Там хрящ-) А взагали він мені потрібен жеби використувати як тен ловець пацюків зі Гамельну,пам"ятаете? Тен,що грав на дудці,а пацюки за ним у річку пійшли,та там і втопились...Ото і я хочу отих кацапоїдів та " савецко-сочувствуюсчіх" приманити кудись у Чермне море....
Підтримую, вже були прецеденти. Колись козаки яничар на Різдво заархівували.http://www.spas.net.ua/index.php/news/full/211
Щоб в шафу помістилось? Навіть в невелику шафу можна напхати!!!... Напевне, повне зібрання "давньоримських" золотих монет і медальйонів, колись приблизно підраховував - може поміститися в два відра (звичайно вага буде...). Може ще, повна колекція жетонів "давньоримських публічних будинків".
Я от вагався між ауреусами і Рицарським хрестом Руделя, і всетаки обрав друге. Адже він в єдиному екземплярі , а ауреуси самі потихеньку назбираються.
.... а я б собі забажав би кільце Totenkopfring der SS за номером №1 (звіснож оригінальне!) ((та й це якось більше підходить до тематики форума))
Якщо ради грошей то "бініо", або "медальйони" в основному дорожчі за ауреуси. Але вважаю шо предмет має "гріти", тобто приносити естетичне задоволення. Особисто в мене викликають позитивні емоції "варварські ауреуси" (монетовидні підвіски), а невелика колекція складається з предметів не за ціною, а за емоціями від знахідки.
Ауреуси також різних Імператорів бувають Те що є не лише матеріальна цінність від знайдених предметів вірно підмічено. Є знахідки які коштують не дорого, а для того хто їх знайшов вони безцінні.
А ще це своєрідний "зв"язок" з предками. Завжди роздивляюсь донишка і руків"я кераміки, буває попадаються з відбитками пальців.