Обсуждение Закона об оружии, принципы

Тема у розділі 'Українська асоціація власників зброї', створена користувачем boss138, 12 вер 2013.

1. German Stein

German Stein Oberleutnant

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    6
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    9
    Повідомлення:
    2.301
    Адреса:
    киев
    Це Ваше особисте враження, і тут ключове "не чув". Бо ті хто чув, добре пам'ятають, як у Києві 2-3 роки тому людина з дозволом на нарізну зброю купив в Ібісі порох, капсулі та кулі для релоаду вдома. А потім до нього прийшли з обшуком і як результат ст 263 зі всіма наслідками. Я теж тоді купував, після цього інциденту капсулі та кулі до 338 лапуа, хлопці просили з тоді ще ООС для релоаду. До мене тоді вийшов керуючий магазину, я йому довго пояснював куди це і для кого, потім зв'язувалися з хлопцями по відеозв' язку, і аж потім я зміг купити необхідне.

1. (в наявності 2 шт.)
      Отличительные особенности: Сделан из титанового сплава , почти на 50% легче, чем другие ударники; Дв...
      1100 грн.
    2. Пяти зарядный магазин оригинальный Sauer для моделей 100, 101 совместим с Mauser M12, M18. В калибра...
      2950 грн.
    3. В калибре 9х19, 9х21. На 15 мест.
      2000 грн.
    4. (в наявності 7 шт.)
      Поршень выполнен из титана , имеет высокую прочность, в 2 раза меньший вес (в сравнении с заводским...
      1150 грн.
    5. Оригінальний стволік на Сіг Зауер п320 під затвор з довжиною ствола 3,6 дюйма (саб компакт) з різьбо...
      15000 грн.
  2. OXO

OXO Stabsgefreiter

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    4
    Лоти
      на продажу:
    3
      продані:
    15
    Повідомлення:
    122
    Адреса:
    Україна
    Згоден повністью з Вами. Але є деякі питання.
    1 Який дурень відпустив порох за нарізним дозволом?
    2 Ви самі вказуєте на те, що купувались не лише капсуля, а й порох та інші компоненти. А я казав саме за капсуля.
    3 Цікаво було б почитати висновки експертизи та матеріали кримінальної справи. Що він там крутив та з якою метою. Цікаво ще чому 263 а не 263-1. Почитайте, там суттева різниця між ними. Також цікаво було б розглянути не один випадок, а статистика за період, скільки справ порушено по ст. 263-1, скільки дойшло до суду, та які по ним рішення.
    4 Я на приклад чув про застосування ст 263 за спорядження набоїв до гладкоствольної зброї. Але також не знаю чому, так як я не бачив висновків експерта та матеріалив справи. Чим він там їх споряджав, та навіщо.
    5 Стосовно Вашої ситуації, а у Вас в дозволі 338 прописан? Хлопці раз обпиклись, тай тепер дують на холодне.
    6 В літку купував набої, був свідком як військовий придбав набої за військовим кватком, як Вам таке?
    7 Слідкуючи за стрічкою УАВЗ, частенько зустрічаються новини що хтось торгуе зброею, там на фото є як обладнаня з компонентами так і дозволи, але чомусь впровадження за 263 а не за 263-1.
    8 Особисто я негативно відношусь до релоуду, так як став свідком декількох інцедентів з руйнуванням зброї. Навіщо той гемарой, коли можна просто піти і купити в магазині нормальні набої?????
    9 Релоуд потрібен тільки професійним спортсменам, а вони як привило в клубах де є сертифікована майстерня з ремонту зброї та виготовлення набрїв. Доречі вони також можуть під замовлення забезпечити Вас набоями, навідь дешевше ніж у магазині, звісно при наявності дозволу на торгівлю.

З пов.

