Доброго здоровя.Знахідка з минулих виїздів, та присвятив її окремий пост по двох причинах:полковик-знахідка не з рядових та хотів трохи щоб відмокла.Отже- Полковой знак 9 финляндского стрелкового полка До цієї відзнаки виникли декілька питань.Перше-відсутя корона.Я спочатку подумав що вона відламана,та при детальному огляді виявилося що вона досить акуратно відпиляна.Не думаю що були якісь різновидності.По друге наполовину спиляна різьба під закрутку,також він був покритий якоюсь червоною речовино.На емаль не подібно може то так його власник удосконалив ? Хоча я старався відзнаку мити обережно не обійшлося без втрат-відламалися кусочки від букв.На фото добре видно що під фрагментами які відламалися були залишки рослини.Закрутку не відкручував-боюся щоб не відламалася.Напевно залишу в такому стані-більше нічого робити не буду. В лісі фотки вийшли погано-хвилювався.....
Як на мене, тут не обійшлось без революційної пропаганди, яка вплинула на комплектність полковика. Шкода, що червоний колір не зберігся. Але вцілому РІАшний полковик, це завжди неперевершена знахідка, з чим я Вас вітаю! З повагою,
Доброго здоровя.РІАшний полковик змусив мене згадати про ще одну теж дуже приємну знахідку.Був лютий місяць 2017 року.Надворі мороз,снігу випало десь сантиметрів пятнадцяить,та не дивлячись на таку погоду ми з товаришем поїхали на коп.Вирішили їхати на берег Дністра.При такому снігу знахідок практично не було.Біля дерева з "поганим" написом в сторону лісника появися сигнал.Копнув -корок від горілки,ще один сигнал навіть не хотів копати бо на місті де "бухають "куча сміття.Та так як сигналів було обмаль копнув і охр......Радості не було меж.РІАшний полковик.......І от майже через чотири роки та відстані між знахідками майже сто кілометрів ще один такий самий полковий знак.....
Полковики клас. Активні бойові дії, 9-й Фінляндський полк, проводив в Карпатах в період січень-лютий 1915-го біля с Либохора. На Дністрі події відбувалися вже після "Зимової компанії". Вітаю з хорошими знахідками!
Доброго здоровя. Дякую Пригадую в 2009 році такий полковик підняв REY здається біля Татарівки що недалеко від с Либохора.
Осінній вихід з глубинником.Зацепили бліндаж десь на глубині приблизно 1.7 м прямо по центрі лісової дороги.Докопалися до залізного перекриття і рішили зібрати побільше народу,приїхати іншим разом і копнути блін збоку.Через декілька днів так і зробили,та виявилося щ він майже повністю засипаний,деревяні перегородки і стіни посипалися.В довжину він приблизно метрів зо пять.Думали-гадали що дальше робити і виішили йогот засипати.Може колись ьще копнемо -незнаю....Фото за два виїзди.
Доброго здорвя.Снігу випало добряче тому пішли з глубинником.В одному з бліндажів копнули буржуйку десь з глубини біля двох метрів.Добре копали в піскових грунтах бо інакше прийшлося би туго.Цю яму копали десь біля двах годин.Пічка стояла вертикально,отже докопалися до підлоги.Біля буржуйки були залишки димохідної труби та залізних ящиків.Думаю якщо розкопати весь бліндаж то ще знахідки там будуть.Прблизно через двадцять метрів знайшли ще одну буржуйку,правда некомплектну та в дуже поганому стані,тай глубина була приблизно пів метра.В загальному покопали класно.Трохи змучилися та в знову переконалися що на глубинах є ще багато цікавих речей...
додам ще, що на глибинник ще трапляються німецькі панцирні ліжка, треш у тому, що чіпляє на 2 метра, а щуп куди не тикнеш, типу кудись впирається, ну і сигнал обємний, мінімум на 2 метри поперек
...трАпилось колись три - третю закопали назад... (хоча взагалі пічок було чотири - 0дна невеличка, чавунна) ...німецьке бліндажне містечко на Житомирщині.
У вас не буде фото, як вони виглядають? Та відразу питання по темі до ТС, чи не пробували РІА шні бліни чи палатки бити? З повагою,
Доброго здоровя. Ну чомуж.Коли копали першу буржуйку в кутку бліндажа знайшли купу всяких речей,я описував в попередніх постах.В основному мелалолом та всякий дрібязок.Але порадував досить непоганий латунний порсигар....
Ну і для порівняння.Обидві майже комплектні.В тій що викопали раніше подвійна стінка-всередені чугунний вкладиш і загрузка дров напевне через верхній лючок.Нажаль немає колосника.В другій буржуйці є дверцята та ручка для носіння.
Доброго здоровя.Ізнову в ліс...Погода для копу супер-легенький морозець,снігу обмаль,настрій ганий.Зустрілися з друзями і поїхали...Сказати що місце копане-це нічого не сказати... Дуже сильно вибито.Скромний результат.Порадував "сохран"-все знайдене в дуже доброму стані.
Дброго здоровя.Один з минулорічних виїздів.Копали невеличкий смітник.Куча всякого хламу.Було багато шрапнельних стаканів,в більшості з яких збиті мідні пояски.Доречі заготовки з тих поясків були теж в смітнику.Серед великої кількості розбитих бутилок попалися пару гарних екземплярів...
Der Gross ! пляшка Schlichte Steinhäger ялівцевий шнапс, бренд від винокурні Steinhäger H.W. Schlichte, заснований в 1766 р., Штайнхаген, Східна Вестфалія...