за владу,гроші,ну ні як не за Батьківщину.
"Мій дід пішов воювати щоб врятувати свою сімью(жінку і п'ять дочок)," Байдуже ... зрада є зрада, притому що Ви самі сказали що ... "... не люблю зраду..який в ній би і не був підтекст." Так що немає різниці сімя, жінка і діти ... де-юре він колаборант ! "А Мазепа за владу,гроші,ну ні як не за Батьківщину." Так за які гроші, коли він був багатшим навіть від Пера І ... ? І за яку владу ... він і так був вже Гетьманом ... ? Москалячу пропаганду почитуєте ... ? Я не про діда, я про Мазепу запитую ... А діда я просто у приклад поставив. То чому діда, який воював хоч і проти німців, та всетаки за москалів і за окупацію України Ви поважаєте а Мазепу котрий воював хоч і за шведів зате за Незалежну Україну, Ви зневажаєте ... га ... ?! ...
Ви самі відповіли самі собі..був гетьманом під владою Петра.Шо Петро скаже то и робив.Ні ,московську пропаганду читайте самі,я хочу знати правду про свою Україну..Бачу її по своєму.. Наприклад гетьман Полуботок..а вибачайте,ви кроме того що гроші багато було в гетьмана більше нічего і не знаете...
"Ви самі відповіли самі собі..був гетьманом під владою Петра. Шо Петро скаже то и робив." Так і Ваш дід воював не як хотів а як комісари і сРалін наказував ... "я хочу знати правду про свою Україну.." І я, і камради Вам про неї правду кажуть але ви не хочете навіть слухати ... "Бачу її по своєму.." Ось саме таких Українці "сєпарами" й називають ... ...
Да,жалко мені вас..ви кроме слов сепар і Путін нападе ,більше нічого не знаєте і знати не хочете.Боронь нас боже від таких депутатів...
Ну напасти, путін на НАС нападе ... а таких як ти з дідом він "освобождаєт" ... "Боронь нас боже від таких депутатів..." "Нас" - це тебе мазепоненависника і твого дідавоєватієля ... Чи ти за всю Україну уповноважений вже відповідати ... га ... ?! Воістину казали Арійці ... "Jedem das Seine !!!" ...
У 1709 р. Мазепа вирішив вивести Україну із складу москалячохо ханства, ну не добре у тому ханстві Українцям велося, так ось Мазепа хотів організувати Самостійну і Незалежну державу УКРАЇНУ ... ти заявляєш що це зрада !!! У 1991 р. Український Нарід вирішив і вивів Україну із складу фашистського (по суті) СеРуСеРу ... Україна стала Самостійною і Незалежною державою, нам вдалося те що не вийшло у Мазепи ... виходить ми усі МАЗЕПЕНЦІ а тому для тебе ми усі зрадники ... ??? А ти особисто тоді голосував "ЗА" ? Тоді й ти мазепенець і "зрадник" ... ? Чи ти голосував "ПРОТИ" ... ?! Бо у тебе "свойо відієніє" ... ! Ось і виходить що БРІЄДІЯТІНА саме у твоїх висловах криється ... ...
Навіть в колгоспі головам нагани видавали , а щоб стати головним інженером на танковому заводі треба було пів завода репресувати.
Хто більше доносів написав, той і карєру тоді зробив ... Ну що поробиш, часи такі були ... тре було жінку і 5 дочог годувати ... Зате тепер вдячні внуки фотку прибють до дощечки і під червоним прапором московського окупанта понесуть його у колоні мервих "безсмерних" ... у якій не має жодного ЖОВТО-СИНЬОГО стягу, оскільки що до нього, у маршируючих "свойо мнієніє", своя "правда" та своя "історія" ... ...
Дорогой Карлсон! Не обижайтесь вы так . Розачарую вас и вашего галоперидольного друга - алкоголь не пью и к другому упомянутому ,,опиуму народа,, равнодушен. Не судите по себе, болезные Если вы кого и вылюбили то в своих влажных мечтах, голубчик ... Вижу ваш род тоже с татарами породнён , не расстраивайтесь. Но и на окружающих обиду изливать не стоит . Наконец то вам надоело книжки перепечатывать, фото пошли . Когда сканы будут ? Хоть путаться перестанете. Спрос так с автора вроде... Это из какого то анекдота - ,, а я этого знаю, и ещё этого, .. а ты этого знаешь?,,? Что ЦР, что УССР с точки зрения ,,легитимности,, - законности, преемственности власти РИ - самозванцы, несмотря на все потуги историков . Ни в какие законы РИ, акты престолодержателей, полномочия ВрПр они не вписывались никак. Потому и документ вы привести не сможете . Само Временное правительство легитимно благодаря вполне конкретному документу известному как ,,Акт об отречении великого князя Михаила Александровича от престола,, Хотя его вобщем то и отречением полноценным назвать нельзя - " принял Я твердое решение в том лишь случае восприять Верховную власть, если такова будет воля великого народа нашего, которому надлежит всенародным голосованием чрез представителей своих в Учредительном Собрании. установить образ правления и новые основные законы Государства Российского...". То, что ВрПр оказалось неспособно власть удержать, легитимные полномочия осуществить, и что само уже чудило это отдельная сказка... И да - все уже поняли, что вы не имеете ни-ка-ко-го коммерческого интереса в распространении книжки , и ниразу это не реклама .
Та хто ж зна,бухаєте ви чи ні) Втім, це ваша справа. Просвіщайтесь. http://chtyvo.org.ua/authors/Hai-Ny...hoi_vlady_v_Ukraini_za_doby_Tsentralnoi_Rady/ http://chtyvo.org.ua/authors/Soldatenko_Valerii/Ukraina_v_revoliutsiinu_dobu_Tom_1/ http://chtyvo.org.ua/authors/Kovalc...onti_rosiiskoi_armii_traven__lystopad_1917_r/ http://chtyvo.org.ua/authors/Kovalc...pusu_rosiiskoi_armii_serpen__lystopad_1917_r/ http://chtyvo.org.ua/authors/Kovalc...na_v_Rosii_lystopad__pochatok_hrudnia_1917_r/ http://chtyvo.org.ua/authors/Kovalchuk_Mykhailo/Ukrainskyi_natsionalnyi_rukh_u_kvitni_1917_roku/ Солдатенко, в принципі, так собі) Але для загального розвитку по темі...
Ага, розмішили комерційною зацікавленістю. Книгу 13 року тиражем в 300 примірників, певно, на кожному куті купити можна)))