Маскоподобные приборы. Наследие Магнума от Флинда.

Тема у розділі 'Техніка для пошуку', створена користувачем fedya_valki, 16 лип 2018.

1. solovey_2005

solovey_2005 Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    3.094
    Адреса:
    УКРАЇНА!!!
    За три рублі,ти який МД хотів мати ?Я після третьої викопаної фольги,вирізаю її в сумнівний сигнал (пачка від цигарок) і не копаю.
    Є критичним конденсатор.17,3 -17,8 кгц - 0,1 мкф ВІМА MKS 2 250 V ,підбираю під конкретний датчик/ катушка має мати індуктивність 0,75 -0,76 мкг,старі 0,65-0,7 мкг 18+ кгц.В каналах підбор,по одинаковій ємності і щоб плили в один бік.Чим міг :D

fedya_valki, PAV81 та cer подобається це.
  2. Цікаві лоти

1. Новый поисковый магнит D75mm,H25mm,вес с болтами 930грм.без болтов 830грм смотрите другие мои лоты.....
      1258 грн.
    2. Новый поисковый магнит D94mm,H28mm..Вес с болтами 1560грм,без болтов 1460грм.…смотрите другие мои ло...
      2128 грн.
    3. Новый неодимовый магнит d 60mm толщина 15мм …смотрите другие мои лоты…
      498 грн.
    4. Новый неодимовый магнит ,диаметр 120мм толщина 18мм…смотрите другие мои лоты….с уважением…
      2078 грн.
    5. Новые два магнита D 32 mm..смотрите другие мои лоты,есть новые поступления…
      289 грн.
  3. Cladotrix

Cladotrix Der Grüne Führer

Повідомлення:
    10.158
    Адреса:
    Україна
    Та в принципі я хотів відповідь про компаратори, а не філософські роздуми про три рублі, але в цьому весь ти.:D
    На тому фото заводської маски з мережі, що маю, видно частотозадаючий MKS4, a не 2. Або вони щось не те втулили в ту маску, або ти щось плутаєш, одне з двох. Та й в принципі не суть що туди феншуйніше mks2чи4, чи mkp4 , бо я поставив mkp x2 (не віму), він згідно таблиці по температуростабільності краще віми, по іншим показникам то вже хз..
    Індуктивності не редголдівських датчиків, якщо вірити тому хто їх мотав:
    Снайпер 15х20. Тх=765uH Rx=5,19mH
    Тайгер. Тх= 760uH Rx=5,165mH
    Індуктивність тайгера від редрама не знаю.

4. dominator343

dominator343 Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    0
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    1.168
    Адреса:
    Украина, Бровари
    5 гривень зроблено з кольорового сплаву, це не 1-2 гривні, які з заліза.

Cladotrix подобається це.
  5. Cladotrix

Повідомлення:
    10.158
    Адреса:
    Україна
    Упс:rolleyes: Тільки що перевірив,5грн - магнітяться , але дуже погано, а 2грн липнуть дуже сильно.
    Я вхопив з купки першу що до рук потрапила, а магнітом не перевіряв. Дякую за уточнення

dominator343 подобається це.
  6. solovey_2005

Повідомлення:
    3.094
    Адреса:
    УКРАЇНА!!!
    На ліпаки приходиться підбирати кондесатори з різним ТКЄ,на МКС він зворотній,а ще трапляються випадки ,не правильно розпаяні 6 проводів в катушці :D.

7. solovey_2005

Повідомлення:
    3.094
    Адреса:
    УКРАЇНА!!!
    А казав,що грощей немаєш!Бідуєш. :D

8. Cladotrix

Повідомлення:
    10.158
    Адреса:
    Україна
    Нафіга то ткє на тумблері, шо ти з ним носишся, ти мені поясни. Ну поплила частота вверх чи вниз і шо? За канали я мову не веду, а конкретно за тумблерні. Тобі що не пофіг , якщо частота гульне на 0,05кГц? І то це потрібен сильний перепад температури. Якщо копаєш рано чи ввечері, нічого там не попливе взагалі.
    Провода катушки в блоці на скрутках були, може й не правильно, але працює

9. Cladotrix

Повідомлення:
    10.158
    Адреса:
    Україна
    :oops: Поперла біла полоса, йшов по дорозі і найшов. Короч вже при грошах:rolleyes:

gans1969 та cer подобається це.
  10. cer

cer Oberst

Рейтинг:
    5
    Відгуків:
    190
    Лоти
      на продажу:
    9
      продані:
    385
    Повідомлення:
    4.870
    Адреса:
    украина.хотин
    то сало купляем чи ще нэ ?

