Нужен совет по "помпе"

Тема у розділі 'Вогнепальна зброя та боєприпаси', створена користувачем Dr.Gonzo, 28 лип 2014.

?

Из собственного опыта лучше

1. помпа Hatsan

56,6%
  2. помпа Maverick

43,4%
  1. Landwell

Landwell Schütze

Повідомлення:
    11
    Адреса:
    Київ

Саме так, мене цікавить, що важливо перевірити у помповій рушниці. Можна тепер розширити питання - як б/у, так і нової в магазині. Тому що автомобілісти знають, що передусім і як перевіряти при купівлі машини. А як у випадку зі зброєю.
    P.S. Знайомих помповиків не маю, Тільки з нарізним, але то інше

Останнє редагування: 24 вер 2024
    berger2000 подобається це.
  2. Цікаві лоти

1. Кулі від пістолетних патронів 9х18, різні. Зібрані в тирі. Стан прошу оцінювати за фото. В лоті 37 ш...
      65 грн.
    2. (в наявності 2 шт.)
      Продам гильзы 9х21 в лоте 100шт..Фирмы GFL Гильза латунь под капсюль "боксер" Полигон, одн...
      100 грн.
    3. (в наявності 4 шт.)
      Цена за 100шт . пули свинцовые ТТ , наган , 32 ACP , средний вес 6.5гр , прошли ресайз .
      370 грн.
    4. (в наявності 50 шт.)
      Латунна гільза 9×18(Макаров).Виробники:"Мesko",S&B,"Maxx Tech","Форт&qu...
      140 грн.
    5. Гільзи 223 Hornady Кількість - 134 шт 83 шт із них - миті. Дістались мені за обміном, тож не відомо,...
      181 грн.
  3. Landwell

Landwell Schütze

Повідомлення:
    11
    Адреса:
    Київ
    Надивившись відео і начитавшись повідомлень у цій темі, з Вами можу не погодитися. Від курків (у хуглу), до запобіжника у мосберга

Останнє редагування: 24 вер 2024
    DoublePaulus та berger2000 подобається це.
  4. berger2000

berger2000 Oberleutnant

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    6
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    10
    Повідомлення:
    3.498
    Адреса:
    Полтава
    Насколько я знаю в некоторых оружейных магазинах вчастности в сети Ибис есть в подвале тир и перед покупкой можно попробовать пострелять из этой самой помпы которую хотите купить.

И да - Хатсан Эскорт Амигуард можно брать модель проверенная тысячными настрелами - для начала самое то.

Волчий Зуб подобається це.
  5. polnik2705

polnik2705 Feldwebel

Повідомлення:
    280
    Адреса:
    Киев,
    Первым нужно провести поверхностный осмотр ружья, с его разборкой, чтобы убедится в отсутствии забоев, наклепов, сильных затертостей и вмешательства шаловливых ручек в устройство частей и механизмов, на наличие непредусмотренных конструкцией резьб, вставок, прокладок, подгибов, обрезов и прочего. На собранном ружье с правильным моментом затяжения крепежа, проверить наличие люфтов ствола и магазина, их соосность. Проверить экстракцию гильзы затвором и соответственно работу подавателя. Проверить работу курка УСМ и глубину накола ударником. Для этого нужно иметь гильзу, в которую вместо капсюля запрессован кусочек деревяшки (заподлицо с донцем гильзы). Глубина накола должна быть не менее одного миллиметра с правильным оттиском рабочей части ударника. Проверить ствол на наличие потёртостей, шелушения хрома. Для этого через него нужно прогнать тканевый патч и потом вставив туго свёрнутый патч со стороны дульного среза в ствол проталкивать его в глубину ствола, осматривая внутреннюю поверхность в отражённом свете. Поставив ствол на ровную поверхность дульным срезом посветить в него через патронник фонариком, если с какой-либо стороны дульного среза будет виден более мощный поток света, то это является дефектом. Проверить ствол на кривизну...Для этого нужно направить ствол на границу света и тени, (например на оконную раму, а не на источник света) и медленно поворачивая его вокруг оси убедиться в том, что теневые кольца имеют правильную форму окружности. Проверить работу предохранителя - он не должен свободно перемещаться. Проверить работу запирания затвора. Без нажатия на спусковой крючок, или на рычаг отпирания, цевье не должно отходить назад открывая патронник. Проверить магазин и подачу патронов на лоток подавателя. Естественно что на ствольной коробке, прикладе, цевье, курке, тягах не должно быть трещин. Оси должны плотно сидеть по месту и не выдвигаться при интенсивной работе цевьем и курком. То есть несколько раз в быстром темпе произвести процесс перезарядки и спуска курка с боевого взвода. Курок не должен иметь наклепов на ударной части, а ударник - расклепа на торце. Выбрасыватель должен плотно удерживать гильзу и освобождать её только при ее наклоне, а не продольном вынимании. Шептало должно иметь ход не менее двух миллиметров. Короткий ход может приводить к непроизвольному срыву курка. Если все в порядке - отстрелять три-пять патронов со стандартным зарядом и дробовым снарядом. После чего проверить оружие на наличие люфтов ствола и магазина. Если появились люфты - подтянуть крепеж и ещё раз отстрелять. Если люфты появились вновь - ружье отбраковывать.
    Безусловно будет лучше, если всем этим будет заниматься либо специалист, либо опытный охотник.

