теж мені загадка. то москаля за ребра тягати а якщо без жартів то відповідь знаю але промовчу З.І. та хіба за вами втовпишся?! поки світлини завантажились в мене то ви усю інтригу поламали. ні щоб помовчати що то воно є. так ні скопом відповідати побігли
а що вже казати коли вже відповіли що то сіно з скирти, альбо з сіника смикати. усю інтригу поломили.
та то камрад мабуть мав на увазі що коли був у своєї бабці у селі то довелось допомогти їй насмикати сіна.
Все ясно - я ж забув, що у Вас (зрештою як і вище в горах у Опришка) сіно тримають у стогах, тому і виникає потреба "смикати". Бо у нас сіно в копиці скидають тільки тимчасово (максимум на один-два місяці), а потім звозять до стодоли. Тому у нас "смикають" тільки злодії
Приблизно. Той "патик" називається острива. Я теж не міг зрозуміти загальне ознайомлення всіх із "злодійським" (на мою думку) інструментом.
та ні. в нас сіно у сінниках тримають. а щоб влізло то його приминають та і саме воно з часом сприсовується і тоді важко набрати сіна худобі. а в копицях воно стоїть поки не просохне остаточно, тиждень-другий.
Цікаво, а в нас подібного інструменту немає. Якби не гострий кут між основою і гаком, то було б схоже на гак для обертання і підтягування деревини.
у нас на Тернопільщині переважно всі тримають на стриху....над хлівом а решту тримають біля огороду вкінці .....стирта.... сіно чи солома на купі і накривають брезентом ..потім спочатку його беруть а коли скінчиться тоді вже з горища ...
У нас колгоспу не було, то люди і розбудовували стодоли для зберігання сіна. У мене особисто дві: менша 6х9 метрів і більша 8х22 метри. Дехто має і по три-чотири. Найбільшу яку бачив - 12х30 метрів. І тому смикати немає потреби.
Ні, то нас боялась совєтська власть і колгоспу у нас чорних та темних так і сотворили. А ходити красти сіно за 20 кілометрів - собі дорожче вийде.
У мене мало - зазвичай 2-3 штуки (робота поки не позволяє), а у любителів буває 15-20 штук. Якщо говорити мовою цифр, то моє село утримує 40 відсотків поголів'я ВРХ району, а разом із сусіднім (теж колись неколективізованим) селом - 60 відсотків.
В роки урожайні на сіно то так. Але в посушливі роки (2012-2013) поголівя зменшується вдвоє - не вистачає площ для сінокосів. А перевозити здалеку не вигідно.
Доброго дня камради! Попалась сьогодні мені ось така приємна річ. Цікаво з якої гільзи зроблено тут заглушку на фітіль?