11. Cladotrix

Повідомлення:
    10.158
    Адреса:
    Україна
    Відкладаю гроші, шоб відправити мд Соловю на апгрейд, накопаю ним золота, і тоді вже куплю сала, поки шо план такий.

gans1969 та cer подобається це.
  12. Cladotrix

Повідомлення:
    10.158
    Адреса:
    Україна
    Давайте приблизно прикинем.
    Стояв кондер десь 70nF , частота була 18,1кГц.
    Замінив на 78nF , частота стала 17,44кГц.
    Різниця 0,8nF i 0,66кГц відповідно.
    Х2 від нагрітого в духовці, до замороженого в морозилці має різницю 0,68nF, тобто це або в Сахарі копати, або на Північному полюсі, тоді такий перепад по частоті в 0,5кГц десь видасть мд.
    В реальному пошуку який перепад по температурі буде в Україні за коп, не 70-100 ж градусів, ну нехай перепад 10ть, сонце-тінь. І шо? Хтось часто пригає з кущів на поле? Ну нехай, все одно більше 0,1nf не буде, а це аж 0.08кГц. Було типу 17,44, а стане 17,35кГц?. Воно вам на щось суттєво вплине в пошуку?

13. solovey_2005

Повідомлення:
    3.094
    Адреса:
    УКРАЇНА!!!
    А там ще як на батерею покласти ,катушка плве.А в нії фаза,багацько розказувати,всерівно не зрозумієш.Шукай не битий датчик від Маски і буде правильний діскрім.І дурні питання зчезнуть.МКС він на нижче за 17 кгц.Да коричневі 0,22 мкф 100 в можна на нажчу частоту звлишати.
    В конденсаторах,а в конкретному випадку,частота не головне.:D.І не тільки 0,1 мкф.0,047 СХ підстав кілька різних з похибкою 10%,один бен МД ковиряєш:D

14. Cladotrix

Повідомлення:
    10.158
    Адреса:
    Україна
    У Солов'я своя фішка, про шо хоч можна почитати,:D крім того про що питав,o_O.А питав за компаратори.
    Два датчика армовані склотканиною, вага відповідно не мала, хз що там куди пливе чи не пливе. МКС на нижче 17ти чи опечатка? Ти ж його на високу частоту сватав. Коричневі на платі, на тумблері віма мкп., І байдуже на них, вже міняти кондери не хочу, які є, ті й будуть.

15. cer

cer Oberst

Рейтинг:
    5
    Відгуків:
    190
    Лоти
      на продажу:
    9
      продані:
    385
    Повідомлення:
    4.870
    Адреса:
    украина.хотин
    понятно , каньдьори мінятись не будуть , гроші ціліші , так , сало будем брати ?

16. gans1969

gans1969 Feldwebel

Рейтинг:
    0
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    811
    Адреса:
    Черновцы =Буковина.
    Чомусь тебе земляче на сало потягнуло,.,Мабуть цикавеньке шось викопав чи зарплатню пидняли:D:beer:

cer подобається це.
  17. fedya_valki

fedya_valki Leutnant

Повідомлення:
    2.788
    Адреса:
    Валки, Харьковская обл.
    Соловей колись писав за пороги компараторiв - на одному 80мВ, на другому 120, пошукайте по форуму. Але там ще й мiряти треба не вiдносно землi, а вiдносно кажись 1 вивода ЛМ358(по схемi), щоб врахувати напругу змiщення нуля, бо в кожного операцiйного пiдсиювача вона своя, iндивiдуальна

18. Cladotrix

Повідомлення:
    10.158
    Адреса:
    Україна
    Та бачив я той пост з значеннями 120, 80 і не тільки в нього. Питав не про них, а як правильно міряти, куди шо тицяти яким щупом. Коротше проїхали, ну їх ті компаратори, може потім колись розберусь, є важливіші справи..

19. solovey_2005

Повідомлення:
    3.094
    Адреса:
    УКРАЇНА!!!
    ЩЕ!В 2017 році написав про компаратори на мд4.Кожен місяць писати?:D В якісь темі тут писав.Більше читайте.Дурних питань иенше буде.