invalid, Волчий Зуб та Landwell подобається це.
  6. Володимир84

Володимир84 Oberst

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    8
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    13
    Повідомлення:
    4.322
    Адреса:
    Слобожанщина
    Ви безперечно праві, але я з особистого досвіду, колись було 4 помпи, зараз 2. З усіх що було, кожна мали в мене не малі настріли. І проблем жодних. В цьому плані П/А зовсім інша тема.

7. DoublePaulus

DoublePaulus Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    560
    Адреса:
    місто Київ
    Ой, ви зараз маєте всі шанси знову викопати стюардессу і відкрити ящик Пандори. Цій гризні вже багато десятиліть і ви не будете оригінальним.
    Аргументів в обидві сторони в інтернетах достобіса.
    Не подобаються помпи - не купуйте.
    Тут ви трошщки не праві. В ній, звісно, є менше чому ламатись, ніж в п/а або нарізняку. Але помпа - такий самий шматок металу і пластику, вироблений на таких самих станках і зібраний такими самими кривенькими ручками.

8. Landwell

Landwell Schütze

Повідомлення:
    11
    Адреса:
    Київ
    Щиро дякую за інструкцію!!! Зберіг її собі в нотатки. Тепер треба по всіх пунктах пройти, щоб повністю розуміти написане.
    Вибачте за нахабство, а до Вас можна буде звернутися по допомогу, у разі потреби (за плату)?

9. polnik2705

polnik2705 Feldwebel

Повідомлення:
    280
    Адреса:
    Киев,
    Якщо я буду вільний (працюю) то допоможу.

Landwell подобається це.
  10. Володимир(Amilkar)

Володимир(Amilkar) Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    625
    Адреса:
    Україна
    Маю хуглу, маю і запасний курок про всяк випадок, тут купляв... Але, як я зрозумів, курок може зламатися після тисячі-півтори настрілу... Для звичайного , не спортсмена, користувача, це занадто багато...

berger2000 подобається це.
  11. Landwell

Landwell Schütze

Повідомлення:
    11
    Адреса:
    Київ
    Камради, підкажіть будь ласка, де можна постріляти в Києві з помпи картіччю чи дробом? Питання виникло тому, що в тирі Ібіса повідомлення, що можна лише кулею. В мене поганий зір, тому кулею точно не влучатиму :)

12. polnik2705

polnik2705 Feldwebel

Повідомлення:
    280
    Адреса:
    Киев,
    Тир "Снайпер", Капитановка, ул. Лесная, 1 (Лісова, 1) по Житомирской трассе.

Landwell подобається це.
  13. Romych

Romych Oberleutnant

Повідомлення:
    1.946
    Адреса:
    Київ
    А чому б у окулярах не стріляти? І справді думаєте, що картеччю цілитись не потрібно?:)

14. Landwell

Landwell Schütze

Повідомлення:
    11
    Адреса:
    Київ
    Та забагато всього одягати: окуляри діоптричні, окуляри балістичні, навушники...
    Мені помпа потрібна виключно для самозахисту. А в квартирі направив в сторону дверей і ... далі проблеми як у зоопарку, коли в носорога поганий зір :)
    Про ступінь моєї відповідальності за наслідки я свідомий
    Про наявність окулярів 2 в 1 також знаю :)

15. Romych

Romych Oberleutnant

Повідомлення:
    1.946
    Адреса:
    Київ
    На такій відстані з рушниці все летить як куля. Просто можете у тирі стріляти на таку ж відстань кулею.:)

16. Landwell

Landwell Schütze

Повідомлення:
    11
    Адреса:
    Київ
    Це погана новина

В мене коридор (від місця ймовірного пострілу до дверей) 10 метрів завдовжки. Може і розкриється :)

17. Romych

Romych Oberleutnant

Повідомлення:
    1.946
    Адреса:
    Київ
    Це якщо "звичайний користувач" раз на півроку дістає помпу з сейфа, щоб пару разів похолостити.:) А якщо хоч раз на місяць тренується, то це на один рік вистачить.

