ІІІ рейху французи і англійці оголосили війну за західну Польщу, а комунякам за східну - тільки санкції . Чому такі різні підходи ?
Вони просто не знали про Пакт Молотова-Рібентропа ... думали що свині у гандонівках "по ходу" ввязалисй у війну, не знали що "арійці" і "плебеї", як кажуть в Галичині, на той момент вже стали "однією сракою"... А воювати і з німцем, і із москалосвинями одночасно - ні англія, ні франція наміру не мали ... навпаки, вони вже тоді планували арійців із плебеями (Плебе́ї (лат. Plebs — простолюдин)) стравити ... ...
Та плуга такого кинув, що ще довго будем орать . Пора вже фейсліфтинг робити, чи мо" ребрендинг. Можливо, допоможе як свинарчуку.
"Все знали откуда ноги растут." Насмілюся нагадати що це не Англія з 1939 по 41 рік катувала, мордувала та у Сибір Галичан вивозила ... так що у поляків "свої ноги" а у нас Галичан "свої" ... не переводь стрілок кацапчику ... "Перевод сделайте сами" Легко ... "gołodupki hop do kupki" ... Це у сенсі "плебеї усіх країн ..." ...
Радше гешефт мав не з москалями ... вірніше сказати "гешефт робив на москалях" ... оскільки заробляв собі на проживання тим, що дірявив шкурки тим, хто носив на своїх чолах знак Сатани (червону пентаграму) ... ...
Дуже просто ... тягнеш рукою ліци на себе і кричиш до коня "Тр-р-р-р! Стій!". Після того коли кінь зупинився, берешся двома руками за плуга і виймаєш його із землі ... все! ОРАТЬ перестав ... ...
Мені цікаво, чому саме хіві вибрав, яке до речі задіювали для боротьби з партизанами, в тому числі з УПА. Пішов він в той час коли УПА вже воювало з німцями, було відомо, що про ніяку незалежність не йдеться, якщо про всі ці "тьорки" східняк міг і не знати, то він як місцевий мусив. Ну от був в польській армії, радянскій, ну як би і хрін з ними, вони для нього чужі, переприсягнув, дезертирував, пішов до жінки з дітьми, хз де був і що робив до повернення совєтів,та і не важливо.От вони повернулись, знаходять діда, ну до стінки не хочеться, це зрозуміло.Тікає ще раз. Не зрозуміло дальші події, як такий патріот, що виховав такого патріотичного онука, не захотів піти до лісової братії? Годували погано чи шо?
З куркулів я. А ти схоже пан, з тих що "шість ідуть на одному коні"? Не був мій, по роках на той час не вийшов.
"Мені цікаво, чому саме хіві вибрав," Мені ж цікаво чому твій, або такі як твій (припустимо) саме РККА вибрали ... ? "яке до речі задіювали для боротьби з партизанами, в тому числі з УПА. " РККА не лише проти УПА воювала ... вона, до речі, за період свого існування найбільше проти Українців і воювала, і найбільше Українців і помордувала голодом, стратами, Сибіром ... "Пішов він в той час коли УПА вже воювало з німцями, було відомо, що про ніяку незалежність не йдеться, якщо про всі ці "тьорки" східняк міг і не знати, то він як місцевий мусив. " Східняк зате добре знав що РККА воює за "СТАЛІНА", адже із тим криком жмурилися на фронті, а не За Україну, за Українців чи за Українську Мову ... крім того східняк добре знав за голодомор, розкуркулення, колективізацію та усі решту "прієлієсті" чи не так ... ? То якого х.. поліз колаборантом у РККА ... ? "Не зрозуміло дальші події, як такий патріот, що виховав такого патріотичного онука, не захотів піти до лісової братії?" а що східнякам заваджало піти в УПА ... ? Адже мережа упівців тягнулася аж на Донбас, уся "молода гвардія" була Бандерівцями ... проблем не було попасти в УПА ... а побігли чомусь у московські колаборанти ... ? га ... ? чому ... ? "Годували погано чи шо?" Невже в РККА годували так класно що маса східняків продала москалям Україну за хавчик ... ? Так що дай відповіді сам на поставлені тобою запитання і усе ЗРОЗУМІЄШ !!! ...
