Тогда, возможно, и курсант. Но - опять же - в таком случае на петлицах должна бытьт шифровка училища, либо как минимум сами петлицы обязаны быть нового образца...
Ну, фуражку вместе с ремнем и позаимствовать для фото можно. Повторюсь, кантов на шароварах мне не видно. Как версия: он закончил школу младшего комсостава (откуда ремень и фуражка), но еще не поставил знаки в петлицы (правда, вопрос пехоты/кавалерии все равно остается открытым) ArtBorsuk, а відомі ще якісь обставини служби? На "Мемориале" є про нього інформація?
Призваний був із тодішньої Станіславської (тепер Івано-Франківської області). Інформації на ОБД на жодного хто був призваний разом з ним немає. В дитинстві один раз мав розмову з людиною яка служила в частині разом із людиною на фото. Можу дуже жорстоко посилятися, але називали здається 740-й полк і десь в районі Пскова. Але ще раз повторюю - розмову чув в дитинстві, тому за точність не відповідаю. Доля трьох односельчан на фото (зліва - направо). 1. Дмитро Юращук - полон, Німеччина, після війни виїзд до Канади де і помер 1979 року. 2. Антон Лесюк (комсомолець ще з польських часів) - полон, відпущений німцями. В післявоєнні роки активний учасник подій на стороні радянської влади, знищений УПА (отруєний). 3. Антон Жолобчук - подальша доля невідома.
740 СП існував у складі РККА, 740 КП - ні. http://www.soldat.ru/force/sssr/t/table6.html http://www.soldat.ru/force/sssr/rkka/kav/06_kavpolk2.html Хоча, враховуючи ненадійність споминів, це не можна вважати за серйозний аргумент.
Вибачте, аж зараз зрозумів, що йде спір про рід військ - піхота чи кавалерія. Із спогадів дідуся - однозначно піхота, але на жаль документи того часу напевне втрачено, щоб перевірити номер частини.
Виходить, що 740 полк належав до 217 дивізії. Я не дуже добре орієнтуюся на пошуках по ОБД, але було б цікаво знайти дані про втрати цього полку, щоб перевірити на наявність "западенців". Бажано було б по 1941 чи 1942 роках. Якщо хтось може допомогти посиланнями буду дуже вдячний за можливість опрацювати списки.