Нужен совет по "помпе"

Тема у розділі 'Вогнепальна зброя та боєприпаси', створена користувачем Dr.Gonzo, 28 лип 2014.

?

Из собственного опыта лучше

1. помпа Hatsan

56,6%
  2. помпа Maverick

43,4%
  1. Р а д і с т

Р а д і с т General-major

Повідомлення:
    5.409
    Адреса:
    Київ
    Так я ж не про зв'язану кажу, а про сперматозоїди

Majestic, Парторг, Itonix та 3 іншим подобається це.
    1. Бланк, обрізок ствола 7.62 довжина 70мм , діаметр 21 мм, різтба 16 мм. твіст 11.
      400 грн.
    2. Не вистачає однієї пружини до повного комплекту
      6000 грн.
    3. (в наявності 7 шт.)
      Трофейні російські магазини АК-12 Калібр: 5.45*39 Підходять до наших АК-74 Ємність: 30 патронів
      2000 грн.
    4. Продам бланк 5.6
      5000 грн.
    5. (в наявності 7 шт.)
      Поршень выполнен из титана , имеет высокую прочность, в 2 раза меньший вес (в сравнении с заводским...
      1150 грн.
  2. Р а д і с т

Повідомлення:
    5.409
    Адреса:
    Київ
    Ну то чимало стріляють саме заради процесу ;)

Majestic, Парторг, рамзэс та 2 іншим подобається це.
  3. Kozhuh

Kozhuh Leutnant

Повідомлення:
    1.275
    Адреса:
    Днепр
    Це був як варіант. Я ж кажу - начитався в молодості розумних мисливських книжок, та захотілось повторити. Зараз би не став. А взагалі я не розумію навіщо весь цей гемор.:)

Парторг, рамзэс, Dr.Gonzo та 2 іншим подобається це.
  4. Р а д і с т

Повідомлення:
    5.409
    Адреса:
    Київ
    Розсіювання від співударіння картечин та від опору повітря, ніякий сперматозоїд тому не завадить. Зв'язана так.

Majestic, рамзэс, _AURUM_ та ще 1-му подобається це.
  5. Kozhuh

Kozhuh Leutnant

Повідомлення:
    1.275
    Адреса:
    Днепр
    Я й досі не розумію, як пересипання картечі крохмалем може збільшити кучність? А про це теж писали в мисливській літературі.

Парторг, рамзэс, Dr.Gonzo та 2 іншим подобається це.
  6. Р а д і с т

Повідомлення:
    5.409
    Адреса:
    Київ
    Я теж :)

Majestic, рамзэс, _AURUM_ та ще 1-му подобається це.
  7. _AURUM_

_AURUM_ Major

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    6
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    10
    Повідомлення:
    2.532
    Адреса:
    Запоріжжя Україна
    При такому спорядженні крохмаль виступає в ролі буферної суміші, яка заповняючи порожнини між картечинами не дозволяє їм деформуватися (теоретично звісно) :)
    А розльот картечі формують декілька факторів, форма картечі після вильоту зі стволу, спосіб спорядження впливає тим чином, що снаряд покидаючи ствол, відразу ж починає перегруповуватися, і якщо картеч лежить у шахматному порядку, задні починають розпихувати передні, потоки повітря від попереду пролетівших картечин відхиляють інші, тощо...

Парторг, Р а д і с т, рамзэс та 2 іншим подобається це.
  8. Dr.Gonzo

Dr.Gonzo Major

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    3
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    5
    Повідомлення:
    2.750
    Адреса:
    Київ(Позняки, піраміда) Україна
    Парни, почитал про картечь) Олег, напомнил мне, я в 90х дружбану сверлил картечь, и перевязывал леской))) Глобально про картечь. Согласованная, сеет её во все стороны, это для коротка. Не согласованная, шашечки, идёт значительно кучнее. Ну и глобально, единственное что повышает кучность картечи это дульное сужение 0.25 Imp. Cyl. Толя, по поводу куколки. Попробуй, если будет желание, насыпать внутрь дроби вместо шарика. Смотрел амеры такие патроны полюбляют.