"Ти за нас, чи за кацапів?" Мені щоб відповісти на твоє запитання, то потрібно зрозуміти хто такі "ВИ" і як я "ВАС" від кацапів маю ВІДРІЗНИТИ ... ? Адже ні кольором шкіри чи волосся, ні мовою спілкування ВИ від них не відрізняєтеся ... Я за Бандерівців ... їх легко від москальні відрізнити ... "Не відповідай, бо знову збрешеш" Здається мені, що коли ти щось лише запитуєш, то вже БРЕШЕШ ... Так що не суди по собі ... ...
Та відповім, чому ж ні. Мобілізували і пішов, була пропаганда, довгий час жили не тільки під совєтами а і до того при цареві декілька сот років, короткий час вольниці в громадянську коли був малий, німець сприймався як ворог, не одне покоління жило в імперії, на сильну нац свідомість розраховувати не доводилось, і треба було обирати. УПА в його селі і не пахло, пропаганда малювала їх як німецьких колаборантів, що таки мало місце на певному етапі. Місцеві і прийшлі давно перемішались, і в владі були як одні так і інші, ну от така недолуга країна в якій він жив, і до якої вже звик, багато чого притупилось, війну пройшов в одній армії. Натомість на галиччині все свіже, розстріли, репресії, і твій дід все рівно пішов в чужу ворожу для нього армію, не по мобілізації, а саме добровольцем, яку не сприймав, хоча б трохи як свою. Кістяк УПА , а не розрізнені осередки, як по іншій території України, ось вони під боком, іди воюй в національній армії, так ні, пішов в хіві, ще й в той час коли вермахт уже воював з УПА. Ну і оскільки занадто вже часто згадуєш, пайок що йому видавали як хіві, я і запитав, чи в УПА погано годували, що він не захотів туди йти?
А ось так виглядали у цей же ж час "МОСКАЛЬШТРАССЕ" ... Тому німчура й двинула НА ОСТЕН москалям дороги лагодити ... ...
"Мобілізували і пішов, була пропаганда..." То виходить твій дід такий же ж ХІВІ як і мій ... лише москалячий а не німецький доброволець-колаборант ... "УПА в його селі і не пахло" То хто йому із сусідами заваджав щось на подобі УПА започаткувати ... ? Міг не йти в РККА а втекти до лісу ... він, другий і третій ... чи це западенці мали прийти і готове усе вам дати ... виходить западенці винуваті що у вас УПА не було ... ? "пропаганда малювала їх як німецьких колаборантів, що таки мало місце на певному етапі." знову стрілки на ПРОПАГАНДУ переводимо ... ? Та Всевишній голову людині дав щоб нею людина думала а не лише пропаганду слухала і "хавала" ... Та будучи колаборантом у москалячій РККА не варто когось звинувачувати у колаборантстві ... це принаймі вже смішно ... "війну пройшов в одній армії." вірний ідеям леніна та сталіна ... !!! "твій дід все рівно пішов в чужу ворожу для нього армію, не по мобілізації, а саме добровольцем, яку не сприймав, хоча б трохи як свою." По мобілізації ... по мобілізації ... у 1944р. прийшли москалі і забрали по мобілізації. І вже на теренах Польщі, щоб уникнути розстрілу та врятувати собі життя, ВИМУШЕНИЙ був піти до німців ... і ніколи про це не пошкодував, бо там до нього ставилися як до людини ... в РККА ставлення було гірше ніж до худоби ... "Кістяк УПА , а не розрізнені осередки, як по іншій території України, ось вони під боком, іди воюй в національній армії, так ні, пішов в хіві, ще й в той час коли вермахт уже воював з УПА." Повально в УПА ішли вже після приходу москалів ... мій дід у цей час уже був на теренах Польщі ... там воював ... У 1944р. важко було вгадати що робити і куди податися, щоб пережити війну і вижити ... а власне цього хотіла кожна жива душа в першу чергу ... Багато Галичан служило і в СС "Галичині" і у Вермахті ... і ніхто в Галичині їх за це колаборантами не вважає, яка різниця у якім війську із будьонівців робити жмурів ?Кожен убитий москаль - користь для України ! До речі, ви ж відмовляєтеся своїх дідів за службу у ворожій до Української Незалежності РККА, визнавати колаборантами, хоча за нормами світового права саме так це і є ... то чого ж тоді чіпляєтеся Галичан ??? "Ну і оскільки занадто вже часто згадуєш, пайок що йому видавали як хіві, я і запитав, чи в УПА погано годували, що він не захотів туди йти?" Ну так у РККА колаборантів українців взагалі не годували ... а твій вибрав саме ту армію ... ПАРАДОКС !!! ...