Доброго дня. Не побачив тут схожої теми, якщо вона є ткніть лінк будь ласка. А поки, напишу з чим зіткнувся. Якщо це не нове, то просто видаліть. Потрапали до мене на польові випробування усім знайомі понтові магазини магпул. АКМ та АК74 Були на стрільбах та бігтоні при температурі НУЛЬ. +1 та -2. При роботі, зброя почала чогось клинити. Після короткого огляду було встановлено - що клини та маячня із заряджанням помічена тільки на МАГПУЛІ. Що саме коїться ? А те що пружина у середині замерзає та просто просажується, після цього останні 5-7 патронів просто випадають чи встають раком у шахті магазину. Провокує гарантований клин при стрільбі (патрон матюгом) Тому що замерзша пружина просто не дає потрібного зусиля не фіксує патрони, та перестає нормально подавати Я розібрав магазин і виявилось що пружина КОРОТША на 5-6 витків навіть за бакеліт. Дивіться фото. Друге фото 5.45 Обидва магазини АКМ та АК74 мають значно скоротшені пружини, які замарзають та починають клинити на останніх 5-7 патронів. Що у бойових умовах неприпустимо. У нас зима, і якщо при -2 такі проблеми, що буде коли буде -10 ?! Індикатор зарядки відсутній. Ціна космічна, ефективність у бойових умовах нуляча. п.с. Та сама історія у АР платформі. Чекаю підтвердження та кілька фото щоб побачити різницю у розмірі пружини. Поділився. Дякую за увагу!
Вони після чистки. Тому сухі. В роботі, навіть сухі і не чишенні бакеліт,сталевий, чи десантний - ні один не заклинив при -5. Коротка пружина у магпулі в 0 вже підводить хоч промаслений хоч ні. Перевірено у полі. Що не працює навіть у таких умовах - не якісне сміття і годиться тільки для тепличних умов. Змащування пружин магазину - ні на що позитивно не вплине. Тільки бруд який буде збиратися на цьому ж маслі потрапить на патрони та засре патроник і все інше. Один забіг у полі і весь бруд та пісок сяде на цьому маслі. Буде тільки бруднитись ще скоріш. Зусилля пружини подавати патрони при легкому забрудненні не вистачає. На магпулі в 0 вже дає збій роботі. Коротше лажа. В порівнянні, абсолютно засраний бакеліт у глині подав кожен патрон. Бо там пружина більша та мабуть метал кращий. амерекоси на усьому економлять. Брати на бд магпул магазини собі дорожче. В один із днів була арка з магпулами. І що ви думаєте? Патрони матюгом вставали, по той самій причині. Таке.
Стріляв у-15 з арки. Пробував 10, 20, 30, всі заряджені по максимуму. Перше снаряджання в приміщенні, наступні на вулиці. Все штатно. Магазини ніколи не змащував, максимум протирав сухою ганчіркою. Де брали магазини та коли? Якщо під час Великого Магазинного Дефіциту, то може бути китай, у тому числі і у брендових мережевих магазинах.
Зацікавили! При стрільбі взимку на полігоні не помічав такого трабла. Правда, стріляв з Ar-15 з магазинів MFT. Навмисно розібрав 3 магазини для Аr-15: Magpul PMAG30 gen2 і gen3, а також MFT Extreme Duty30. Знизу догори: Magpul PMAG30 gen2, Magpul PMAG30 gen3, MFT Extreme Duty30. Для порівняння довжини, усі пружини вирівняні по правому краю. Як можна бачити, довжина магпулівських пружин дещо відрізняється між генераціями магазинів. У другої генерації вона трохи коротша. Трохи, але є. Пружина магазину MFT довша приблизно на 10мм. Кількість витків пружини у всіх однаковий-15шт, так само, як і діаметр проволоки однаковий для всіх 1,5мм. Висновок: купуйте магазини MFT, не дарма американські військові надають їм перевагу!
trainee Треба не просто вийти і зайти у приміщення. А побути на холоді хоча-б дві години Тоді побачите різницю. В окопі завжди холодно. Там замерзання 100% Два магпули до АКМУ купувались ще кілька років тому. Стосовно 5.45 сказати не можу. Але там теж пружина коротша. І подає слабше. Патрони хитаються коли їх штук 5-7. Коли вони купувались не знаю. Yuber Хтось мені казав що до арки тре брати ту фірму які США вояки купують. Мабуть MFT це саме вона. Бо ті що я бачив ще у листопаді коли вдарив холод, матюком стали одразу, що здивувало володаря)) upd Підтвердили мені 100% У володаря багато магпулів та один MFT. Заклинили усі крім МФТ. Тож купуйте з розумом! Щоб не сталося клина коли ти майже пустий а в тебе патрон матюком і хтось якраз виліз....
От халепа, а я саме магпулівських магазинів і накупив, замінивши ними бакелітові та інші. Треба буде теж протестувати якось. Дякую за інфу!