рамзэс, _AURUM_, Парторг та 2 іншим подобається це.
  9. Kozhuh

Kozhuh Leutnant

Повідомлення:
    1.275
    Адреса:
    Днепр
    Макс, мне кажется (может я и ошибаюсь) что ты путаешь два разных понятия - снаряжение картечи столбиком и снаряжение согласованной картечью. Картечь может быть снаряжена и в шахматном порядке, но быть согласованной с диаметром ствола. И еще одно заблуждение - почему-то считается, что стоит картечь положить в контейнер и она автоматом считается согласованной, а что при этом она болтается в контейнере или наоборот еле влазит туда - часто на это не обращают внимания. В теории заряд в виде столбика должен лететь кучнее, но опять же при условии, что картечины в столбике не болтаются. В общем теория теорией, но экспериментальную подборку картечного патрона под свое ружье еще никто не отменял. Я с прежним ружьем замучался с картечью. Если пули еще удалось подобрать под сильные чоки, то с картечным патроном было все очень грустно. Мало того, что нельзя было стрелять ни одним заводским патроном, но и приходилось изгаляться с фиксацией картечин в патроне. Была задача - как при диаметре ствола 18,2 мм и диаметре на выходе чока в 17 мм сделать так, чтоб в и в патроне она сидела плотно, и в чок проходила плотно. Получилось только со специальным стаканом под картечь в 3 ряда - такой выпускался при совдепии, сейчас таких не видел. Если кому интересно - могу найти в закромах и сфоткать.

Images:

blum_pt1.jpg
    Останнє редагування: 21 бер 2017
    рамзэс, _AURUM_, Dr.Gonzo та 2 іншим подобається це.
  10. Парторг

Парторг Hauptmann

Повідомлення:
    2.424
    Адреса:
    Ukraine
    Але є одне але. (с) В балончика СО2 немає конуса, що дозволяє розправити дульце гільзи.
    Матеріал тканини в ідеалі шовк (жарт). Загалом використовую хб тканину з погризеної собаком простині. Мале й дурне забавлялось.
    18 мм шар то в П/К можна запхати і потім цю конструкцію впхати в гільзу - питання стоїть в тому як це все потім запіндюрити в патронник. :cool:
    Зрозуміло що шар боком в мішень не приходить. :D А от аєродинаміку ніхто не відміняв. Шар замотаний лялечкою працює так же само як і бадмінтонний воланчик, і дає настильність, в мене такі кулі приходили кучніше, навіть з їх "кривою" формою.
    50/50 приходили в ціль з тканиною і обривало, але думаю причина в формі кулі.
    Хіба що натягти на набій 16к пластик від гільзи 12к і спробувати вистрілити, але це теорія, я якось мене не надихає перевіряти її на практиці. Від слова "взагалі".
    По картечі.
    Крохмаль не дає снаряду перебудовуватись в процесі пострілу.
    Снаряд перебудовується в стволі кілька разів:
    - проходження снарядного входу за набійником.
    - проходження чокового звуження.
    Оскільки крохмаль досить щільний і доступний матеріал, його і використовують, зараз його заміняють спеціальною синтетичною буферною сумішшю та корковою крихтою.

11. Р а д і с т

Повідомлення:
    5.409
    Адреса:
    Київ

Шось мої спостереження говорять мені, шо в тенісного м'ячика настильність незрівняно вища ніж у воланчика ;)

Majestic, рамзэс, CHASER618 та 4 іншим подобається це.
  12. Венн

Венн Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    2
    Повідомлення:
    1.057
    Адреса:
    Украина, Киев

Grizli2014, Crane075, рамзэс та 5 іншим подобається це.
  13. Парторг

Парторг Hauptmann

Повідомлення:
    2.424
    Адреса:
    Ukraine
    Питання цікаве - будемо полемізувати.
    Ваші аргументи.

рамзэс, Р а д і с т, _AURUM_ та 3 іншим подобається це.
  14. Р а д і с т

Повідомлення:
    5.409
    Адреса:
    Київ
    Ну полемізувати не хочеться, просто викладу свої думки. Коротко, бо лінивий :) Воланчик, на відміну від м'ячика, за рахунок хвоста швидко втрачає швидкість і від певної точки починає різке зниження. Для кулі це значний мінус. Воланчик, на відміну від м'ячика, за рахунок хвоста, має стабільне закручування, це плюс. Але в воланчика хвіст має відносно стабільну геометрію, на відміну від ганчирки за кулею

Majestic, рамзэс, Dr.Gonzo та 6 іншим подобається це.
  15. Romych

Romych Oberleutnant

Повідомлення:
    1.948
    Адреса:
    Київ
    Так це ж очевидно. Для самої кулі аеродинамічний опір буде меншим ніж для кулі, що тягне за собою шматок тканини :).

