....жаль,що не "срослося" з шльомом.. в нашій "КУРІЛЦІ" касон був би в нагоді, бо згідно Правил техніки безпеки ПРОТИПОЖЕЖНИЙ ЩИТ на "проізводстві" ПОВИНЕН БУТЬ В НАЯВНОСТІ. вот укомплектували б всією чесною компанією нашого якогось самого достойного камрада "пожарніка" і "диміли" б.... горя не знамши ))) БЄЗОПАСНОСТЬ ЖЕ Ж ПРЕЕЕЕВИШЕ ВСЬОГО !!!
то ж премного уважаємі камради.... проявляйте енто..товаріщєсскую БДІТЄЛЬНОСТЬ при виявленні столь ценних "екземплярів" як от "касон", "копьйо_чипіка" ( хто пам"ятає" ))), аби ми мали підготовлений "грунт" для борьби з "огнєнним врагомм"
То Ви думайте що пишете ... !!! По-перше з мого боку то дружній жарт ... А по-друге сумніваюся я що ваша бабуля притягнула цю гелму (моск. "каску") через пів Європи аж із концтабору ... Та ще й берегла її стільки років як памятку так, ніби час проведений у концтаборі був для неї КРАЩИМИ РОКАМИ її життя ... Вона у Вас що мазохістка ... ??? Хоча, у порівнянні із роками у колгоспах, то воно може так і було ... Звідси і виснок - ні перше кохання, ні ця гелма до концтабору відношення не мають ... ...
А хто вам сказав що вона (каска) з відти вона валялась в неї вдома, чи може війна тільки там була теж наче ни. Комрад спитав чи застала бабця війну я йому відповів. А ще мені здасться що лаоерів вистачало не тільки в Германії.
Шкода що в старому компі всі фотки,сьогодні проїхали мимо села де в колеги по всьому паркані такі касони (стан) цвяхами прибиті кругом хати.Горобців страхає.
, знайшов таку ж каску в себе! мабуть ганси близнюки були. і кокнув їх Опанас Свиридович, почерк один і тойже.