3. woodcarver

woodcarver Oberfeldwebel

Повідомлення:
    456
    Адреса:
    Україна, Ів.Франківськ,Долина.
    Особливо з тієї партіїї які відкликали чехи десь два роки тому, на сайті Ібіса висіло повідомлення.
    Або ті 7.62х39 де на СКСах роздепулювались.
    Самокрутний патрон завжди буде кращий від заводського тільки тому, що він підігнаний під вашу зброю (навіска, куля, посадка, гільза і т.п.)
    Ви завжди маєте під руками саме те, що вам потрібно і завжди однотипне.
    Якщо використовувати відповідні компоненти і дотримуватись рекомендованих наважок, нанести шкоду зброї чи стрільцеві неможливо.
    Я більше довіряю речам зробленим самому ніж кимось.
    Думаю, що клуби і тири забезпечують відвідувачів набоями саме самокрутними, принаймі якийсь відсоток.
    Ну а експерементатори, яким здається, що вони розумніші за конструкторів зброї були і будуть, це стосується не тільки зброї.
    Тут проблема не з релоудом а з головою.

capt.A.Smollet та Captain Price подобається це.
  4. OXO

OXO Stabsgefreiter

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    4
    Лоти
      на продажу:
    3
      продані:
    15
    Повідомлення:
    122
    Адреса:
    Україна
    Досить добре знайомий з ними, фірма МЕСКО, доводилося вибивати не раз кулю зі ствола. Навчило мене перивіряти добре зброю при затримці.

Я не казав що набої з магазину кращі за реловджені, але погодьтесь що і компоненти з тою ж ймовірністью можуть мати непомітні дефекти що можуть призвисти до поганих наслідків.

Згоден з Вами повністю, цьому треба навчатися.

Ці вимоги які Ви називаєте потрібні для відповідальних пострілів, в спорті, полюванні, військовій справі. Тому спортсмени та військові цим займаються. Стосовно мисливці, нема там таких настрілів як у інших, тому в цьому випадку нема сенсу купувати обляднання, простіше підібрати заводський якісний набій на цю сумму. Або звернутись до тиру.

Для мого плінкенгу такі набої не потрібні, особисто я не бачу в ноьму сенсу, тому и ставлюсь негативно. "ставлюсь негативно" мається на увазі що нехочу цим займатися та в це заглиблюватися.
    Але якщо мені знадобляться такі набої, то мені в клубі з цім допоможуть. І підберуть як треба, і виготовлять скільки треба. А головне в цому шо в них є дозвіл на це.

З пов.

5. Фон Манштейн

Фон Манштейн Feldwebel

Повідомлення:
    354
    Адреса:
    Украина
    Я привів її тому що там визначення в коментарі що є боєприпас, т.к. в коментарі до 263 написано дивиться коментар к 262. Суть статті 262 у даному випадку нам дійсно не цікава.

6. Фон Манштейн

Фон Манштейн Feldwebel

Повідомлення:
    354
    Адреса:
    Украина
    Це якщо ви полюєте на кабана або лося в загоні, якщо ви полюєте на мишкуючу лисицю в полі, або вармінт де дистанцій по 500-600-700 м , попасти малорозмірних цілях самокрутом воно як то полегше. А спортсменам якщо бенчрестерам або лонгрендж там самокрут, звісно якщо айписсишникам там кулемет краще ;) навіщо самокрут настроювати щоб на 5м стриляти.:)

7. OXO

OXO Stabsgefreiter

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    4
    Лоти
      на продажу:
    3
      продані:
    15
    Повідомлення:
    122
    Адреса:
    Україна
    Згоден повністю, навідь нема що додати. Все залежить від індивідуальних задач. :)
    З пов.

