Та нехай косять,головне що ці гроші у відносній безпеці і продавець їх не отримає поки покупець не отримає свій товар. Покупець отримав товар,продавець після цього отримав гроші,ОЛХ теж заробив свої відсотки,усі задоволені. Як на мене,дуже приємна схема ніж якщо когось кинуть на гроші.
Мені теж писали на вайбер,а коли побачили,що проблема з карткою то десь покупатель зникла,на листи не відповідає.
Мою дитину декілька тижнів тому хтіли розвести так через вайбер. Підходить,каже - закинь гроші на карту яку мені покупець скинув,я йому продала одну річ на ОЛХ.. Сказати що я прифігів,це нічого не сказати.. Кажу,як це може працювати,якщо ти продаєш і ще маєш гроші закинути кудись. Почав питати що да як,виявилось що в неї була об‘ява на ОЛХ,а на вайбер приходить повідомлення типу - хочу купити вашу річ,але закиньте грошей на цю карту (дають номер карти) щоб вона десь там активувалась. Може щось в деталях не так,але принцип десь такий. Короче,взяв її телефон і відправив цього "покупця" по курсу руського корабля. Ще раз кажу,усі рухи з ОЛХ ТІЛЬКИ на офіційному сайті ОЛХ !!! Спілкуватися з продавцем/покупцем на сторонніх ресурсах можна,але ні в якому разі не переходити там на будь-які посилання. Навіть якщо продавець каже що вже оформив ОЛХ доставку та оплатив її і скинув посилання,кажемо що зараз підемо подивимось,після цього заходимо на ОЛХ у свій профіль,там має бути повідомлення що на ваш товар оформлена ОЛХ доставка та сайт чекає підтвердження,підтверджуєм,потім повертаємось у месенджер,дякуєм покупцю і відправляємо посилку. Варіант другий - заходимо на ОЛХ у свій профіль,а там немає ніяких повідомлень,хоча "покупець" у месенджері сказав що оформив ОЛХ доставку та навіть посилання скинув,то повертаємось у месенджер та посилаємо його до вже усім знайомого курсу руського воєнного корабля. Все.
Поддержу Пряникова! Первый признак развода єто то ,что ваш товар моментально покупают,и сразу пишут ,что оплатили доставку. Потом вам в вайбере дают ссылку на якобы проплаченый товар. Перейдя по этой ссылке вы попадаете на сайт -копию OLX. Точнейшая копия,только адрес будет немного отличаться,может даже на одну буковку. Там вас просят ввести номер карты , CVV ,сколько денег на счету. Как вы только заполнили эти пункты можете распрощаться со своими деньгами. Так как Cvv при продаже вы сообщать не должны. Так что будьте внимательны.