Металлодетекторы Штурм

Тема у розділі 'Техніка для пошуку', створена користувачем sheva, 4 лют 2006.

1. Travesil

Travesil Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    1.334
    Адреса:
    Украина
    Можно узнать сопративление 3 резистора мультиметром и записать.Затем пойти на улицу установить чуйку как при поиске.И регулировать до еле слышемого попискивания.Если что крутим назад как было проверяя мультиметром.

Cladotrix подобається це.
  2. Цікаві лоти

1. Новый поисковый магнит D75mm,H25mm,вес с болтами 930грм.без болтов 830грм смотрите другие мои лоты.....
      1258 грн.
    2. Новый неодимовый магнит D 32 mm..смотрите другие мои лоты ..с уважением..
      158 грн.
    3. Новый поисковый магнит D94mm,H28mm..Вес с болтами 1560грм,без болтов 1460грм.…смотрите другие мои ло...
      2128 грн.
    4. Два новых магнита D 60mm ,толщина 15 мм…смотрите другие мои лоты,есть новые поступления…
      899 грн.
    5. Новый неодимовый магнит d 60mm толщина 15мм …смотрите другие мои лоты…
      498 грн.
  3. Cladotrix

Cladotrix Der Grüne Führer

Повідомлення:
    10.158
    Адреса:
    Україна
    Спасибо за отклик. Та тот резистор кручен уже был явно ещё до меня, смысл в замерах тестером? Я "на глазок" выставил на максимальной чуйке, максимальную дальность на 5коп ссср когда ложняки ещё не столь сильны ,что уже своим фоном задавливают тот сигнал, выставлял вырубив электричество в хате при фонарике, типа на всякий пожарный.))
    Ходовой диапазон чуйки вышел от 5 до 7,5 примерно.Дальше типа " добивочный" на сильных ложняках но ещё слышно. Но это надо проверить на практике на грунте и при махе катушкой а не монеткой над неподвижным мд.. Прикопаю монетку, проверю гдето в поле, бо дома чистого участка не найду, там же можна и донастроить. Примерно 40см по воздуху есть тихий сигнал в наушниках. Можно навалить и больше, но то уже среди очень сильных ложняков, при поиске на сигнал уже обратить внимание не реально будет.

4. cer

cer Oberst

Рейтинг:
    5
    Відгуків:
    190
    Лоти
      на продажу:
    9
      продані:
    385
    Повідомлення:
    4.870
    Адреса:
    украина.хотин
    Еще на алюминивый бидон проверить нужно , я после перерегулировки заметил что Кардинал его не видит .

5. Cladotrix

Повідомлення:
    10.158
    Адреса:
    Україна
    Пропущені алюмінієві бідони я якось переживу.))
    Якби він той алюміній взагалі не бачив , починаючи ще з мілкого, то було б зашибісь, не прилад а мрія..
    Дивно що він взагалі ще живий, плата ковиряна, датчик вже теж. Треба дивитись на грунті, роботу.

cer подобається це.
  6. Travesil

Travesil Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    1.334
    Адреса:
    Украина
    Наверно чтобы определенный метал не видил там другой резист.В уголку.Он совместим как то с грунт балансом. Может фазу крутит. Когда я его крутил то медь сильней видил прибор или наоборот золото сильней а медь хуже.При этом нормальная отстройка от грунта может пропасть.Прибора сейчас нет проверить не могу. Под номером 2.

IMG_0185 (2).JPG

Останнє редагування: 9 лис 2022
    trojn та Cladotrix подобається це.
  7. Cladotrix

Повідомлення:
    10.158
    Адреса:
    Україна
    Крім чуйки якісь інші резистори крутити не буду, від гріха подалі. Я то можу повернути їх назад, але хз на скільки точно. Враховуючи що поміняв кабель і індуктивність напевно трохи змінилась, наче кабель теж грає роль, хз.., воно може й треба щось підлаштувати, але без вимірювальних приладів і розуміння процесів, краще не лізти. Спротив обмоток в нормі, думаю в нормі +- і індуктивність.
    Всі проводки без фішок напряму запаяні на плату, можливо менше буде глюків, вони і люфтили вже, і вічно проводків жилки відлітали потроху. Єдина фішка залишилась до гнізда навушників. Динамік прибрано з блоку, живлення теж. Місце заливу епоксидкою пайки вже застигло. Сьогодні ще тупо пальцем промастив весь датчик, сохне. Типу прибрати мікротріщинки непомітні, і можливо статику з пластику . Це від нічого робити )), типу хай буде, все одно товарного вигляду датчик не мав давно

8. Travesil

Travesil Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    1.334
    Адреса:
    Украина
    Вот кнопка перестала работать.Я поставил такие тумблера.Глянул дату на фото 12 год.И фото датчика только не знаю оригинал или самопал не мой.

