Находки-сказка,большинству за всю жизнь в таком сохране в сумме не повезет найти.Удачи в дальнейшем поиске!
...ящичок деревянный - газоанализатор на СО - монооксида углерода (типа ВПХР) (в набор входили: коробка с индикаторными трубками, насос, склянка и перчатки)
Можливо в першому житті коса і встигла повоювати,але у ранній юності сам спостерігав ,як дідо з сусідньої вулиці ,з допомогою такої коси, проводив міздрювання лисичої шкіри на дерев,яній болванці...Мені Ваш варіант бойового застосування даного інструменту також більше подобається.
На маю думку, все набагато простіше вундер-коси і кушнірського ножа. Таким девайсом обрізують буряки, капусту та інші овочі - коренеплоди. Шипом нахромлюєм - підтягуем, лезом рубаєм гичку.
Я думаю, що забивати шип в коренеплід чи капусту не можна, бо будуть потім гнити... Я в наших краях ніколи не бачив такого інструменту на полях, думаю що ним не зручно користуватись в капусті чи буряках, він надто довгий і важкий,- треба щось коротше. Люди користувалися великими ножами, тесаками, а той шип на городі чи в полі буде тільки заваджати..