Вітання товаритсву! кілька років тому закінчив реставрувати протигазний бачок армії Угорщини. https://reibert.info/threads/remeni-i-furnitura-na-gazbak-m34-vengr.370954/ ось нарешті вирішив доробити до нього ось таку маску, бо у продажі не зустрічав. Ще потрібно цупкий картон, який вставлявся у бак у ролі колби.
Відповідно зараз є потреба у розмірах самої маски. Матеріал - прорезинений брезент. Є думка, що маска по формі не має сильно відрізнятись від німецької, і фурнітура, ремінці - по фото, теж.
розгледів таку штуку, що шарів тканини було два. Один щось схоже на брезент, чи то, як то кажуть, "діагональку", а другий - тонка підкладка, на яку наносився прорезинений шар. спробував сфотографувати залишки
встановив у другий окуляр скло. далі збиратиму усю фурнітуру на ремінці і тканину, може десь і креслення на викройку знайдеться
Ще якби знання що там в інструкції писало і на вкладишах... по тому взагалі інформації не можу знайти
Залишки картонної коробочки з пігулками і наклеєним папірчиком з текстом є, але прочитати можу тільки декілька слів. Думаю можливо знайти в неті і зробити репліку. Пігулки - з кришечок від акварелі.
Дякуючи kot135 обзавівся оригінальною мадярською газмаскою, сьогодні нарешті розібраві відчистив основнучастину. Оправки окулярів розсипались, ‘хрюшка‘ при чистці теж розкололась, підкладка не пережила часу, але це все є чим замінити. Залишився майже цілий ремінець для переноски на шиї, потім стане на своє штатне місце
Щодо окулярів- як виявилось кожен з них складається з 3 частин: Грубше скло, потім пластинка як з німецьких незапотівайок, потім тонше скло. Кільце ущільнення схоже як від кришки для закруток на зиму