8. woodcarver

woodcarver Oberfeldwebel

Повідомлення:
    456
    Адреса:
    Коли я купив нарізну зброю, мав 100 шт. патронів, думав років на 5 стане. За три поїздки на стрільбище їх не стало.
    Потім пішла оптика, потім полумягасник, потім глушник і понеслось.
    Патрони дуже дорогі, пересічний мисливець купляє пачку або дві, а то поштучно.
    Відстріляв, настроїв, вистріляв, приїхав в маг. а таких уже немає, не привозимо і т.п. є інші. І понеслось по новому, якщо стріляєте 100-150 м.то ще пів біди,якщо далі, треба пробувати.
    Головне, щоб кожен бажаючий на законних підставах міг зібрати припас під свої потреби, а не переплачував в тридорога ділкам які монополізували собі це право.
    Прости Господи, навіть кацапи узаконили релоуд і нажаль не повбивали один одного.
    А ми топчемося на місці, безкінечно родимо закон про зброю, не слухаємось здорового глузду.
    Відсунє здорове лобіювання збройового бізнесу який може принести прибутки, робочі місця і підняти обороноздатність держави.
    Комплектуха і приладдя для релоуда в вільному продажі, але зібрати до купи заборонено.
    Треба або хрестик зняти, або сорочку натягнути.
    Якось так. Дякую за увагу.

aeromax, Иван Чонкин, capt.A.Smollet та 4 іншим подобається це.
  9. Фон Манштейн

Фон Манштейн Feldwebel

Повідомлення:
    354
    Адреса:
    Украина
    В мене є передчуття, що у разі отримання закону
    ми можемо отримати таке "покращення" що те що є зараз будемо згадувати з настальгією.

orange_sail, -ANACONDA- та OXO подобається це.
  10. OXO

OXO Stabsgefreiter

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    4
    Лоти
      на продажу:
    3
      продані:
    15
    Повідомлення:
    122
    Адреса:
    Україна
    Ви не праві, лобіювання збройового бізнесу є, тільки воно звучить приблизно так "нашо вам своє, купуйте в нас".

З пов.

Иван Чонкин, Фон Манштейн та Aprel_nik подобається це.
  11. old hunter 1

old hunter 1 Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    14
    Лоти
      на продажу:
    4
      продані:
    26
    Повідомлення:
    2.702
    Адреса:
    Украина
    В товарища не взяли до відстрілу.
    Сказали принести мисливськи.

12. Aprel_nik

Aprel_nik Stabsgefreiter

Повідомлення:
    155
    Адреса:
    Украина
    А могли б і за дупу взяти по 263-й.

Иван Чонкин та Фон Манштейн подобається це.
  13. old hunter 1

old hunter 1 Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    14
    Лоти
      на продажу:
    4
      продані:
    26
    Повідомлення:
    2.702
    Адреса:
    Украина
    Хто це знае, що там могло бути.
    Було як написав.

14. OXO

OXO Stabsgefreiter

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    4
    Лоти
      на продажу:
    3
      продані:
    15
    Повідомлення:
    122
    Адреса:
    Україна
    То Вашому товаришу пощастило, експерт попався добрий або не став гімароїтися.
    Я як другу одиницю придбав та відстрілював, бачив як дідусь приніс мосінку на відстріл і дістав з підсумку набої ЛПС, то одразу викликали СОГ, вилучили набої та зброю. А мене залучили як свідка.
    Тому від чого це залежить не зрозуміло, скоріше від людини на посаді та її настрою.

З пов.

Иван Чонкин, old hunter 1 та Фон Манштейн подобається це.
  15. Фон Манштейн

Фон Манштейн Feldwebel

Повідомлення:
    354
    Адреса:
    Украина
    Я на цьому тиждні відстріював свою зброю, .223 і .308 експерд дивився на маркування картріджів вмене закралося відчуття що він на донці гільзи шукав (+)крестик;)

Иван Чонкин, Captain Price та OXO подобається це.
  16. woodcarver

woodcarver Oberfeldwebel

Повідомлення:
    456
    Адреса:
    Я мав на увазі те,що і ви.
    Є лобіювання під тих хто зробив з того корито, а не споживачів.
    Хоча, якщо розвинути тему збройової культури (читай бізнесу), доступні стрільбища і тири, популяризувати як спорт і дозвілля, доступний і законний релоуд то в кінцевому результаті виграють всі.
    Замість продати пачку патронів на день, ви продасте комплектуючих або патронів в рази більше і заробите відповідно.
    Про що вести мову, коли на область одне легальне стрільбище за 100 км.
    Щоб постріляти годину, треба відпрацювати цілий день.
    Легальне стрільбище повинно бути в кожній тер.громаді або хочаб колишньому районі.
    Зараз всі стріляють на так званих "народних", практично нелегальних.
    Так і живемо, "напівлегально"

