Люди,каким местом вы думаете? Жопой!!!!

Тема у розділі 'Курилка', створена користувачем Alex Richter, 28 тра 2022.

1. chejen

chejen Major

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    120
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    193
    Повідомлення:
    11.171
    Та воно так, але ж і часу шкода. Поки Укрпоштою дочалапає туди, доки там на складі поваляється, поки назад доїде. Вкурвлює)))

valerka, CifroMan та kostyany4 подобається це.
  2. Цікаві лоти

1. (в наявності 1 шт.)
      От австрийского рюкзака малая или сухарная сумка, можно использовать отдельно, новая или около того;...
      400 грн.
    2. Здається не використовувався. По фото
      1 грн.
    3. 1 грн.
    4. Весь товар новый Штурмовой тактический рюкзак 25л Два основных отделений, одно большое с карманом се...
      530 грн.
    5. Мішок малий речовий НАТО Оригінальна водонепроникна вкладка в рюкзак PLCE Rucksack Bergen Британськ...
      120 грн.
  3. kostyany4

kostyany4 Stabsgefreiter

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    4
    Повідомлення:
    74
    Адреса:
    Суми
    А ось з цим я не згоден.
    З власного досвіду. Продавав товари, що мали попит/або ставив низьку ціну щоб швидко продати (логічно ж- щоб швидко отримати гроші), а також "прокачував" лот за допомогою реклами. Замовляють лише олх- доставкою (бо всі мошенники), на мої питання чи все влаштовує і чи швидко забере товар? - отримую підтвердження.
    Приїхало до покупця на наступний день. Покупець падає на ігнор- бо доставка не оплачена саме їм (тобто оплата у відділенні). На 6й день товар їде до мене обратно. Саме цікаве- що за цей тиждень закінчується оплачена реклама, і було ще декілька потенційних покупців. Питання: навіщо воно мені таке? Тож після таких покупців олх - доставка лише якогось непотрібного хламу, на який особо попиту немає. Боїться у продавця з репутацієй купити на умовах саме продавця (передоплата, часткова передоплата- що ну дуже мотивує сер'йозно ставитися до покупки та хочаб прийти до відділення)- ну що ж... Тоді нехай шукає інші варіанти.

Я вже не кажу за час, що я віддав на віднеси, потім принеси з пошти.

Доречі, таких випадків було декілька, все забував і вівся на прохання.

Ansar92, Pyro, CifroMan та 4 іншим подобається це.
  4. Boris Pryanikov

Boris Pryanikov Oberleutnant

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    2
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    8
    Повідомлення:
    1.675
    Коли отримуєте запит на ОЛХ доставку,там усе написано,яка форма оплати буде від покупця. Просто не треба підтверджувати оплату на відділенні при отриманні,а виключно оплату одразу та з оплатою доставки. Тоді і забирати будуть,не багато знайдеться мазохістів оплатити вартість доставки і не прийти на відділення за посилкою.

valerka, Joker_1981 та Briter подобається це.
  5. Briter

Briter Oberleutnant

Повідомлення:
    1.549
    Адреса:
    Lviv
    Нарід, розберіться вже як то працює в нормальних конторах, покупець платить все і одразу, але посереднику, будь то ібей, олх розетка чи будь що, продавець отримає гроші тільки коли жертва забрала посилку і підтвердила це, не забрала, продавець нічого не втратив, повернуть безкоштовно. Не грайте в одні ворота. Китайці так само працюють, іноді і в мінус, тобто ви розричались що м'яч не того кольору і скоріше його просто подарують а той долар повернуть.

valerka, ViktorKux, серий32 та 2 іншим подобається це.
  6. серий32

серий32 Obergefreiter

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    4
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    8
    Повідомлення:
    77
    Перед повномасштабною я займався продажем автозапчастин на авторія, паралельно з основною роботою- так були унікуми які замовляли одну деталь у різних продавців наложкою, і коли все це приходило на відділення являлися і вибирали щось одне, а решта- відмова, а деталі не малі, і теж нерідко в одному екземплярі, так що якщо наложка- то по передоплаті, або ще краще щось на зразок ОЛХ доставка з повною передоплатою товару- хоч видно що покупець має чим розрахуватись.

