Обсуждение Whites classic c VDI

Тема у розділі 'Техніка для пошуку', створена користувачем niksat, 13 жов 2015.

1. Talius

Talius Gefreiter

Повідомлення:
    42
    Адреса:
    Киев
    Все так, только я что-то не видел фото чего-то сотворенного кроме укрполиэтилена и косметичек.

alex.harkevitch подобається це.
  2. Цікаві лоти

1. (в наявності 3 шт.)
      Продам або виготовлю під замовлення котушку до металошукача Квазар, Фортуна, Кощей, Гаррет, ТХ-850,...
      1400 грн.
    2. Характеристика: · Матеріал: пластик/ прокладки: гума · Товщина місця посадки: 10 мм...
      150 грн.
    3. Глубинная насадка к GTI-2500, позволяющая вести поиск в глубинном режиме. Насадка подключается к вер...
      12500 грн.
    4. Продам новые поисковые катушки к металлоискателю Vista Gold Gain с частотой 30 кГц. Снайперка Supe...
      7300 грн.
    5. Поисковая катушка Nell Attack к детектору Минелаб Exploer SE ,имеет ряд преимуществ в сравнении...
      4100 грн.
  3. Luftkurs

Luftkurs Feldwebel

Повідомлення:
    305
    Адреса:
    Черкасская об.
    Укрполиэтилен или восточно-азиатская косметичка- это тот продукт который зачастую утилизируется, легкодоступный, иногда бесплатный и дешевый; и является тем материалом которым по быстрому, в данном случае, решается проблема. Как для меня, и не проблема защитить блок более культурно, с использованием тех же косметичек, силиконовых манжет (для поворотных рычажков) мягких резиновых гофр (для ввода провода в блок)и т.д. Здесь пайка, шитье, клей - особого значения не имеют, шаманить с бубном - тоже не придется; От выбора материала и пойдет построение чехла. На этом моменте напрашивается вопрос, более циничного выражения.. на него ответить труднее, особенно когда время в дефиците. То что не было примеров исполнения - видимо и таится в этом причина.

4. vovan.975

vovan.975 Stabsgefreiter

Повідомлення:
    172
    Адреса:
    Луцьк
    Доброго здоров"я всім. Придбав я прибор у пана Миколи ще влітку, і ось тепер коли дочитав тему до кінця, вирішив написати кілька слів.
    Брав блок з ВДІ + датчик 32 на 12кГ, так порадив мені Никсат, коли розпитав, де і як я планую вести пошуки. За що йому велике ДЯКУЮ. Тепер про плюси і мінуси прибора. Настроював його по різному, але потім все получилось само собою. Я попробував ходити з такими настройками, як прислав мені Ніксат, все було добре, прибор не гавкав, не давав ложняків. Я діставав знахідки там, де Гарет Гті 2500 не бачив, поки не поїхав на відпочинок і дружина розсипала копійки. Так ось прибор просто не бачив дрібної ходячки. Тоді я розклав різні монети та шмурдяк на покривалі і почав збавляти БГ поки не почав бачити 1 копійку, трохи збавив Порог, щоб не було ложняків і стало все чудово. Тепер маю такі проблеми: викопав в лісі 10 літровий казанок по ПСВ на глубині по пояс, а сигнал був монетний, тобто треба мати портативний екскаватор; половина камрадів не хоче зі мною їздити на коп, бо жаба давить. Я ходжу без навушників, 5 копійок СССР бачить і показує ВДІ 40см. А з вухами 50см, але без ВДІ. Копав горілчану пробку з глибини майже 2 штика, на такій глибині по звуку, по тональності і взагалі ніяк я не можу розрізнити, що там. Поставив Діскрім на 3 і пропустив штик мосінки. Тепер мої настройки такі: Діскрим- 2,5, БГ- 3, Порог- 7, чуйка -9.

FAN-FAN, SeregaAurum, alex.harkevitch та 3 іншим подобається це.
  5. Yarek

Yarek Oberfeldwebel

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    5
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    8
    Повідомлення:
    304
    Адреса:
    Тернопільщина.
    Тут один із наших камрадів в приватній переписці просив зробити тест по воздуху на 2 коп. СРСР. Думаю що багатьом буде цікаво що з цього получилось. І так
    Тест по воздуху на городі, котушка 20 на 15 кГц, монета 2 коп СРСР 1956 року. Дискрім 2,5. Грунт 2,5. Поріг 8. Дальше чуйка - глибина в сантиметрах.
    0-20
    1-21
    2-22
    3-23
    4-24
    5-27
    6-27,5
    7-28
    8-32
    9-35
    При чуйці більше 9 дуже "балаболить".

