Новости из Беларуси.

Тема у розділі 'Курилка', створена користувачем Архивариус, 22 лют 2007.

1. DUG

DUG Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    2.428
    Жалко что Тадеуша Кандрусевича перевели из Москвы ! Неужто политика ?
    Очень уважаю этого Человека !

2. Цікаві лоти

1. (в наявності 5 шт.)
      Простирадло-вкладка для спального мішка (олива, бавовна, оригінал Великобританія) Простирадло-вклад...
      200 грн.
    2. (в наявності 2 шт.)
      Данный аналоговой термометр-гигрометр поможет Вам точно измерить температуру и влагу как в помещении...
      89 грн.
    3. (в наявності 19 шт.)
      Вживані, стан нормальний, усе ціле та працює Компрессионный мешок предназначенный для хранения и т...
      350 грн.
    4. Антимоскитная сетка Mosquito Net завдяки великим розмірам використовувається як балдахін над ліжком...
      320 грн.
    5. Назва - Poncho Liner/Woobie Blanket Стан - новий Матеріал - комбінований, Комплектація - Ковдра, ко...
      2000 грн.
  3. Kurt

Kurt Gefreiter

Повідомлення:
    210
    Адреса:
    РФ, Москва/Беларусь, Минск
    Думаю, у Маскве ён зрабііў ўсё, што змог, і яго перакінулі на больш складаны "участок" :)))

4. DUG

DUG Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    2.428
    А я считаю , что здесь всему виной ненависть Алексия 2-го ко всему что связано с Иоанном Павлом 2-м , а Кандрусевич был его другом и соратником ! Кроме того он считает (о чем неоднократно говорил) что беларусов-католиков нет и быть не должно , о чем свидельствуют карательные меры к беларусам другой религии со стороны лукашенко .
    Сложно будет Спадару Тадеушу в Минско-Могилевской епархии , там нет такого колличества единоверцев как в Гродно , где к нему относились с большим почтением . причем не только католики . а еще он способствовал возрождению униатской церкви , как мог конечно !

5. Архивариус

Архивариус Gefreiter

Повідомлення:
    511
    Адреса:
    Менск, Беларусь
    Невероятно, но в Минске наконец появилась улица Льва Сапеги!!:) Правда, находится, где то у черта на рогах. - У Менску зьявіліся вуліцы Брыля, Сапегі і Вайніловіча - http://www.nn.by/index.php?c=ar&i=11747

6. Bertold

Bertold Gefreiter

Повідомлення:
    260
    Адреса:
    Мінск
    А как интересно притеснет католиков АГЛ?:confused:
    По-моему, наоборот, в последние годы ума набрался в этом отношении - выступает с поздравлениями на Католическое Рождество и Пасху.
    Реставрацию неск. костелов гос-во профинансировало.

7. Kurt

Kurt Gefreiter

Повідомлення:
    210
    Адреса:
    Гэта мякка кажучы, міт.

Больш за тое, старыя касьцёльныя будынкі дзяржава павінна ПА ЗАКОНУ аддаваць каталікам. (як і цэрквы - праваслаўным)

Але вельмі часта не аддае. Больш за тое, патрабуе вялізарных грошаў, фактычна вымагае.

8. Kurt

Kurt Gefreiter

Повідомлення:
    210
    Адреса:
    Кандрусевіч да 91 г ўжо быў кіраўніком Менска-Магілеўскай царкоўнай правінцыі, так што ўсё нармальна :)

9. Кокс

Кокс Gefreiter

Повідомлення:
    429
    Адреса:
    Belarus
    А як на фоне твайго поста успрымаць тое, што будынак былога касцёла ў цэнтры Менска нейкія пачвары хочаць перабудаваць пад нейкі комплекс адпачынку і гатэль?

10. Игорь66

Игорь66 Obergefreiter

Повідомлення:
    1.118
    Адреса:
    дома
    что беларусов-католиков нет и быть не должно , о чем свидельствуют карательные меры к беларусам другой религии со стороны лукашенко .

Опять ссышь против ветра.
    Единоутробный брат католик , живет в Минске , справляет свое Рождество , Пасху , и........... никто ему не запрещает это делать .

11. Архивариус

Архивариус Gefreiter

Повідомлення:
    511
    Адреса:
    Менск, Беларусь
  12. Cяржук з Барысава

Cяржук з Барысава Stabsgefreiter

Повідомлення:
    901
    Адреса:
    Вялiкая Лiтва
    http://www.kultura.by/m/12_112210_1_49709.htm

Список запрещенных к показу в кинотеатрах фильмов. Завтра пойду по магазинам. В домашней коллекции есть только филь "Гитлер. Восхождение дьявола". Содержание фильма напоминает события происходяшие в современной Беларуси. Видимо по этому его и запретили.

13. Архивариус

Архивариус Gefreiter

Повідомлення:
    511
    Адреса:
    Менск, Беларусь
    Аффигеть! Среди запрещенных даже Гоблиновский "Звездные войны. Эпизод 1. Буря в стакане"!:D Он то им чем не угодил?!

Зря запретили "Город Бога". Очень интересный и серьезный фильм про подростковую и детскую преступность в Бразилии.