valerka, Joker_1981, Boris Pryanikov та 2 іншим подобається це.
  7. Nordicman

Nordicman Feldwebel

Повідомлення:
    541
    Адреса:
    Україна
    Посилку в будь який момент можна перенаправити назад,навіть якщо вона оформлена за допомогою олх доставки. Я,зазвичай,якщо покупець падає на ігнор через 2-3 дні перенаправляю її назад до себе,перед цим звичайно зателефонувавши покупцю про всяк випадок,ситуації дійсно різні бувають

valerka, CifroMan та Boris Pryanikov подобається це.
  8. kostyany4

kostyany4 Stabsgefreiter

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    4
    Повідомлення:
    74
    Адреса:
    Суми
    Так і є. Погано що до підтвердження (чи відміни) неможна зв'язатися з покупцем і все з ним обговорити (немає його даних чи то можливості листування. Ось знову тихе замовлення без оплати сервісу. Авжеж відміна.
    IMG_20240207_084524.png

Колись цікавився у тех підтримки- мені сказали такої можливості немає, та і самі правила кажуть о неможливості цього (саме при олх-доставці).
    IMG_20240207_084545.png

Для покупців сервіс супер.
    Для продавців - є свої нюанси. Хто продає - той в курсі. Тому в мене не все їде саме олх-доставкою.

P.S. Щодо купівлі - то міксую, або накладений з залогом, або оформлене і сплачене посереднику, або повна передоплата. І нормально відношусь до прохання магазину або приватної особи (не нульовика тощо) скинути завдаток за доставку. Обманути можуть будь- де.

Останнє редагування: 7 лют 2024
  9. Boris Pryanikov

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    2
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    8
    Повідомлення:
    1.675
    Лох не мамонт,не вимре.. :D
    В Одессе задержали женщину, которая заскамила 20 мамонтов на олх. Сообщается, что одесситка создала объявление с продажей игровой приставки и блокировала всех после перевода предоплаты в размере 350-500 гривен.

⚓️ Хуевая Одесса

Images:

04196B4C-A5B2-4557-935F-773D98AFE670.jpeg
    9A9588EB-EAEB-419E-BDF3-EC92A6136B8A.jpeg
    Omikron, Grafer та Briter подобається це.
  10. kostyany4

kostyany4 Stabsgefreiter

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    4
    Повідомлення:
    74
    Адреса:
    Суми
    Дайте вгадаю: мабуть акк новий, тел не вказано (або неіснуючий), відгуків/олх- доставок- нуль? ) Тоді чому дивуватися? ))

P.s. Я ще застав часи, коли за один відгук була боротьба. Трусилися за кожен відгук і вирішували це з покупцями (доречі і покупці мали відгуки теж, тож не було такого- що без покупки насре своїм негативним відгуком і свалить). Звалося це Аукро. Знала вся країна цю площадку. Мошенників чомусь практично не було.

На зараз олх також надає інформацію про продавця. Це може бачити будь хто з покупців і робити висновки. Зазвичай немає сенсу продавцю, що береже репутацію- обманювати людей і загубити свій прокачаний аккаунт (не новорег). Це ну дуже глупо.
    Приклад:

IMG_20240207_183456.png

А там кожен для себе робить висновки.

Ще хочу доповнити. Якщо був кидок хоч на 50 грн- завжди залишати жалобу адмінам, банку тощо (якщо не хочеться в поліцію звертатися, хоча є кібер поліція!)- якщо буде декілька жалоб від різних людей -то заблокують картки мошенників хочаб! А там може і поліція зацікавитись! Це немаловажно!!!

З повагою.

Останнє редагування: 7 лют 2024
  11. Boris Pryanikov

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    2
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    8
    Повідомлення:
    1.675
    З власної практики - якщо продавець відмовляється від продажу ОЛХ доставкою,продавець йде лісом,товар купується у того,хто відправляє ОЛХ доставкою. Схема ще жодного разу не давала збій. Один раз чи два посилка верталася до мене,бо покупець не з‘явився за нею,але фінансово на мене це ніяк не вплинуло,весь банкет був за рахунок покупця.

Prozium, Joker_1981, SA-80 та 3 іншим подобається це.
  12. kostyany4

kostyany4 Stabsgefreiter

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    4
    Повідомлення:
    74
    Адреса:
    Суми
    Якщо не секрет, скільки в вас продаж через олх-доставку?

13. Boris Pryanikov

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    2
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    8
    Повідомлення:
    1.675
    Не рахував,я не професійний продавець на ОЛХ ,більше купую. Усе ТІЛЬКИ за допомогою ОЛХ доставки.