20. fedya_valki

fedya_valki Leutnant

Повідомлення:
    2.788
    Адреса:
    Валки, Харьковская обл.
    Так тута чукчi-писатеi, а не читателi
    Я вже написав, як правиьно мiряти, не вiд землi, а вiд вихода ЛМ358, що ще треба???

21. fedya_valki

fedya_valki Leutnant

Повідомлення:
    2.788
    Адреса:
    Валки, Харьковская обл.
    А вiд них як раз залежить й чуйка, й роздiлення!!! Це гоовнiше, нiж конденсатори пiдбирати в котушку

22. Cladotrix

Повідомлення:
    10.158
    Адреса:
    Україна
    Хлопці, блін:smile_9:, попустіться трохи, зніміть корону, ніхто за вами автобіографію не пише з 2017року, на заблочених вже сайтах, чи шукає повідомлення що вже половина потерті, тим більше що ви то одне пишете, то вже передумали і діаметрально протилежне, і таких випадків купа, можу перерахувати деякі. Нема нічого простіше, або конкретно відповісти на запитання, "тицяй сюди оцим щупом, і сюди оцим", попросив покрокові "комікси", я краще сприймаю візуальну інформацію, або пройти мимо якщо лінь відповідати та й все, ви й не зобов'язані відповідати, але й не треба кожен раз умнічати, розповідати хто що скільки напаяв, про якісь інші ньюанси не по темі писати, чи будь що ще, про що не питали, це хоч і техрозділ, але для копарів а не технарів, тому питання не самі так скажем"розумні" в технічному плані, я це розумію. Якби я був достатньо технічно підкований, тут би не питав взагалі. Відповіді типу : щось пошукай, не знамо що, не знамо де, і "кажись" тамо поміряй, це теж не розумні відповіді, як і моє запитання. Вони по перше не конкретні, а деякі взагалі не по темі питання.

Wolfgrey та grantis подобається це.
  23. Cladotrix

Повідомлення:
    10.158
    Адреса:
    Україна
    Хех...o_O Які там блін компаратори.. Є цікавіша фігня з потенціометрами, вирішив повідкушувати ніжки, припаяти всі нові, що купив по схемі. Перевертаю, читаю реальні номінали, дивлюсь на рекомендовані номінали на платі, ну і радію. І так:

Треш повинен стояти 10кОм- стоїтьВ5К (лінійний)
    Аудіотон стоїть за номіналом плати, логарифм А50К
    На звук стоїть за номіналом вже лінійний В5К, хоча по ідеї бажано навпаки, чи обидва логарифми ну хоча тут якраз не суттєво.
    На дискрім замість 50К, стоїть логарифм 10К.:eek:
    Ну тобто так мабуть розтягнуто низ шкали дискріму, тим логарифмом, але блін в 5 раз відрізняється номінал:rolleyes:. В принципі можу покласти так як стояли номінали, а не по тому що рекомендовано на платі, але доведеться ставити лінійні на аудіотон, і на дискрім.
    Це виходить що треш і дискрім навалили на платі підстроєчниками, а вже перемінники поклали меншого номіналу чи хз..:smile_9::rolleyes:
    Коротше я собі хоббі найшов, буду на лохі купувати вграті мд, і сидіти розбиратись якого XY там напаяно саме те що напаяно.:)

24. cer

cer Oberst

Рейтинг:
    5
    Відгуків:
    190
    Лоти
      на продажу:
    9
      продані:
    385
    Повідомлення:
    4.870
    Адреса:
    украина.хотин
    завод виробник може вносити зміни в схему не змінюючи якість прилада ...

25. Cladotrix

Повідомлення:
    10.158
    Адреса:
    Україна
    Схоже магнумоподібні настільки вдало сконструйовані, що не тільки не обов'язково дотримуватись номіналів, а і половину деталей викинути, а прилад все одно дутиме спектру з деусом. Ну блін нехай треш можна звузити шкалу налаштування в половину, 5кОм замість 10ти. Але блін як на дискрім в п'ять разів менший, замість 50кОм, 10ть?? Як?!!

26. VVB10

VVB10 Oberschütze

Повідомлення:
    181
    Адреса:
    Тернопіль
    Я теж так хотів зробити поки не порівняв напряму свою Маску з тією яку підшаманив Соловей. Моя - краща. Мені повезло що Соловей відмовив. Сам підкрутив компаратори і сам допаяв конденсатор на ТХ. Получилося не гірше ніж те що зробив Соловей.