МОЙ 1 КАРДИК.jpg

Фото100.jpg

9. Cladotrix

Повідомлення:
    10.158
    Адреса:
    Україна
    В мене на дісрім теж тумблер, поклав одразу як до мене прилад потрапив, а на пінпойнт кнопка але велика , розсверлював отвір. Користуватись ними часто не вийде бо блок під ліктем буде, а тягнути до ручки поки бажання нема.

10. Cladotrix

Повідомлення:
    10.158
    Адреса:
    Україна
    Є фото оригінального на тій сторінці відки я Ваше повідомлення з налаштуваннями притягнув, але так далеко я не ліз розколупувати:D
    Роздовбав підошву навпроти гермовводу, ледве підпаявся, бо так вдало колупнув що якраз місця пайки стирчали проводків всіх, і наче компенсуючої петлі, чи хз що то таке. Було фото штекера, то по кольорам вичислив нумерацію пайки, бо якби не було фото то мабуть треба було б міняти кінці обмоток щоб запрацювала адекватно, самі обмотки можна і тестером знайти по спротиву.

Travesil подобається це.
  11. Cladotrix

Повідомлення:
    10.158
    Адреса:
    Україна
    Концентричний датчик на мокрому чорноземі на жаль не радує глибиною, орієнтовно діаметр датчика +- см, хоча при повітряному тесті під 40см хватає 5коп
    Цікаво як з дд15 по монетним цілям чи дд13?
    Які реальні показники без байок копарських?
    Чому питаю.., муляє пробити одне місце поруч, поки маю змогу, наче як були знахідки колись у брата.
    Якщо вилізе ще щось, хочу пустити на добре діло.

12. Cladotrix

Повідомлення:
    10.158
    Адреса:
    Україна
    В стандартному датчику тестером в режимі 2М звоняться між собою пари пінів 1-2 і 4-5 (606кОм) хоча наче як не повинні. :rolleyes:Хтось має змогу перевірити в себе,що тестер покаже, бо щось не бачу в штекері де можуть коротити проводки чи залишки припою.

13. Wolfgrey

Wolfgrey Moderator

Повідомлення:
    6.376
    Адреса:
    Україна, Дніпро
    Повинні. Там таким чином реалізоване балансування датчика - через високоомний резистор протифазний сигнал підкачується з передаючої обмотки у приймальну. Та ж ідея, що й автобалансуання котушок у мікропроцесорних приладах, тільки реалізація примітивніша.

DerFaust, Cladotrix та cer подобається це.
  14. Cladotrix

Повідомлення:
    10.158
    Адреса:
    Україна
    Дякую що заспокоїли,:beer: бо вже очі почали лопати, дивлячись на той штекер, якими залишками припою мовляв воно підконтачує.:rolleyes:
    Був зліпив прилад з незйомним датчиком, типу як в компадре, потім замуляло підпаяти штекер.
    Підпаяв і чорт потягнув мегаомами прозвонити, тут мене і заплавило:D

Wolfgrey та cer подобається це.
  15. Goha402

Goha402 Stabsgefreiter

Повідомлення:
    253
    Адреса:
    Украина
    Подскажите интернет магазин,где можно купить переменный резистор А20к с выключателем и валом на шлицах,может кто то знает.На громкость и вкл. Кардинала.

16. Wolfgrey

Wolfgrey Moderator

Повідомлення:
    6.376
    Адреса:
    Україна, Дніпро
    https://www.rcscomponents.kiev.ua/p...chem-vugleczevij-ctr-r16600ns-b20k_26725.html А якщо вас не забанили у Гуглі, то можете знайти і інші варіанти.

Cladotrix, cer та Сергей Фирсов подобається це.
  17. Goha402

Goha402 Stabsgefreiter

Повідомлення:
    253
    Адреса:
    Украина
    Дякую,в Гуглі не банили:)
    Лінійний я знайшов,але на Гучності Кардинала штатно стоїть логарифмічний,та шукав його,бо тут у гілці казали якщо ставити лінійний,гучність регулюється не комфортно.