Запретили запись концерта рок-музыки Вудсток-99. Это вообще без комментариев...

У Літве ствараецца жмудзкая партыя - http://www.nn.by/index.php?c=ar&i=11816

14. Кокс

Кокс Gefreiter

Повідомлення:
    429
    Адреса:
    Belarus
    Ай, Сяржук, по Дискавери свободно показывают документальный фильм про приход Сашиного кумира и его партии к власти. Это говорит только о том, что контролируют такие вещи мрази и дебилы (а может через дефис). Одной рукой запрещают, другой пускают то же самое в эфир.
    Жыве Беларусь!

15. Архивариус

Архивариус Gefreiter

Повідомлення:
    511
    Адреса:
    Менск, Беларусь
  16. Архивариус

Архивариус Gefreiter

Повідомлення:
    511
    Адреса:
    Менск, Беларусь
  17. Kurt

Kurt Gefreiter

Повідомлення:
    210
    Адреса:
    У панядзелак раніцай наведнікі Курапатаў убачылі, што ля ўваходу ва ўрочышча пабураны крыж «Пакутнікам Беларусі». Праўдападобна, вандалы пабывалі ва ўрочышчы ў нядзелю.

Ігар Вашкевіч, які жыве побач з Курапатамі, кажа, што яшчэ ўчора бачыў недалёка ад гэтага трох маладзёнаў, з пляшкамі піва ў руках, якія несьлі з сабой калючы дрот. «Тады мне і падумалася, што такі дрот я бачыў на крыжы ва ўрочышчы, таму сёньня з раніцы і прыехаў сюды», — кажа Вашкевіч.
    http://nn.by/index.php?c=ar&i=12026

18. Архивариус

Архивариус Gefreiter

Повідомлення:
    511
    Адреса:
    Менск, Беларусь
    Лукашэнка выступіў перад расейскімі журналістамі - http://www.nn.by/index.php?c=ar&i=12152

Цырк на дроце.

Найлепшыя, ІМХО, цытаты (Эвангелле ад Лукі)-

1. «Асымэтрычны адказ Расеі на разьмяшчэньне амэрыканскай сыстэмы ПРА ляжыць у плашчыні Беларусі. Так я думаю ня толькі пра Беларусь, але і пра саюзьніцкія абавязкі, як абараняць тую зямлю, якая карміла нас таннай вуглевадароднай сыравінай».

Я ўжо даўно казаў, Расея - наш сыравінны прыдатак.

2. " Як гэта прэзыдэнт можа ня піць?! Я ня веру, што мы, расейцы, беларусы і ўкраінцы, перастанем піць. Гэта наша традыцыя, наш нацыянальны набытак".

3. "У нас ня вельмі добрыя адносіны зь Японіяй, бо ў нас аднолькавыя эканомікі, таму зачапіцца там няма за што". :eek:

4. "Калінінградзкая вобласьць, прабачце, — частка Беларусі". :smile_15:

5. " Я скончыў гістфак і разумею, што такое культура. Я разумею, што, як прэзыдэнт, я мусіў зрабіць нешта для культуры, што можна памацаць рукамі. Мы ўкладваем аграмадныя грошы ў культурныя аб’екты. Са школьных праграм па маёй ініцыятыве былі выкінутыя ўсе нацыяналісты, так званыя пісьменьнікі".

6. "У Беларусі сасьпеў час для павышэньня пэнсійнага ўзросту — гэтага хочуць самі пэнсіянэры".

7. "Кніжкі і фільмы я цяпер не чытаю і не гляджу, бо няма вольнага часу. Калі ён і зьяўляецца, то я аддаю яго на спорт. Кніжкі не чытаю, бо даведаўся, як іх пішуць. Кіно не гляджу, бо даведаўся, як яго здымаюць".

19. Kurt

Kurt Gefreiter

Повідомлення:
    210
    Адреса:
    Блін, урод тупы.

20. Parazit

Parazit Gefreiter

Повідомлення:
    891
    Адреса:
    Вялікая Літва, Менск
    Да атжог не падецки!

21. Cяржук з Барысава

Повідомлення:
    901
    Адреса:
    Вялiкая Лiтва
    Камарады посоветовали почитать "Афганца" Василя Быкова. Автор до конца своих дней пускал под откос в своих книгах немецкие эшелоны, что мне немножко поднадоело. Это произведение совершенно другого характера. Содержание удивило, надеюсь понравится и вам. Даю ссылку на беларуский вариант.

22. Kurt

Kurt Gefreiter

Повідомлення:
    210
    Адреса:
  23. Cяржук з Барысава

Повідомлення:
    901
    Адреса:
    Вялiкая Лiтва
  24. Архивариус

Архивариус Gefreiter

Повідомлення:
    511
    Адреса:
    Менск, Беларусь
  25. Kurt

Kurt Gefreiter

Повідомлення:
    210
    Адреса:
    Я каталік, а не праваслаўны, але не з усім згодны.

Мне здаецца, што такія артыкулы пішуць у асноўным людзі, якія самі у царкву ня ходзяць.

26. Архивариус

Архивариус Gefreiter

Повідомлення:
    511
    Адреса:
    Менск, Беларусь