14. kostyany4

kostyany4 Stabsgefreiter

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    4
    Повідомлення:
    74
    Адреса:
    Суми
    Тоді зрозуміло. Хоча я теж не проф. продавець, багато свого б.у. продавав, як хобі тощо- але досвід є і саме свої висновки зроблені.

Я скажу саме зі свого досвіду на прикладі тогож олх (хоча це касається і цього форуму і інших ресурсів: я вважаю- що репутація дорожче всього! Дорожче всяких олх- доставок тощо! Вона формується роками і трудом продавця!).

На олх дуже жорстка модерація. Часто лоти заворачують чи видаляють, то опис не той, то декілька предметів в лоті, то порушує ще якісь правила тощо. Колись був дзеркальний фотік (любив знімати, хоббі типу таке)- то фото виходили ну дуже файні. І олх вважав що це проф фото (ну а як же? Авжеж якісне фото)- і товар (а з ним і всю рубрику!) переводили до бізнес. Що це? А це 0 безкоштовних оголошень, тобто хочеш продати своє б.у. за 100 грн- заплати 35 грн за одне розміщення на місяць!

Потім я чистив гараж з авто. Накопилося багато запчастин за роки. Так от, наприкраді карбюраторів: напротязі року я продав 3 карбюратора (хто мав старе авто розуміє мене)- і після 2х олх доставкою саме карбюраторів - рубрику "Запчастини" перевели в бізнес!!! Ми помітили, що продаєте товар з ціллю прибутку.... Бла бла бла. Добре, перейшов якось на рубрику "інструменти". Але і там скоро перекинуло на бізнес!

Добре, забив на це, продав на форумі по авто запчастини, розхідники тощо.

Потім пішли рюкзаки (отримав як подарунок декілька), декілька продав через доставку, на фото показав що є парочка (ну а як же показати людям, що я нове продаю?)- і о чудо! Рубрика вся "Спорт і відпочинок" пішов у бізнес!!! Декілька рюкзаків на рік, а заплати за місяць за один лот 35 грн і не факт що ти його продаш! В той же час в мене є свої б.у. спорт речі, які я вже безкоштовно виставити не можу в цій рубриці.

Повторю: це не постійний заробіток, я не магазин. Це як хобі- і як доп заробіток. Але вже дуже обережно ту об'яву формуєш і не змінюєшь опис чи ціну (не дай Боже тронути!!! Чи видаляють чи переведуть ще одну рубрику у бізнес!!!). Як це виправити? Вірно. Або плати, або створюй новий акк, або якось крутись...

Був би я магазином, мав би в обсязі товар- та без проблем- заплатив би за пакети.

Але тут така ситуація: або ти губиш старий прокачаний акк з відгуками, з "лічильником" олх-доставками, з прив'язаними телефоном (який в мене вже 16й рік як)- та створюєш новий акк, з новим номером телефону - але продаєш олх доставкою до пори- до часу (знову таки), або залишаєш старий з репутацією і їм користуєшся. Я за один акк що тут, що будь де.

Тому я розумію, що хочеться купити товар у перевіреної людини, з відгуками та ще і олх-доставкою.

Але не все так однозначно.

Авжеж, це проблема продавця, навіщо воно покупцю?

Тому я також забив пояснювати покупцям з олх оці всі приколи, бо багато нерозуміє/не вірить і щоб пояснити - треба час. Навіщо воно мені? Мені легше відмовити. Свій покупець все одне буде (всеж таки багато є людей- що вміють аналізувати і не ставлять всіх під шаблон "мошенник" або мають такий самий досвід і розуміють ситуацію).

І це просто ще одна причина відсутності на деякі лоти саме в мене цього сервісу. Воно якось за роки все накопилося.

Тому як на мене- треба аналізувати продавця в сумі факторів, не лише по: - о, в нього немає олх-доставки на цей лот, він мошенник!

З повагою.

Останнє редагування: 8 лют 2024
    Svoyak, Joker_1981, Omikron та ще 1-му подобається це.
  15. Boris Pryanikov

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    2
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    8
    Повідомлення:
    1.675
    Дякую за розгорнуту відповідь,але зробити повну передоплату можу хіба що на цьому форумі у перевірених часом продавців,всі інші інтернет площадки,тільки накладений платіж,якщо я купую,про ОЛХ вже казав,тільки ОЛХ доставка,без варіантів. Як показало життя,навіть тут людей кидали ті хто мав і репутацію і термін перебування багаторічний на форумі ,а грощі то гроші,вони полюбляють обережного з ними поводження,так що сім разів тре подумати,а потім купити накладеним платежем або ОЛХ доставкою ..