PANZAR, vovan.975, FAN-FAN та 3 іншим подобається це.
  6. Иван1974

Иван1974 Stabsgefreiter

Повідомлення:
    444
    Усім "Васьководам"привіт!Хто знає,де можна достать захист на котушку ДД-32?
    Потрібен нормальний захист схожий на заводський,а не "візьми кришку з пластикового відра"...

alex.harkevitch подобається це.
  7. Богдан Вовкулака

Богдан Вовкулака Obergefreiter

Повідомлення:
    12
    Адреса:
    г.Киев
    Вже не раз писав .Купити балончик гравітекса в автомагазині,це і буде захист на датчик.Одного вистачає на 2 датчика.Захистить від ударів та вологи,хоч на датчику до того були сколи.

Иван1974 подобається це.
  8. bejef

bejef Oberfeldwebel

Повідомлення:
    861
    Адреса:
    Earth
    прежде чем покрывать датчик "гравитексом" и прочими составами желательно нанести несколько слоев на картон и проверить, что прибор на него не реагирует
    это чтобы потом не было неожиданных сюрпризов

FAN-FAN, zhura, Luftkurs та 4 іншим подобається це.
  9. gans1969

gans1969 Feldwebel

Рейтинг:
    0
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    813
    Адреса:
    Черновцы =Буковина.
    Приветствую .Вот и мое вчерашнее серебришко 2х 20 коп. 1869 и 1909 г., фото Н -1 .Глубина около 24 см. катушка по прежнему ДД 30 .12 кГц.Так же заметил что,большинство монет лежат не глубже 30 см. Наверняка есть и глубже но их ни кто \наверно \ не находит:beer:.

Images:

IMG_20171225_083409.jpg
    IMG_20171225_083442.jpg
    Останнє редагування модератором: 25 гру 2017
    FAN-FAN, zhura та Саня ZP.UA подобається це.
  10. vovan.975

vovan.975 Stabsgefreiter

Повідомлення:
    172
    Адреса:
    Луцьк
    Доброго здоров"я. На рахунок гравітексу так, як я займаюсь ремонтом авто то скажу, що він захищає тільки від подряпин і легких ударів, але збирає грязюку і пил. Я ходжу без захисту і нічого не сталось. Можна надіти водопровідний шланг по кругу, трохи погратись, повирізати акуратно під перемички ізалити клеєм, трохизахистить краще, але збільшиться вага.

Talius та alex.harkevitch подобається це.
  11. gans1969

gans1969 Feldwebel

Рейтинг:
    0
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    813
    Адреса:
    Черновцы =Буковина.
    Да чуть не забыл спросить у знающих\еще не проверял\,Допустим если убрать балансом грунта медь :rolleyes:,,,,то чуика снизится или нет на серебро или голд ? Понятно что медные монеты пролетают мимо, Гильзы замотали совсем., на исчезнувшеи в поле заставе\кордон\.

12. Gordan13

Gordan13 Feldwebel

Повідомлення:
    525
    A приставка VDI для чого?
    Копны пять, десять, "пристріляйся" тай не копай на здоров'я.
    Мідна монета, так як і срібна досить далеко як вправо так і вліво по шкалі vdi. Даже важко сплутати.
    А ідею з вирізкою міді і тд. методом експерементів з БГ вважаю найгіршою.
    З повагою

zhura та alex.harkevitch подобається це.
  13. Wolfgrey

Wolfgrey Moderator

Повідомлення:
    6.376
    Адреса:
    Україна, Дніпро
    Доводиться проглядати мало не усі повідомлення у розділі (ну, "посада" така), і от що виявилося - з одного боку - гарячі суперечки про точність ВДІ, про синографи-годографи і т.і. Потім з'являться повідомлення від реально практикуючих копателів - і виявляється, що практично ніхто з них не дивиться на той екран, орієнтуються в основному за звуком. А хто і дивиться - однаково копає усі сигнали, що мають ознаку кольорової цілі. Висновок невтішний - насправді, у практичній площині, усі ті "екранчики" виявляються абсолютно зайвими. Найбільш затребувана функція на них - заряд батареї :). З усім іншим справляється озвучка і лопата.

Димыч 79, evgeny***, barabas51 та 9 іншим подобається це.
  14. gans1969

gans1969 Feldwebel

Рейтинг:
    0
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    813
    Адреса:
    Черновцы =Буковина.
    .Шкалы нема.\ без вди\.Но мы привыкли.А если серьезно то следует подумать и купить с ВДИ \не уверен\.Осчутима разница по показаниям монеты и половины гильзака.?.Отож.... Цельные гильзы я и без ВДИ различаю от монет,а вот кусочек гильзы отлтчить уже сложнее.У обоих коротенькии сигнал.

Останнє редагування: 25 гру 2017
    Talius та alex.harkevitch подобається це.
  15. Авдей

Авдей Feldwebel

Повідомлення:
    256
    Адреса:
    Черкасская обл.
    Так , озвучка рулить . І як що якісний дінамік (глибокий і широкий діапазон звуку видає) то дійсно на ВДІ рідко поглядаю , да і окуляри на коп не беру. Одним словом дінамік дінаміку різниця.