Вони після чистки. Тому сухі. В роботі, навіть сухі і не чишенні бакеліт,сталевий, чи десантний - ні один не заклинив при -5. Коротка пружина у магпулі в 0 вже підводить хоч промаслений хоч ні. Перевірено у полі. Що не працює навіть у таких умовах - не якісне сміття і годиться тільки для тепличних умов. Змащування пружин магазину - ні на що позитивно не вплине. Тільки бруд який буде збиратися на цьому ж маслі потрапить на патрони та засре патроник і все інше. Один забіг у полі і весь бруд та пісок сяде на цьому маслі. Буде тільки бруднитись ще скоріш.
У нас тут недавно тема была, о пружинах. Так кое кто из присутствующих советовал набивать магазы по максимуму и хранить по двадцать лет, мол ваще безотказные магпулы, все выдержат. А тут вон как ... подмерзло ... и фсё капут) https://reibert.info/threads/snarjazhennyj-magazin.1382489/ Можно прям челендж объявить, засунь Магпул в сугроб при -10, и пусть там пружина отмерзнет Кстати, не исключено что партия этих Маг'ов предназначалась для использования в жарких странах. Но инструкции никто никогда не читает)
Ничего кроме бакелита. Пусть эти вещи используют спортсмены, охотники в цивильной жизни, на войне им доверять нельзя.
А бакеліту лише можна довіряти на війні, значить? Шкода, що цього не знали наші діди у 2СВ! Ні МР38/40, ні ППШ/ППС не мали бакелитових магазинів, і якось без них обходилися... на війні.
Два года назад, зимой, была аналогичная проблема на ар15 с магазином магпул, 30ка, ген2. Ген3 работал стабильно, ланцеры тоже без проблем.
Є проблема з цим магазином. Не працює скидання з затримки. Кнопка мертво тримається за виступ у магазин, є рішення як це виправити ?
Ось які рекомендації щодо роботи з магазинами на морозі дає Тарас Олійник: - Не забувайте про споряджені магазини та патрони! За можливості перебирайте їх і видаляйте конденсат, який може взятись кригою. Патрон із примерзлою до нього водою не подасться у патронник, або може викликати перевищення тиску.
На мою думку пружини ні причому на морозі. Винен матеріал корпусу самого магазину. При морозі він зменшується, а так звані теплові зазори не витримані, тому переміщення подавача з набоями стає важчим. З металевими магазинами такого немає бо там товщина стінки близько 1 мм і внутрішні зазори з запасом, складніше з пластмасами стінка потрібна від 2 мм а ці мм десь треба брати, і тому все більш компактно в середині. Не забуваємо за "глибоку" шахту для магазинів на АР з АК все простіше ))) Пробуємо повторити магазин на АР15 то не все так легко як здається, але вже дуже схоже ((((
Цікава думка. Хоча відомо, що коефіцієнт лінійного розширення у металів суттєво більший за пластик. А це означає, що більшість металів значно більше змінюють свої розміри під впливом температури, у порівнянні з пластмасами. До того ж, якось не корелюється це з тим фактом, що магазини Магпул ген 3 краще поводяться на морозі, ніж магазини ген2, виконані з того самого пластику. Але вони мають дещо довшу пружину. Що Ви мали на увазі під словом "повторити"?
Виробництво. Спробуйте поміняти начинку Магпул ген 3 з ген2,багато чого проясниться. Зрозуміло що довша пружина легше давити краще подаються набої, але важче заряджати і менша ємність магазину. Можливо довша пружина вже робота над помилками в 2 генерації.
Тобто, меньше ємність магазину??? Магазини однакової ємності 30 набоїв. У моєму пості вище на цій сторінці є їхні фото. Так, і я ж про це!
Щось ти весь Магпул лайном замазав Так не зовсім вірно. На державних 74му та УАР10 маю повно вже всілякого магпула. Магазин їх на удмуртску стрілялку навіть позива ставити не було А от приклад та цівка на 74му удмурті працюють чудово в умовах не паркетного ЗСУ використання. Але миж про лайно? Тоді я вам покажу дійсно лайно яке не можно ладнати до АК. https://magpul.com/paraclip.html?mp_global_color=118 Ось ця халепа відчипляється аж бігом (фіксатор на цій халепі в закритому положенні) У положенні автомата за спиною, халепа стає раком та випадає разом зі зброєю. Кріпити цю халепу до передньої штатної антабки удмурта не рекомендую. З положення "за спиною" воно грюкалося у мене багато разів .... Викинув. Халепа куплялася у магазині Ствол. Зараз ось так.
В мене Magpool та МFT на AR-15 та Bren-2 працюють при >0° нормально, проблем не відмічено. Напевно, автору якась китайська підробка дісталася
Так питання ж не про роботу при плюсових температурах, а саме при мінусових, тобто при температурах менше 0°С.
Значить значок "більше-менше" не тим боком поставив. Можна було і не умнічати. Цілком зрозуміло, що лише про + не варто було і писати. Тобто: Куплені ще у спокійній обстановці або безпосередньо на замовлення за кордоном (там, де шанс купити підробку значно менший) взагалі працюють нормально і при плюсі, і при минусі. При цьому ставлення до них таке саме як і до калашматовських ))
В калашматах там все трішки простіше, місця достатньо для "товстих " стінок, з АР системами складніше, все в притик.
Я просто уточнив. Чемні люди в такій ситуації відповідають: "Вибачте, помилився!", - а не "умнічають".