18. fedya_valki

fedya_valki Leutnant

Повідомлення:
    2.788
    Адреса:
    Валки, Харьковская обл.
    Швидко звикнете, яка вам рiзниця, де комфортна для вас гучнiсть буде - на 9 годин, чи на 13? На iншi параметри пошуку це зовсiм не впливае, на глибину та роздiльнiсть - 100%

Wolfgrey подобається це.
  19. Goha402

Goha402 Stabsgefreiter

Повідомлення:
    253
    Адреса:
    Украина
    Та то зрозуміло,адже якщо всеодно купляти, тож бажано такий як ставив виробник.
    Але його фіг де знайдеш.Усе обшукав,аліекспресс також.
    Ну,тоді поставлю лінійний.

20. Wolfgrey

Wolfgrey Moderator

Повідомлення:
    6.376
    Адреса:
    Україна, Дніпро
    Та не переймайтеся - різниця між лінійним та логарифмічним потенціометром у тому, що у логарифмічному на початковій траєкторії руху повзунка значення "опір/на кут повороту" змінюється менше, ніж на кінцевій. Це зручно у музичній апаратурі, бо дає можливість більш точного регулювання гучності у зоні тихого звучання, що відповідає чутливості людського вуха (вона теж близька до логарифмічної). Оскільки сонати Бетховена за допомогою "Кардиналу" ви навряд чи будете слухати, різниця між тими потенціомтрами несуттєва.

Goha402, fedya_valki, Хейль та 2 іншим подобається це.
  21. fedya_valki

fedya_valki Leutnant

Повідомлення:
    2.788
    Адреса:
    Валки, Харьковская обл.
    На Космодромi е 20к логарифмiчнi, але без вимикача.....
    Якщо руки не з ж..., то можна спробувати потенцiометр без вимикача схрестити з негожим потенцiометром з вимикачем, знявши з одного корпус з вимикачем, та поставити його замiсть корпуса на потенцiометр без вимикача. Але не усi потенцiометри сумiснi мiж собою, менi траплялося таке. На вигляд - однаковi, а починаеш чаклувати - не пiдходять частини одна до одноi, рiзнi виробники, тощо.
    А в усьому iншому - повнiстю сумiснi

Останнє редагування: 2 кві 2023
    Wolfgrey подобається це.
  22. Stels37

Stels37 Stabsgefreiter

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    67
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    107
    Повідомлення:
    282
    Адреса:
    Украина
    Помогите моему горю :beer:Рассыпался от времени динамик (отпал магнит) какой поставить и где взять?

Останнє редагування: 9 кві 2023
  23. Wolfgrey

Wolfgrey Moderator

Повідомлення:
    6.376
    Адреса:
    Україна, Дніпро
    Плоский динамик 30 ом 40см. Можно и меньше сопротивление, но не менее 8-ми - тогда будет сильнее жрать батарею. Искать в магазинах радиодеталей.

Stels37 та Cladotrix подобається це.
  24. Cladotrix

Повідомлення:
    10.158
    Адреса:
    Україна
    https://reibert.info/threads/kabel-...bolty-xoldery-transmitery-i-dr.1119618/page-4
    Як варіант, запитати чи не завалявся в заначках.
    В моєму кардиналові наче на 8 Ом і стояв, точно вже не скажу

Stels37 подобається це.
  25. Stels37

Stels37 Stabsgefreiter

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    67
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    107
    Повідомлення:
    282
    Адреса:
    Украина
    Щиро дякую!

26. Cladotrix

Повідомлення:
    10.158
    Адреса:
    Україна
    Привіт, хлопці. Давно не копаю, нема бажання з огляду на ситуацію, хоча й можливість така є, але в подальшому таки можливо буде потреба дообстежити одне місце неподалік по глибоким цілям, засіла така думка. Якщо в когось є на продаж не задіяна дд13 чи 15, дайте знати в приват. Нову мені нема сенсу купувати під можливу разову акцію, в кого лежить датчик без діла, дайте знати. Під заміну кабеля чи з проблемними вухами мені підходить, час на відновлення маю, головне щоб заливка була не пошкоджена і ціна не кінська)) бо придбання сумнівне по ккд що до знахідок, скоріше типу щоб було.