Хейль та Briter подобається це.
  16. kostyany4

kostyany4 Stabsgefreiter

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    4
    Повідомлення:
    74
    Адреса:
    Суми
    На олх я не кажу про повну передоплату. Авжеж за дорогий лот- це дуже не обдуманий поступок. Я казав про завдаток за дорогу, якщо в продавця є гарна репутація, відгуки, якісний опис товару (покупець все це бачить, я вже надавав скрін)- але він з якихось причин не хоче користуватися олх-доставкою (частково я розписав чому).

Авжеж, якщо покупець хоче саме олх-доставкою - це його право. Як і право продавця відмовити в цій доставці.

Але олх- доставка не дає гарантію справності чи якості товару. Я бачив, як продавали через цю доставку електроніку, яку неможливо перевірити в умовах огляду на пошті; я бачив- як продавали запаковані в плівку нові товари- які по факту були підробками (плівку не дозволяли знімати на пошті, бо це типу заводське пакування) та багато іншого.

Тому якщо є дійсно з власного досвіду негатив з олх - тоді я рекомендую брати на олх у рейтингових продавців і з ОЛХ - доставкою. Саме це може мінімізувати ризики- але повністю їх не уберуть.

Щодо цього форуму. Авжеж знову на своєму прикладі. Якщо товар дорогий- навіть тут я можу запропонувати або повну передоплату, або часткову (з залогом за покатушки). Але товар з ціною 200-500-1000 грн., що має гарний опис, фото тощо купляти у перевіреного продавця по повній передоплаті тут - як на мене нормально. А ось 3 тис - 5 тис тощо- я б ще подумав і проаналізував би додатково.

І саме цікаве, мене на цьому форумі кинув саме покупець, з аккаунтом від 2014 року (навіть в телефонній розмові він підтвердив що забере, і що мої опаски щодо відмови і попадання мене на доставку - безпідставні), це знову таки на власному досвіді! Я вже не кажу про олх, там ще круче.... Тепер я точно ніколи просто накладеним не відправлю, навіть якщо людина має репутацію, якщо божиться забрати тощо. Іноді мої зайві рухи ніяк не коштували тих 100-150 грн (маю на увазі- що я б сам би їх віддав, зная що буду їздити просто так на пошту, чекати 10 днів, їздити забирати повернення і перевіряти, губити потенційних покупців тощо). Тож покупцю легше в цьому. Клік- і завдаток у продавця. Далі продавець рухається. І в продавця є мотивація бути відносно в спокою та відправити швидко, якісно.

Ось сторінка про цей інцидент, мій пост трохи нижче на сторінці.

https://reibert.info/threads/nenadezhnye-rezervisty.110437/page-51

А саме у вас які були кидки з боку продавців?

Joker_1981 подобається це.
  17. kostyany4

kostyany4 Stabsgefreiter

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    4
    Повідомлення:
    74
    Адреса:
    Суми
    А ось я залишу трохи інформації - щодо олх.

1) Що олх- доставкою - покупець теж не захищений;
    2) Що тех підтримка швидко видаляє по скарзі об'яви, а акк блочить (якщо багато жалоб і є докази, це справді так) - тож не лінимося скарги подавати, навіть старі акки блочать;
    3) що приватну особу всеж таки переводять до бізнес з 0 лімітом через ці олх- доставки (доповню: і не тільки через це).

Тому повторю, завжди бути на чеку і не вестись навіть на дешевий файний лот з олх-доставкою - якщо це новорег тощо.

З повагою.

Images:

IMG_20240209_104122.png
    IMG_20240209_104147.png
    IMG_20240209_104056.png
    Останнє редагування: 9 лют 2024
    Omikron та Alex Richter подобається це.
  18. Boris Pryanikov

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    2
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    8
    Повідомлення:
    1.675
    Ви або мене не чуєте,або не хочете чути,або вам дуже подобається сперечатися. Що стосується заводської плівки,то як не відправляй та як не купуй,та плівка так і буде заводською плівкою і від того що посилка прийде не ОЛХ доставкою,а наложкою,плівка так і буде плівкою.. Але.. Нещодавно отримував ОЛХ доставкою електроінструмент у коробці та заводський плівці,то без проблем на відділенні НП відкрив коробку,підключив у розетку до електромережі,перевірив,розрахувався та отримав те що приїхало. Може когось здивую,але у відділенні НП є навіть примірочна кабіна для примірки одягу.. Ще раз кажу - при купівлі або продажу чогось з ОЛХ доставкою,кидок НЕМОЖЛИВИЙ. Вважаю що далі на цю тему дискутувати нема сенсу,хто знає той знає,хто не знає,той може спробувати,хто не хоче знати,той нехай і далі продовжує годувати шахраїв..