Revell, Иван Чонкин, capt.A.Smollet та 2 іншим подобається це.
  17. Captain Price

Captain Price Stabsgefreiter

Повідомлення:
    131
    Адреса:
    Планета Земля
    Плюс вдвічі дешевше

18. Captain Price

Повідомлення:
    131
    Адреса:
    Планета Земля
    Кривонос також говорив, що мінімум 100 м. стрільбище на ОТГ. (Останнє відео збройового лобіста)

19. Captain Price

Повідомлення:
    131
    Адреса:
    Планета Земля
    Я б, іще, дозволив полювання з ночниками та тепляками. Це підняло б обороноздатність держави. Але це потрібно було робити у 14-му році...

OXO подобається це.
  20. woodcarver

woodcarver Oberfeldwebel

Повідомлення:
    456
    Адреса:
    Напевно, що так. Там також треба роздуплитись які кнопки тиснути. Якби з кацапів ще тушонки робити, то наші браки напевно уже би війну виграли.
    Вони люди страшно меркантильні, купив карабін, тепляк або нічник і не заспокоїться поки не відібє гроші.
    Треба відділяти полювання і мисливців від "голодняків" які цілі ночі патрулюють лісові дороги, ніби завтра його чекає голодна смерть.
    Відповідальність за браконєрство з тепловізорами і нічниками повинна бути в рази більша.

lytvin87, orange_sail, Иван Чонкин та 3 іншим подобається це.
  21. Фон Манштейн

Фон Манштейн Feldwebel

Повідомлення:
    354
    Адреса:
    Украина
    Оце даже не поспориш!:)

woodcarver подобається це.
  22. Aprel_nik

Aprel_nik Stabsgefreiter

Повідомлення:
    155
    Адреса:
    Украина
    З нічниками і тепловізорами така ж історія як з релоудом, обладнання продається а нічне полювання заборонене. Бо закон про полювання майже повністю совковий, коли про тепловізори навіть не мріяли. Закони в нас застарілі. Весь світ іде вперед а ми тупцюємо на місці.

Останнє редагування: 15 вер 2023
    Иван Чонкин, capt.A.Smollet, woodcarver та ще 1-му подобається це.
  23. Hauptmann Petrov

Hauptmann Petrov Stabsgefreiter

Повідомлення:
    318
    Адреса:
    Здолбунов,Украина
    Ще дозволити полювати в нічний час то звіра виб'ють всього.У нас немає культури мисливця,у наших мисливців ще совок в голові (все вокруг колхозное,все вокруг мое).Як тільки може колись і зроблять полювання як в Європейських країнах,то побачите скільки буде противників.

Иван Чонкин, DarkSide18 та Y.fowler подобається це.
  24. Aprel_nik

Aprel_nik Stabsgefreiter

Повідомлення:
    155
    Адреса:
    Украина
    Так по Конституції всі природні ресурси належать Народу України! А вільно користуються цими багатствами лише деякі представники цього Народу. Іншим зась. Рилом не не вийшли. Так само і з нічним полюванням, володінням короткостволом і армія в нас робітничо- селянська. Хіба це не сегрегація? Залишилось створити бантустани і під законами ставити приписку: "Обов'язково для виконання тільки бідним"

Фон Манштейн подобається це.
  25. Фон Манштейн

Фон Манштейн Feldwebel

Повідомлення:
    354
    Адреса:
    Украина
    Ні! Це демократія!:DАле вона розповсюджується не на усіх , а лише на де які прошарки населення ;)

Aprel_nik подобається це.