До старовинної зброї, даний пристрій не має ніякого відношення. Це чисто мирне знаряддя праці. Колись мій батько займався вичинкою шкір, от в нього був подібний інструмент. Значить скорше за всього, представлений тс предмет, являється інструментом для обробки шкіри. Ну і ссилочка на подібні http://vivci.kardash.com.ua/polissia shkury.htm
Cтруг для сбивания шерсти?Возможно.Один скорняк прижимает режущую часть к бревну-оправке,между ними -шкура,двое помощников(или один)тащат шкуру на себя,как то так вижу.То,что приваренный штырь-для всадной рукоятки,практически убеждён.
вес 1 кг. 650 грамм штырь не ровный а немного волной,хорошо тогда если для выделки шкур имеет ли он какую цену? или данный предмет не представляет интереса?
На цьому воєнно-історичному форумі навряд чи комусь потрібний даний предмет, а от якщо найти форум по виправці шкіри, кушнірству, то мабуть і найдуться бажаючі.
Все практично вірно, тільки шкіру не тащать, вона находиться нерухомо, а от приспособу беруть верхню частину в руку, а петлю на нижній одівають на ногуі рухають зверху вниз, рукою піднімають, ногою натискають вниз. Так проходить "бриття " шкіри. Також таким самим макаром, але незагостренною приспособою, розминають шкіру, правда тоді, шкіра уже не розтягнута на оправці, а верх привязаний, а нижній тримають свобідною рукою.
При вичинці шкіри гострим краєм зрізали мездру, це внутрішній шар шкіри, жир, пліви,сухожилля. Шерсть після вимочування у вапні прекрасно вилазить навіть якщо її просто протягувати до тупого боку, її не зрізають. Так само коли вона підсихає після вичинки головне не дати їй пересохнути а треба постійно розминати. Для цих операцій ваш інструмент. колись робив все це своїми руками.
Думаю, як інструмент зараз його ніхто використовувати не буде. По ціні нічого сказати не можу. Бачив, не одноразово як старий інструмент використовували для оздоблення ресторанів та інших приміщень під старовину, значить є люди які купляють такі речі. Правильна назва вашої знахідки " кушнірський ключ ", російською мовою " скорняжний ключ "