Це те ж саме як полювання, рибалка чи гриби. Дуже багато людей займається цими речами, і 99,9 % зовсім не заради м"яса, риби чи грибів.
Мав на увазі саме те що й Ви , шановний , а саме - естетичне задоволення та здобуття психологічної рівноваги . А от коли людина заморюється віт тяжкого фізичного навантаження та водночас відчуває якесь задоволення - то всьо можна назвати спортом . Коли я нічого не плутаю - то ,мабуть, немає змагань зі спортивного викопування башти від Т-34 чи чогось подібного . Перепрошую шановне панство коли когось образив чи змусив своїми коментами викликати якісь сумліви .
Консерватор,а кто тебе вообще сказал что мы копать едем.Осень,гербарий собирать. Я и не копал то никогда.Я так,теоретик )
так отож і я гадаю що там копати окрім трюхвілів. то гриби такі дуже коштовні. та і теми цього року я небачив що б ти загін на коп набирав як ото раніш. і вже і картоплю їсти покинув аби тілько не копати?
ну гербарій вже пора — корінців парила накопати, живокост уже можна заготовити, купину, любисток… а от грибів поки нема((
То всьо правильно , але ж Ви накнопали не в тій темі сусіднього форуму , прочитайте уважно - то РАЙБЕРТ . Ви , мабуть , думали що на форумі "зелена планета" від Наталі Земної ?
От вчора реально обговорювали цю тему, коли за гербарієм поїхали. Підняли двох солдат, без солдат підняли халкінголку, трохкльоп, рог від сВТ, кучу гільзячча від якоїсь стрілячки німецької крупнокаліберної, ще всякого залізячча мішок. Половину залишили там же в посадці. І так майже кожен виїзд. І пів дня нили, що скушно, знахідки вже не ті і т д. Мабуть таки пора кидать.
Тоді Вам треба з друзяками якнайшвидше "підняти" якогось євроофіціра німацького інтендантського підрозділу ( мається на увазі - євро-жидівського) щоби повен рот був золотих зубів , ото буде причина та надхнення ше років на кілька ...
Нє , ну а якже твердження нєкоторих копарикофф что "за дєнь копа поднимают хлама на сумму от ста до трьохсот вєчнозєльоних дєнєх " ? Невже в середньому двісті дойлярів щодня не є стимулом ???
Ви ж добре знаєте, що це або розповіді журналістів або казки. Безумовно, люди інколи і скарби знаходять, і їх ціна багато вища. Але говорити про знахідки щоденно - завідома брехня.
Так от : "Безумовно, люди інколи і скарби знаходять, і їх ціна багато вища. Але говорити про знахідки щоденно - завідома брехня" ( звичайно все треба з вас витягувати , шановні форумчани ) ми потихеньку наближаємось до відповіді на питання в топіку нашої теми , а саме що ж являється тим чинником , що відбиває бажання в новачків та початківців до роздовбування нашої планети - це суцільна брехня "бивалих та досвічених" , мізерний прибуток що межує з постійним заходом в "мінус" , примарна можливість знайти "золото Інків" та відсутність будь якої перспективи . А от коли людина має певні знання та мотивацію , має за мету зовсім не матеріальне - бо духовне збагачення , то копарство та архіелогія вже скорше за все , можливо , стане важливою частиною життя . Всі решта випадків то є злочинна діяльність та мародерство , а що найстрашніше - так це вандалізм у випадках розкопування людських поховань з метою збагачення , й не важливо що це може відбуватися "цивілізованими" методами .
Еще одна причина: стремно лазить по балкам,оврагам,лесам самому,бывалые не бояться а новичку страшновато
та бивалим ще страшніше, вони знають що в тих балках може бути. Тому стараються з собою новічків брати.))))Вперід пускають))
навпаки тре брати гладкого та смачного та іще щоб бігав погано. поки його будуть жерти я втічу а після розповім сторію як натрапили на скарби великі і той ділитись незабажав та нагнав мене маленького звідти. отакоєот(с)