Володимир(Amilkar) та Волчий Зуб подобається це.
  18. Romych

Romych Oberleutnant

Повідомлення:
    1.946
    Адреса:
    Київ
    Ну, 10 метрів - це вже серйозно. Я думав, мова про типову квартиру. Там все до 3-5 метрів буде. На 10 метрів вже буде трохи розкриватись. Але цілитись однаково треба. Це один з міфів про рушницю. Що достатньо вистрілити з неї "кудись туди" і воно неодмінно влучить.:)

Володимир(Amilkar) подобається це.
  19. Волчий Зуб

Волчий Зуб Stabsgefreiter

Повідомлення:
    134
    Адреса:
    Сумы
    100%. Я не спортсмен, але раз в один-два місяці тренуюсь і менше сотки набоїв із собою всіляких різних не беру - краще півтори). Це не рахуючи того, щоб вдома іноді ще із фальшнабоями похолостити

Володимир(Amilkar) та Romych подобається це.
  20. Володимир(Amilkar)

Повідомлення:
    625
    Адреса:
    Україна
    :smile_12:Значить, ви входите в ті півпрцента власників рушниці, яких інші вважають маньяками...:smile_15:
    Не здивуюсь, якщо зазвичай у вас два ножі на кишені з собою...)

corsar_s та Волчий Зуб подобається це.
  21. Волчий Зуб

Повідомлення:
    134
    Адреса:
    Сумы
    :D:D:D
    А як це Ви здогадались про ножі? Раніше точно було два, зараз вже один, але постійно зі мною, моя улюблена мора кенсбол)
    Насправді не можу так, щоб рушниця довго без діла стояла. Періодично аскомину все таки хочеться збити:)

22. DoublePaulus

Повідомлення:
    560
    Адреса:
    місто Київ
    У мене для вас ще одна новина: якщо ви передбачаєте можливість тріляти в приміщенні, то вам абсолютно необхідні активні навушники. Інакше постріл видасть вам контузію на обидва вуха і неможливість як мінімум щось чути найближчі хвилин 15 і навіть тимчасову втрату орієнтації. Та й взагалі для стрільби будь з чого (окрім хіба що з глушником) вони є необхідним аксессуаром.
    Не зажміть кілька тисяч, купіть, не пожалкуєте.

Волчий Зуб та Landwell подобається це.
  23. Landwell

Landwell Schütze

Повідомлення:
    11
    Адреса:
    Київ
    Дякую за пораду! Завдяки цій півторатисячній темі я вже взнав про цю неприємність. Відверто кажучи, про неї раніше не замислювався. Вушка вже підбираю. Зупинив наразі свій вибір на EARMOR M31 MOD4, стерео, які не спотворюють особливо звук, не вимикають динаміки, а лише приглушають звук на відміну від Імпакт і Волкерсів

24. DoublePaulus

Повідомлення:
    560
    Адреса:
    місто Київ
    Добре!
    Але ви дарма так про Імпакти. У мене Імпакт Спорт і жодних незручностей я не відчуваю: звук саме в момент пострілу досить сильно приглушується і миттєво рівень гучності відновлюється. Все зроблено так, що я не втрачаю жодної зайвої долі секунди. Мені дуже комфортно.
    І ще у них гарний плюс - непогані підсилювачі мікрофонів, то ж, при потребі, якщо накрутити підсилення, в тихі моменти чутно як білка горіх гризе в 200м (образно).

25. Володимир(Amilkar)

Повідомлення:
    625
    Адреса:
    Україна
    Я торгую ножами... А так як ножі в мене досить непогані, то склався вже круг знайомих і друзів, об'єднаних інтересом до зброї... Вони скоріше без телефону з дому вийдуть, а от ніж точно не забудуть...)

corsar_s, рамзэс та Волчий Зуб подобається це.
  26. Волчий Зуб

Повідомлення:
    134
    Адреса:
    Сумы
    Добре, коли можна телефон спокійно вдома залишити) Я без телефону навіть покупатись сходити не можу:D