16. gans1969

gans1969 Feldwebel

Рейтинг:
    0
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    813
    Адреса:
    Черновцы =Буковина.
    Так раскажите ,какие наушники лучше покупать ? Или какои динамик?. Хотя когда ветер сильныи то наушники нужны по любому

FAN-FAN та alex.harkevitch подобається це.
  17. Gordan13

Gordan13 Feldwebel

Повідомлення:
    525
    Даа. Бачу наш Вайтс від Миколи як той конструктор лего, (в доброму розумінні слова).
    Кожен підбирає під свої потреби.
    А підбирати з такого ширококого аспекту від катушок розміро-частот до блоків яких вже три, далеко не кожен автор може запропонувати.
    З повагою

FAN-FAN, zhura, alex.harkevitch та ще 1-му подобається це.
  18. Авдей

Авдей Feldwebel

Повідомлення:
    256
    Адреса:
    Черкасская обл.
    Думаю , поки прибор працює , вам турбуватись не треба. Микола ставить правильні дінаміки . Просто буває динамік гавкне , а завтра на коп , от по бистрому і притулиш що під рукою - пищить і добре , а вже на копі розумієш що прибор не так співає і потрібен якийсь час щоб звикнуть і розуміть що під котушкою не дивлячись на ВДІ.

Talius, FAN-FAN та alex.harkevitch подобається це.
  19. Авдей

Авдей Feldwebel

Повідомлення:
    256
    Адреса:
    Черкасская обл.
    Але полюбому потім шукаєш такий як стояв . І знову рідний тон і вді на другий план.

20. alex.harkevitch

alex.harkevitch Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    645
    Адреса:
    Волинь
    Трошки не погоджусь з таким висновком.На дуже засмічених,всіляким кольоровим сміттям місцях,VDI ще й як допомагає.А в інших випадках-погоджуюсь.

Лясник, FAN-FAN, zhura та 5 іншим подобається це.
  21. Talius

Talius Gefreiter

Повідомлення:
    42
    Адреса:
    Киев
    А я как сменил без вди на вди стал копать в разы меньше.

Alex_rv, Авдей, FAN-FAN та 2 іншим подобається це.
  22. Саня ZP.UA

Саня ZP.UA General-major

Рейтинг:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    8.640
    Адреса:
    Запоріжжя
    як раз для цього і з'явився тритон -0))

Talius, FAN-FAN, zhura та 2 іншим подобається це.
  23. SVETLOV25

SVETLOV25 Stabsgefreiter

Повідомлення:
    450
    Адреса:
    Украина
    И пропускать целей больше.

evgeny*** та Wolfgrey подобається це.
  24. Talius

Talius Gefreiter

Повідомлення:
    42
    Адреса:
    Киев
    Возможно. Но хороших находок стало больше а металлолома мало. Время тоже немаловажный фактор.

Останнє редагування: 26 гру 2017
    Plazovik, alex.harkevitch та ssss9999 подобається це.
  25. Артефактор

Артефактор Gefreiter

Повідомлення:
    18
    Адреса:
    Николаев
    Закрыл сезон скромно, но приятно. Катушка DD32 на 12 - по антике великолепна, как всегда. Подвеска маленькая 0.6 гр - глубину обнаружения в земле сказать не могу, а по воздуху около 17+ см (точнее измерю, как будет возможность). Нашёл на целине между шурфов и ям. Место не просто известное и битое, а кусочек лунного пейзажа. Заехали туда из безысходности из-за болота на грунтовках.
    А вот камрад в деусом и большим элипсом озаботился серьёзно. Почему-то эту подвеску его прибор почти на всех прогах в упор не видит 0_о. Не ожидал я такого от деуса. На какой-то одной проге почти впритык квакает. Наконечник -вообще смех - нашёл в отвале чужой ямки, т.е. кто-то выкопал и потерял сигнал )

[​IMG][​IMG]

Luftkurs, gans1969, FAN-FAN та 9 іншим подобається це.
  26. Don XandeR

Don XandeR Stabsgefreiter

Повідомлення:
    246
    Адреса:
    Kiev
    Приветствую камрады!
    Тут где то уже мелькало по поводу беспроводной передачи сигнала к Вайтсу/Тритону. Не в службу, а в дружбу, подскажите оптимальный вариант. Что либо паять не вариант бо не понимаю в резисторах/транзисторах, разве что просто проводки куда то подпаять.
    Из того что знаю, что мне нужна либо пара: передатчик и приемник, куда втыкаются проводные уши, либо комплект передатчика с радионаушниками или то же самое в разнобой. Буду признателен за инфу и ссылки. Спасибо:beer: