В гостях у сказки не помню, а АБВГДейка по утрам шла, тогда дети не настолько "продвинутые" были чтобы до утра гулять
а коли був Великдень то годині о десятій вечора а то і пізніше, показували ось таке. на ті часи це було щось ну дуже круте.
Що Ви можете знати- дитя перебудови! В вихідні дні ми з 8 години ранку вже по дворі бігали. А АБВГДейка, якщо не помиляюсь, починалась в 9:00. А ще, нам, як бідним затурканим радянським дітям, мультики показували тільки один раз в тиждень- у неділю! Тяжке дитинство, деревяні іграшки...
У нас, На Великдень, були робочі дні. Навіть якщо Великдень і в вихідні виходив! Тоді правда, робочий день був до обіду, тобто- скорочений. Це робилось для того, щоб не дай Бог, хтось не пішов до церкви. В такі дні- дуже контролювалась явка учнів в школах. Вчителі мали чергування біля церков. А ще пам'ятаю, як в першому класі до нас на урок зайшла завучка і почала питати хто вірить в Бога. Одна дівчинка, сиділа як раз зі мною за одною партою, сказала, що вона вірить і показала хрестик... Що тут почалось...Батьків до школи...неприємності в її батьків на роботі... Дурість, одним словом!
А ще в неділю було служу радянському союзу . В моє дитинство якраз в кожній програмі був Афганістан . І от я дитя з сумом ляпнув батькові , що мать коли я виросту то війна вже скінчиться і я туди нажаль не попаду . Потім отримав від батька моральну прочуханку , що й геть служити в мене пропало бажання .
так це показували теж щоб люди до церкви не йшли. бо побачити щось окрім кабачка 13 стільців та блакитного вогника на совєтськом тб було неможливо тай кабачок після напряг у польщі прикрили. а так по тб тільки і крутили як не про соцсорєвнованія так про переовіков виробницьтва. ну і звичайно зїзд партії у повному обсязі, як то кажуть зараз рєжєсйорская вєрсія, повна.)))))))))))))0
Нам також казали сидіти дома і в церкву ні ногою . А в деяких класах особливо ретельні камуністи перевіряли руки у дітей . Чи не має на них раптом фарби від фарбованих яєць . Ну а в кого там знаходили якісь плями то також були неприємності у батьків .
В Молдавіі такого не було. Молдовані то взагалі дуже религиїні,якщо б таке зробили,то страйк забеспечен був-би.У мого одноклассника батько був цим-комунякою, а його дідусь парохом. А вообще самыми завзятыми атеистами-пропагандистами у нас были жыды.Помню как наша учительница истории,така соби Шварцман накануне Пасхи устраивала атеистические антихристианские вечера,но при этом никогда не говорила об иудаизме и их пейсахе.
а в нас один клоун за совєтів був головний атеіст міста. але як влада змінилась то у попи пішов, але щось там в нього не склалось і вигнали ту курву з відтіля.
Ану признавайтеся це ви сьогодні все сало в області скупили ? Нипав я нипав сьогодні по базару так нічого й не купив - одні перебірки , а не сало . От щойно себе ледь змусив борщику без салка з"їсти .
У нас теж особливо у школи доставали - пионерский галстук знимай,сокочку розкивай, в пошуках хрестикив
Хрестиків у нас не шукали, а от галстуком ( я його називав гайштриком) замучували - його зазвичай носили в кишені на випадок перевірки з району.
а нас примушували їх постійно носити. памятаю який шкандаль був коли одна дівчина з мого клясу підійшла до якогось хлопця роки на два меньше зі словами а ти лєніна любіш? а після почала затгувати галстука йому на шиї. щоб сильніше лєніна любіл. і шкандаль був не через те що вона його придушити намагалась а через її слова.
В нас також подібні ігри були . Я попав в саму останню групу піонерів . Приймали нас в 1991р в квітні місяці , поносив я його 2 місяці потім канікули , переворот , і все галстуки заборонили .
А я й не знав, що в піонери ще в 1991 приймали!!! У нас вже в 1990 масово викидали комсомольські квитки - хто "культурно" із заявою до райкому комсомолу, а хто просто - в піч. А от про піонерів в той період не чув нічого...
а мені не було що викидати. я до комсомолу якось зайти забув. з початку намагались ледь не за руку відвести а після попустило їх. а там вже і комсомол той сканав.