На "бандерівських" теренах почали ремонтувати будинки...ну і появились стрихові апарати: 1-Вальтер Р-38 2-Манліхер М-43 з мортирою 3-Шеєр М1912
Та це колись у мене відвідував "родич" мій музейчик і мав з собою новоробну печатку СС,та й понаставляв мені по полках на память...
Дякую. Якщо комусь подобається-значить час і зусилля потрачені для зібрання і оформлення макетів витрачений не дарма...
І це правильно, думаю майстер на лічину знайдеться, головне знайти креслення, я так з Томмі поступив. Дякуючи камраду з цього форума, оригінальне креслення вже є (копія), майстер попросив тільки дюйми в міліметри перевести, а Вам і того не треба. ZB це історія MG, тому в колекції такий кулемет буде доречний, особливо якщо він під СХП Успіхів, з повагою
Не знаю,такого факту в історії пістолета не знайшов...може Ви поділитесь посиланням,де про таке згадується?
Історична довідка по цьому експонату Фридрих Лaнгенхaн oснoвaл свoе предприятие "Гевер- унд Фaррaдфaбрик" в Целлa Сaнкт-Блaзиене в 1842 гoду и зaнимaлся прoизвoдствoм велoсипедoв и oхoтничьих ружей дo сaмoгo нaчaлa первoй мирoвoй вoйны. Рaзрaбoткa aвтoмaтическoгo пистoлетa былa нaчaтa им в 1914 гoду; зaявкa нa пaтент дaтируется 1915 гoдoм, пoсле чегo незaмедлительнo был oфoрмлен вoенный зaкaз. Всегo для вoенных нужд предприятие Лaнгенхaнa выпустилo 55 000 пистoлетoв, ни oдин из кoтoрых не пoпaл в кoммерческую прoдaжу. Состоял на вооружении армии Германии как "Aushilfswaffe", или вспомогательный пистолет. Почти сразу, как в 1913 году началось серийное производство Langenhan FL-Selbstlader на заводе Gewehr-und Fahrradfabrik Fr. Langenhan в городе Зуле, в серийное производство было запущено два его гражданских варианта под патрон 6,35 Browning, названных Langenhan M II и Langenhan M III, отличающихся между собой только размерами и емкостью магазина. С производства все три варианта были сняты в 1930 году.