Так саме так і буде. Перше - купити, так здійснитися мрія володіти таким мотоциклом але народиться інша - зробити так щоб він їздив і саме ця мрія буде завжди залишатися мрією))
Ні, хіба що трохи. Я навіть прямотічний глушник замінив на стоковий який набагато тихіше працює. Треба поважати інших людей)
Зимние покатушки по полям, лесам и болотам на китайском мотоцикле Shineray Intruder Вот такие у нас в Украине теплые зимы, 3 февраля Киевская область температура +5 за бортом.
А для чого ж ? Кофрів нема, коляскі нема ... Навідь каністру з маслом нікуди дівати. Куди ж на йому їздити ? З дому на роботу ? В холоді, голоді, на межі голосу .... ))))
XRV 750 то є по перше хонда... А вона, як відомо, масло не жере (дійсно не жере, в дальняк баклажку з собою ніц не беру). По друге то є дуже файний та легендарний турєндуро на яких хлопи не един раз навколо світу катались, в такіх, вибачайте, їпенях, де навідь кози не пасуться. Звісно навколо світу в мене поки грошей бракує, але сісти з ранку в сідло, а по обіді палатку ставити десь на катранці чи шацьких озерах - звична справа. А великий кофр позаду та дві переметні сумки по боках дозволяють не тілько нажопницю з собою катати, а ще й палатку, килимкі, спальні мішки, перевдягачку... Ще й літрів зо три пива на перший час влазить. Це Африка.... Саме для подорожей вона купувалась)))). Зараз донька народилась. Вже шукаю коляску "велорекс 700" шоп не дуже задорого. Бажаю щоб донька не звикала на консерві мандрувати))))
- я то все знаю, це не новина. Але повір мені буває що і так би мовити хонда - жере масло, саме недавно закінчився ремонт трансальпа який жер масло як не в себе, і заміною ковпачків не обійшлося)) а за віком він молодший за твою Африку, і таке буває))) Бо залежить це не тіко від виробника але й від того як ту хонду експлуатували, що в неї заливали, чи виконувались регламентні роботи відповідно до мануалу і т.д. В нас люди часто густо назбирали на японський/німецький мот і усьо ... грошей на екіп -немає)) не говорячи вже про якісні витратні матеріали))) А хонда, мабуть хороший мотоцикл і Африка тому не виключення, був у мене колись давно Трансальп, ніби норм. Хоча мотори які стоять і на африці і на трансальпі і на хонда бросс і ще там на чомусь (вже не пам*ятаю) мають один суттєвий недолік якій паскудно часом псує життя мотоциклісту. Знаєш про що мова? Якщо нє то тобі повезло, або ще не час ))) Я свого часу з цим зтикнувся і намагаючись вирішити проблему знайшов мільйон людей і в Україні і за кордоном з тими самими проблемами. От тобі і хонда))) https://moto.kiev.ua/forum/?trid=tuning/1277043324750 Доречі радив би тобі періодично контролювати стан цього вузла.
- ну і ще кілька слів про надійнісь, хонда це чи кавасакі, немає значення. Просто нелюблю оці побрехеньки - стереотипи, тіпа: масло не жере, не ламається і т.д. Так от все може і жрати і ломатися. Так, безумовно, японська техніка надійна і навіть дуже, АЛЕ, при відповідному ставленні до неї. Як я вже казав часто у нас народ купляє мотоцикли на останні гроші які назбирав а потім як я вже казав грошей на екіп - не є)) не кажучи вже про якісні витратні матеріали - які разом з вчасним виконанням регламентних робіт - безпосередньо впливає на надійність!! Ось наприклад - прогресія задньої підвіски. Часто туди майже ніхто не заглядає до того моменту поки вона не захрустить ))) а коли захрустить то підшипникам -гаплик вже.... Оригінал - дорого !!!!! І починається а може давай туди з капролону щось запхаємо і т.д. А чому так виходить? Частіше за все тому що не виконуються регламентні роботи, які передбачають технічне обслуговування даного вузла, змащування і т.д. Ось наприклад прогресія в якій підшипникам вже гаплик.... а от якщо б вчасно туди заглянули то заощадили б кошти.... але щоб туди заглянути самому треба: гараж, інструмент, вміння і т.д. а це кошти... якщо віддати на сто - за це треба платити - кошти, а їх немає.... Ось пацієнт:
Або ще один момент... Наприклад є у людини бажання зняти вихлопний колектор, ну наприклад щоб полірнути чи там поставити прямоток. Він бере і знімає його, ок. Далі він ставить колектор назад АЛЕ в мануалі чітко написано що треба міняти прокладки (!!!) але: ціліндрів - чотири (шлях трафить чого їх так багато...) прокладок треба - чотири, алеж вони коштують дорого !!! а чотири то взагалі - багатство.... І шо та людина робить?? вона ставить назад старі прокладки а щоб через них не сікло затягує їх як дурний, звісно не за допомогою динамо ключа (бо він вже не допоможе та і його тупо немає) та не з тими моментами які вказані в мануалі (бо ефект від моментів є тіко на нових прокладках). І шо ми маємо? А маємо ми те що при черговій спробі зняти коллектор цей люто затягнутий болт що робить? Правильно - зрізіається.... А потім народжуються історії про ненадійну техніку.... Але історіїї то пів біди... Далі йде ремонт, а він дорожчий ніж чотири нові прокладки для колектора ...... )))) Любіть технІку друзі )))
На такой если в лес заехать,то у всех зверей и птиц инфаркт случится,и листья с деревьев опадут от ее рева.Поберегите флору и фауну.
Так за цей мінус знаю... Але чув про нього більш від трансальпівців. Африканці не скаржились, хоча так двигуни подібні. Можливо в XRV менше навантаження на цей вузол. В нас інший агрегат потребує більшої уваги - ступічні підшипникі. Що до масла, фраза "масло не жере" - дійсно більш як асоціація с Грицем, в котрого перша пісня за "бандіт", друга - "сутенер"... В товарища був сутенер (мінялись інколи), тому що таке баклага масла у кофрі знаю. До речі - там як не дивись за коником - витрата масла на кожні 100 км по ТТХ. Африка його зовсім не жере (звичайно при нормальному догляді). Тому як мотиками десь міряємось - стандартна фраза чи то звичка )))) З бандитоводами раніш не спілкувався. Єдиний стрітовод із знайомих обрав СB. В мене поки, тьфу тьфу, з 2012 року міняв лише витратні - масло, фільтра, колодкі, гуму, ціп та зіркі. Після ДТП восени міняв прокладку голови (від удару зсунулась, масло тікти почало)... Навідь пластик лише подряпаний, хоча мотоцикл мертів 20 на боці без крашпедів та дуг по асфальту терся. Хлопці з СТО язиками від подиву цокали )))) Перед сезоном залишилось замінити гуму, трос чі зірку приводу спідометра (розтин покаже), розбите люстерко та підніжку пасажира. Можливо така фартова - тому що до мене ця Африка лише по Альпам їздила (я перший власник в Україні, мот приїхав з Швейцарії)))))