Ну хрестики,не твоя тема наскільки,я памятаю.І хрестики помаленьку вичерпуються,це все від обіду.А от у гори,я би поїхав.
Доброго дня.Після обіду їздив на поле .Вдалось походити тільки годинку,почався дощ.Знайшов тільки хрестик і фібулу,яка не попала в кадр.
Вечора доброго.Так,як після обіду дощик зупинився,було прийнято рішення поїхати на кілька годин на коп.Знайшов цікавий молоточок,може хтось скаже до якого періоду відноситься.З пов.
Вечора доброго.Знахідок все меншає.Сьогодні був, то ходив як по місяці.Хтось вперто нехоче засипати за собою ямки.
Там навряд чи ливарка черняхівська.На тому полі денаріки в основному лімесні,вони крихкі і їх ломить плугом.В мене звідти практично жодного цілого нема.В одному місці дійсно,лізе оплавка,але там багатошарове,попадаються хрестики не зашліфовані,так що ливарка скоріше за все була по КР.
Можливо ви праві, спорити не буду. Але подивіться на фото №4, він гарно обломаний, на чотири частини..
Подивіться на фото 3))Явно бронзова монета,теж поломана.На 4-му не факт,що срібний. Взагалі,коли переплавляли денарі - не факт що ділили.Ділили на двоє,тому що потрібно було менший номінал.У мене є половинка,і явно сліди від зубила.Антоніани теж часто ділили. А ,і ямки не мої,я слідів не залишаю.Був там кілька раз,з камрадом Альтер Мен))
Вибачте якщо неправильно висловився.. Беру по тому що знаходив, були четвертинки, явно плугом не розломані( фізично не можливо так акуратно розбити монету), тому і так написав по своєму малому досвіді. Тема ТС радує око і заставляє шукати.. дякую йому за це!
так і я про те ж .Якщо потрібно сплавити - навіщо перед тим ломати?А от якщо потрібна дрібна розмінна монета - тоді рівні половинки і четвертинки - цілком логічно.
Вечора доброго.Запросили мене на поїздку по ПСВ.Тільки розклавши апарати,звідки не візьмись вийшов лісник(смотрящий)ну і почав розпитувати що ми тут робимо?Ну я пояснив,що"шукаем копійки",як накаркав.Він посміявся і показуе рукою"там є окопи".Виявився хорошим мужиком.Ну і ми розійшлись з ним.
Треба було то колечко золоте витягнути з кишені і сказати йому що тут викопали, він сам би потім той ліс корчував))))
Скільки зустрічав лісників ні разу навіть поганого слова від них не чув, треба вміти розмовляти з людьми. Так що не треба на них котити бочку, тим більше, що ми до них прийшли в гості, а не вони до нас.