иван777444333, RIHARD 77, Briter та 2 іншим подобається це.
  19. kostyany4

kostyany4 Stabsgefreiter

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    4
    Повідомлення:
    74
    Адреса:
    Суми
    Приветствую. Да, я уже понял что у вас свое мнение, а у меня свое. Если у вас проходило все гладко- это не показатель "невозможности". Меня тоже продавцы не кидали на деньги через интернет - мне что доказывать что это безопасно и можно делать переводы кому угодно?) Серьезно?))
    Поэтому беседу также прекращаю.
    Пусть каждый останется со своим мнением.

Просто оставлю некую информацию снова здесь, дабы формумчане видели всю "безопасность олх - доставки" и "невозможности" кидка через нее. И делали выводы.

Такими сообщениями специализируемые форумы прямо пестрят.

С УВ.

Images:

Screenshot_20240210-065959.png
    Screenshot_20240210-071115.png
    Останнє редагування: 10 лют 2024
  20. Панцер V

Панцер V Obergefreiter

Повідомлення:
    67
    Адреса:
    Україна
    Остання світлина - це вже відкрили вдома та виявили цеглину замість того шо купляли?
    А шо заважало зробити це у відділенні?
    Я коли забираю відправлення по олх, завжди прошу не ставити відмітку про отримання доки не перевірю його на працездатність.
    Одного разу запускав стрічковий станок на укрпошті:D

Yuriy Grigorev, Briter та Boris Pryanikov подобається це.
  21. иштван

иштван Hauptmann

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    6
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    16
    Повідомлення:
    2.448
    Адреса:
    Берег незамерзающего Понта
    Купував якось не дешевий радіатор водяного опалення.Інтернет магазин зі Львова.Поговорили з менеджером,він каже висилаю подивитесь.Кажу наложкою можете?На що він каже-Навіщо вам переплачувати,вишлемо так.Получите,подивитесь,проплатите.Думав що потрапил у майбутнє як його описують іегови.Звичайно це поодинокий випадок,але наскільки ж приємно.

Лера ОУН-УПА, Joker_1981, Yuriy Grigorev та 3 іншим подобається це.
  22. Boris Pryanikov

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    2
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    8
    Повідомлення:
    1.675
    Було теж подібне,домовився з людиною про купівлю запчастини (я купував),домовлялися наложкою,а він відправив звичайною посилкою,теж сказав - подивишся,якщо підійде,скинеш гроші.. Посилка прийшла,подивився,все гут,отримав,гроші скинув людині.. Але такі випадки,то не правило,то виключення з правил,бо таких чесних як Пряніков дуже мало у природньому середовищі,отакоєт..

иван777444333, Лера ОУН-УПА та Briter подобається це.
  23. old hunter 1

old hunter 1 Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    14
    Лоти
      на продажу:
    3
      продані:
    26
    Повідомлення:
    2.690
    Адреса:
    Украина
    Боря відповів на питання ТС, чотко :D

Briter та Omikron подобається це.
  24. Boris Pryanikov

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    2
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    8
    Повідомлення:
    1.675
    Нічого дивного,бо таких хто може чітко відповісти на питання,дуже мало у природньому середовищі.. :smile_8::)

Briter подобається це.
  25. kostyany4

kostyany4 Stabsgefreiter

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    4
    Повідомлення:
    74
    Адреса:
    Суми
    Так, бо є правила Нової пошти (та і не тільки в неї) щодо заборони дозволу відкриття заводського пакування (див фото, частково показав).

В залежності від відділення і оператора- можуть навіть стрейч плівку просту заборонити зривати

Людина попала на 23 тис грн.
    Олх- доставка.

А є таке- що просто не перевіриш на працездатність у відділенні. І цим шахраї чи то нечесні продавці і користуються.

Images:

Screenshot_20240210-195648.png
    Останнє редагування: 10 лют 2024
    Wadospyro подобається це.
  26. Панцер V

Панцер V Obergefreiter

Повідомлення:
    67
    Адреса:
    Україна
    Тоді лишається одне - купив то молися щоб натрапити на чесного продавця.

Cracker та Grafer подобається це.