Клинок: сталь N690 калена на 60 од. зведений 0,4 125х32х4,5 фініш поздовжній сатин. Накладки: палісандр. Загальна довжина 250мм. Чехол: шкіра, проклеєні і прошиті. Заточений до бриття Ціна 1500грн.
Хороший ножик, але ж холодний, зараза! Висота обох упорів разом явно більше 5 мм. Тільки вдома таким користуватися.
Доброго дня! Вибачте, що засираю тему. Тільки я не бачу в цьому ножі упорів? Обох?? 5-ти міліметрових??!!! Вискажу серйозні сумніви, щодо належності ножа до холодної зброї. З повагою.
Дивіться (обведено червоним), 2 шт. Якщо їх висота разом (в сумі) більше 5 мм, то з даним клинком цей ніж буде визнаний ХЗ. Про це варто знати, щоб не було несподіванок, якщо раптом поліція зацікавиться цим ножиком.
Упором ножа вважається виступ/гарда між ріків"ям та лезом. Вказані Вами фрагменти є конструктивними елементами самого руків"я та до упору/гарди не відносяться. З повагою.
Ага, розкажете це все експерту, який рахуватиме і плюсуватиме висоту упору + підпальцевих виямок. Холодним може бути визнаний ніж із чотирма (для прикладу) підпальцевими розміром 4 мм, без упору. Або фінка, в якої взагалі нема упору, але бочка перевищує певний допустимий перепад розмірів. Краще убезпечити себе від несподіванок (це і автора ножа теж стосується, до речі).
Ок, вважайте собі як хочете. Головне, щоб експерт вважав так само. Отут почитайте уважно (в т.ч. і про підпальцеві)
Ще раз прошу вибачити за пост не по темі. Щоби розвіяти сумніви щодо конструктивних особливостей руків"я та не приписувати вигини та форми руків"я до упору/гарди,- згадайте форму японських кухонників та пчаків. За логікою пана "Новик" всі вони мають бути віднесені до холодної зброї. На цьому пропоную припинити флуд в чужій темі. З повагою
отличная работа отличная сталь...друже выставь его на кизлярском форуме,там поменьше барыг и халявщиков.
На мой взгляд, камрад Новик меньше всего был заинтересован в том, чтобы обхаять нож и продавца. Тем более, что нож действительно хорош. Но его замечания, как мне кажется, весьма небезосновательны. Особенно, в части того, как посмотрит эксперт. А мнений у них, у экспертов, может быть сколько угодно. И у каждого свое. Считаю его замечания в данной теме полезными и для форумчан, и для продавца. А посему, флудом быть не могут. И еще, прежде, чем говорить человеку, что тот несет ерунду, стоит быть абсолютно в этом уверенным. И то сомневаюсь, что можно говорить подобное малознакомым людям.