Привіт всім камрадам! Підняв ось такий емальований підсвічник в помойці біля німецьких бліндажів по ПСВ. Порадьте як його відреставрувати? Чи може краще залишити як є?
От мені просто цікаво,піскоструй йому допомогти б не міг ??? Але це всього навсього припущення. І як тоді нанести емаль по новому ??? Я би наприклад почистив би і залишив як є,відчуватиметься подих часу.
Ну є наприклад ось таке для реставрації емалі - http://www.konstanta.kiev.ua/ru/catalog/str288/423 але я не знаю як воно в роботі та як результат,не користувався.
Ну ви шутнік кумеПіскоструй його здув би в Румунію, а потім шукай до второго пришествія А чим почистити ліпше?
Пане Аскот дякую за посилання, найшов тут файну пораду - Перед тем, как начинать реставрацию покрытия и наносить эмаль для керамики и эмалевых покрытий в аэрозольном балоне «New Ton» на поверхность - последнюю следует подготовить к покраске: очистить, отшлифовать, обезжирить растворителем.
Прив"яжіть шоб не бігати потім по Румуніям Ну в уксус поки що киньте,процес довший ніж в лимонці,але більш щадящий до металу,час від часу витягувати та чухати голі місця де метал. Не знаю тільки як уксус вплине на емаль.
Попробуйте стандартно, лимонною кислотою, слабим розчином і чистити метал.стружкою, а не щіткою, щоб не пошкодити емаль. А від лимонки думаю нічого емалі не буде. Я б відчистив місця іржавіння до голого чистого металу, покрив прозорим лаком і так залишив би. Мені здається, буде виглядати цікаво, але треба дивитись все ж, що вийде після лимонки і тоді вирішувати. Щодо емалі, яку радили, то нею потрібно красити весь предмет, бо якщо частинами, то буде помітною різниця у відтінку. А взагалі цікава така річ цей підсвічник.
Первое что пришло в голову, отдать в фирму которая занимается восстановлением ванн, у меня у кума старую ванную сделали , одно загляденье, там тоже эмаль сбилась. Вторая: самое простое зачистит, зашкурить , вобщем ржавчину убрать. и задуть с балончика похожей по цвету и вязкости краской Ну и третье; оставить так как есть0по мне и так очень наглядная историческая вещь.
ти що?!и який оцет?! яка лімонка?! до біса! щавелка і тілько щавелька, бо і оцет, і лімонка може пожерти емаль.
Спробував дослідити дію лимонки на емаль. Вчора ввечері залив розчин в стару вбиту емальовану каструлю. Розчин 50 г. (2 пакетики харч. лимонки) на пів літри води. Сьогодні в обід подивився на результат. Ніби ніяких змін, той самий колір емалі. Єдине, емаль якась трохи шершава, але я не перевіряв її на шершавість до експерименту, не подумав. Може вона такою й була. Коротше, думаю, що лимонка емалі не зіпсує, до того ж потрібно контролювати процес.
Погоджуся із Миш*яком!Найліпший варіант дати на реставрацію професіоналам на завод,чи підприємство!Вони то зроблять найкраще,поновлять емаль в ідеалі і тоді точно зможите користуватись ним в побуті,без проблем! А там де на ньому іржа,після чистки буде голий метал в раковинках,емалі там вже небуде,а це означує що вигляду ніякого і цінність свою втратить!Вдалих експерементів Вам Опрішок!
Ну на заводах Ви навряд чи знайдете високих професіоналів в області реставрації Це я з власного гіркого досвіду... А цей підсвічник не потребує якогось високого професіоналізму і спец. знань в реставрації. Зняти ржу і напилити нове покриття, от і все. Впевнений, що власник зможе зробити це сам в домашніх умовах.
У Львові на вулиці Шевченка на Газзаводі колись покривали емаллю. Це не дуже давно було. Вартує поцікавитись.