Дякую. Незнаю -горлишко має більший діаметр ніж РІАшна.Помию подивлюся краще.Років пять назад знаходив турецьку-там було щось написано арабською вязю. Флягу віддав другу в музей,думаю передзвонити нехай вишле мені фото для порівняння.
Доброго здоровя. Помив пряжку без фанатизму.Це не ''бімба''.Трохи порушина геометрія. Фляга ще мокне.
Доброго здоровя.Весняні Карпати-це щось неймовірне.Це як казка.Краса... Провели розвідку нового місця.Трохи помішав сніг,на північних схилах його ще багато.Поїздкою задоволений,хоча знахідки скромні та весняний Карпатський ліс і погода все компенсувала.
Доброго здоровя.Вихід з глубинником по полях.Крім ВОПів які попадалися на досить пристойних глубинах копнув бронещита.Як писав раніше німецькі бронещити трапляються набагато частіще ніж РІА.
Відмінності між бронещитами полягають в основному у формі лючка амбазури та конструкції підпірноїні ніжки.
Порівняння німецького та РІАшного бронещитів.Німецький значно ширший та зроблений з товстіщого металу.Також є суттева різниця в підпірній ніжці.
Доброго здоровя.Поки ще на підросла трава вирішили зїздити на позиції де літом копати важко .Досить таки вдало зїздили.Мені попалася турецька пряжка ранньго типу.Також порадувала болгарська граната теж в гарному стані.Грунти там ванякові,камянисті ,копати важко та стан знахідок дуже добрий.Товариші теж непогано копнули.Всі задоволені.
Доброго здоровя.Помив знахідки.Стан пряжки не дуже.Латунь почервоніла,натомість болгарська граната -просто супер.В такому стані я ще не знаходив.Жалко що зачепив лопатою латунну бляшку з клеймом.
Доброго здоровя.Побачив тему https://reibert.info/threads/vop.1403426/ тай шкода стало що тай екземпляр залишиться в лісі,тому зідзвонився з камрадом Мансур Львович та вирішили його забрати ,заодно і покопали. Поїздка вийшла вдалою.Копати в піскових грунтах-одне задоволення,тай стан знахідок гарний.Порадував капен.
Судячи по клеймах серед яких присутня зірка то напевно по другій.Клейма набиті на гайці ступиці.Може хтось підскаже по клеймах.
"звІздочка" - тУла, Тк у крузі - клеймо "тех.контроль" пройшлО... "Л" - військовий представник при заводі... тіпа - так...
Доброго здоровя.Черговий виїзд в Карпати.Трохи природи....Прийшла весна ,хоча у високогірї ще лежить сніг.
Пішли на позиції де були в березні.Знахідки не дуже та всеж щось таки перепало.Дві шомпольні гранати в непоганому стані та цинковий ящик від патронів.Ящики поподаються часто ,яле не в такому стані.Таке враження що він тільки з складу.Ні однієї ржавчини.
Ті коробки бувають з оцинкованої сталі та з чистого цинку. З чистого цинку - то велика рідкість! Може у Вас чистий цинк? З повагою, Саша. P.S. Чисто цинкові короби, навіть погепані - це чудова річ для реставраторів ВНПів. Файний матеріал для стінок рдултовок, стендерів і іншого...