Доробив сьогодні мадяра , розміри , матеріал витримав згідно з вашими інструкціями -думаю вийшло не погано , зверху рідна фарба покрита бджолиним віском ..
Велике спасибі всім -Tamerlan 25, Моби_002, Рихард, Корсак Н. ….за потрачений час і увагу до реставрації …
От, кОпана і помита водою. Там видно оригінальну фарбу.. От, кОпана і помита водою. Там пробивається оригінальна фарба..
Тут вероятно был фронтовой перекрас. Ваш шлем вполне можно попытаться привести в божеский вид.....но можно и "промахнуться"
Я напевно вже "промахнувся" в тОму, що перетримав в щавелевій кислоті-десь 2 дні тримав), спалив оригінальну фарбу. Хоча якщо розібратися, все рівно під час реставрації перефарбовуєш іншою, свіжішою фарбою. Чи може я не правий?
Шкода , що не збереглася рідна фарба ( в моему випадку такої сильної корозії не було ) , але тепер бачите який стан і подальші кроки для реставрації …
Не вішайте носа камарад , через це усі пройшли , ви думаєте ось так взяв і зразу реставратором став ! Я ось дотепер вчуся ….
Та може й вдалий ....але зі щавелькою треба дуже делікатно працювати та спочатку все ж таки потренуватися на менш цінних об'єктах.
Це моя думка стосовно щавелевої кислоти, що із таким ефектом можуть справлятися й інші засоби проти іржі до прикладу. Я перед тим як це робити, передивлявся в ютюбі відео, розробив по вказаній пропорції, просто через якийсь час, який там було рекомендовано, я подивився що ефект слабенький, і тому я замочив каску ще з на два дні здається.. А вже потім коли витягнув то зрозумів, що перетрИмав... Та то й видно на фото, ДО і ПІСЛЯ ((((