рамзэс, Dr.Gonzo, Умка та 5 іншим подобається це.
  16. Р а д і с т

Повідомлення:
    5.409
    Адреса:
    Київ
    Очевидно.

Majestic, рамзэс, Парторг та 2 іншим подобається це.
  17. Парторг

Парторг Hauptmann

Повідомлення:
    2.424
    Адреса:
    Ukraine
    Тільки куля у формі шара буде "котитись" по стволу. А ганчірка якраз "прибирає" цей ефект. Ефект досить відомий, як наслідок ми отримуємо пониження траєкторії кулі.
    Хто займався аерсофтом знає для чого в стволі привода хоп-ап.
    Відповідно маємо пониження траекторії.
    Думаю можна перевірити на практиці з відстрілом - партія куль споряджених "лялечкою" і партія без неї. При однаковій наважці пороху і капсулі, з приблизно однаковою комплектацією пижів.
    Для мінімізації розбіжностей можна зробити наступне -
    1 партія- пластиковий обтюратор+двп+куля "лялечкою"
    2 партія- пластиковий обтюратор+двп+коркові пижі по висоті+куля
    Закриття зіркою.
    Тестовий відстріл з упору має показати результат, думаю 35-50 метрів.
    P.S. Я теж лінивий. :D
    P.P.S. Порівняння з воланчиком досить приблизне і більше для наглядності, оскільки діаметр тіла воланчика в кілька разів менший від діаметру оперення. У випадку з кулею ми маємо трошки іншу картину - "хвіст" з ганчірки "тянеться" за кулею і не є більшим за її діаметр.

рамзэс, Dr.Gonzo, harley 85 та 6 іншим подобається це.
  18. Александр_Одесса

Александр_Одесса Leutnant

Повідомлення:
    1.072
    Адреса:
    Одесса
    Еще в 19-м веке куколку и немало других круглых пуль (с ниточками, гвоздиками, стабилизаторами) отстреливали на точность, куколка была лучшей. Но пуля Минье была еще лучше. Как по мне и обычный Люман и шар в ПК летят отлично. Но я вкусил запретный плод нарезного оружия и уже не объективен :D

CHASER618, denis7410, Парторг та 10 іншим подобається це.
  19. Р а д і с т

Повідомлення:
    5.409
    Адреса:
    Київ

Маю сумніви щодо кочення кулі, котитись їй не дасть початковий імпульс, бо максимально передасть енергію вибуху пороха, а імпульс то векторна величина, тобто й початковий рух кулі буде однонаправлений

Majestic, CHASER618, _AURUM_ та 4 іншим подобається це.
  20. Александр_Одесса

Александр_Одесса Leutnant

Повідомлення:
    1.072
    Адреса:
    Одесса
    Я конечно своими глазами не видел.
    Но в том же 19 веке были исследования, в результате которых пришли к выводу что заиметь точно калиберную шаровую пулю нереально, она всегда чуть меньше диаметром чем канал ствола. И в процессе выстрела она случайным образом при вылете касается одной из частей ствола, случайным образом закручиваясь. И вот этот непредсказуемый момент закручивает её в произвольную сторону, произвольно меняя траекторию. Это выводы исследователей тех времен.
    Я стрелял Lee-шным подкалиберным шаром, плотно сидящим в ПК, и обо всём этом безобразии знать не знаю :)

Crane075, CHASER618, _AURUM_ та 6 іншим подобається це.
  21. Dr.Gonzo

Dr.Gonzo Major

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    3
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    5
    Повідомлення:
    2.750
    Адреса:
    CHASER618, _AURUM_, Парторг та 4 іншим подобається це.
  22. Dr.Gonzo

Dr.Gonzo Major

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    3
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    5
    Повідомлення:
    2.750
    Адреса:
    +1!

_AURUM_, Kozhuh, рамзэс та 2 іншим подобається це.
  23. Р а д і с т

Повідомлення:
    5.409
    Адреса:
    Київ
    Як відволіктись від ідеальних умов, та враховуючі проведені в 19 сторіччі дослідження, припускаю, що за рахунок нерівності кулі й зазорів втрата траєкторії таки відбувається :)

Majestic, CHASER618, _AURUM_ та 5 іншим подобається це.
  24. Hubchmann

Hubchmann Oberst

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    4
    Повідомлення:
    3.980
    Адреса:
    Одеса
  25. Р а д і с т

Повідомлення:
    5.409
    Адреса:
    Київ
    Majestic, Большой Макс, CHASER618 та 3 іншим подобається це.