Легкие заряды для помпы

Тема у розділі 'Вогнепальна зброя та боєприпаси', створена користувачем Evil_father, 23 вер 2018.

1. oleh.tsv

oleh.tsv Stabsgefreiter

Повідомлення:
    189
    Адреса:
    Kiev, Troeschina
    Я б рекомендував Вам, якщо маса заряду (ПК+куля+все, що влізе в ПК :) ) буде наближатись до "стандартних" значень NobelSport користуватись даними виробника. Все таки, не просто вони на весь світ це пишуть..;) Ось, наприклад для 28 грам (хоча це не "легкі заряди" вже): 206V.jpg

Останнє редагування: 3 чер 2019
    dnepr7 та Savoy13 подобається це.
  2. Цікаві лоти

1. Дуже зручний для прицілювання голографічний приціл. В чудовому стані. Повний комплект + додаткова ба...
      20000 грн.
    2. Оптичний приціл Air Precision має кратність 2-7 з 32й лінзою. Кратність змінюється з допомогою важел...
      3800 грн.
    3. (в наявності 3 шт.)
      Новий оптичний приціл 1.5-5x32IR (мінік) Приціл на 30 трубі з хорошим запасом поправок. Має просвітл...
      4650 грн.
    4. Оригінальний стальний CZ кронштейн під оптичний приціл. Кільця 30 мм., загальна довжина 14 см, відст...
      6200 грн.
    5. (в наявності 1 шт.)
      Моноблок низький на ласту 11мм, діаметр 25.4 мм. Висота ніжки 12 мм Якісний моноблок, по 4 гвинти на...
      300 грн.
  3. dnepr7

dnepr7 Leutnant

Повідомлення:
    1.165
    Адреса:
    Украина
    Я стрелял пулей Люман 24 грамма отдача была комфортная. Колпачек LEE 28 грамм уже НЕ комфортная.

4. dnepr7

dnepr7 Leutnant

Повідомлення:
    1.165
    Адреса:
    Украина
    Кто что думает если запустить пулю Люман 25 грамм на Nobel Sport Lowsonic ?

5. oleh.tsv

oleh.tsv Stabsgefreiter

Повідомлення:
    189
    Адреса:
    Kiev, Troeschina
    Нічого хорошого не вийде, якщо бездумно "запускати". Ви спочатку визначіться, що хочете отримати в результаті...:)

Останнє редагування: 3 чер 2019
    dnepr7 та Savoy13 подобається це.
  6. Чиж

Чиж Leutnant

Рейтинг:
    -1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    1.181
    Адреса:
    Полтава, Украина
    спорт 28

dnepr7 подобається це.
  7. dnepr7

dnepr7 Leutnant

Повідомлення:
    1.165
    Адреса:
    Украина
    В результате хочу получить низкую комфортную отдачу на пуле Люман 25 грамм. И уверенное попадание в лист А4 с дистанции 25 метров.

oleh.tsv подобається це.
  8. oleh.tsv

oleh.tsv Stabsgefreiter

Повідомлення:
    189
    Адреса:
    Kiev, Troeschina
    Ну, тоді дивіться в корінь.
    1)Згідно офіційного сайту НобельСпорт видно, що густина цього пороху найменша з усіх, що там я бачив для гладкостволу. Навіть за 206sv (ви до нього тяготієте я так розумію). Це може свідчити лише про те, що він має бути найшвидший з всіх Нобелів з усіма витікаючими звідси моментами (ну якщо червона фарба не уповільнює швидкість горіння).
    2) Він має відносно нижчий результуючий тиск під час горіння за умови дотримання наважок (0,9*24), це може означати, що він згорає швидше (повністю) вже при нижчому тиску і експерименти стосовно збільшення маси заряду при цому призведуть до стрімкіших зростань максимального тиску навіть крутіших ніж 206sv. Якщо ви свідомі цого, то можете експериментувати :) .
    3) Лоусонік ще й дорожчий на 50 - 60 % і поки є екзотикою для українських реалій..;) Але спортсмени можуть його оцінити. Його менше потрібно і звук пострілу менш гучний.
    4) Як на мене, то він ще менше пробачає експерименти експериментатору. Я особисто спробую колись його.. Коли він буде дешевший.
    І наостанок... В мене складається враження, що Ви наполегливо не хочете розуміти різницю між тиском в момент пострілу, що може розірвати ствол і віддачею. Віддача - це ніщо інше, як просто кінетична енергія заряду в одиницю часу - типу імпульс вона буде тим комфортніша, чим менша маса і результуюча швидкість заряду. А тиск Ви ніяк не зможете відчути поки не буде пізно. І балістичних стволів у більшості нас немає, щоб "подивитьсь як полетить". Тому бажано не сильно відхилятись від рекомендацій виробників, тим більше - якщо це "швидкі" нітропороха.

dnepr7 та Romych подобається це.
  9. POMAH-Lviv

POMAH-Lviv Leutnant

Повідомлення:
    2.803
    Адреса:
    Україна
    А підкажіть яке можливе практичне застосування цього пороху Lowsonic? Для яких цілей з нього можна робити патрони?

dnepr7 та Р а д і с т подобається це.
  10. Р а д і с т

Р а д і с т General-major

Повідомлення:
    5.409
    Адреса:
    Київ
    Так! Теж розмірковував над цим питанням.

dnepr7 подобається це.
  11. dnepr7

dnepr7 Leutnant

Повідомлення:
    1.165
    Адреса:
    Украина
    Я создаю легкие заряды и начал с очень скромных навесок. К примеру мои заряды

картечь 14 грамм 4 x 8,5 мм в ПК на 24 грамма
    картечь 17,6 грамм 8 х 7,2 мм в ПК на 24 грамма
    картечь 16,8 грамм 12 х 6,2 мм в ПК на 24 грамма
    картечь 18 грамм 6 х 8 мм в ПК для согласованной картечи

все их мы начали тестить на капсе 688 + 0,8 грамма 206sv, потом на 1,0 206sv, 1,1 206sv, 1,2 206sv. То есть - как по мне - мы подходили к тестам и экспериментам очень аккуратно взвешенно и соблюдая технику безопасности.

oleh.tsv та Р а д і с т подобається це.
  12. Р а д і с т

Р а д і с т General-major

Повідомлення:
    5.409
    Адреса:
    Київ
    Так, а мета яка?

13. oleh.tsv

oleh.tsv Stabsgefreiter

Повідомлення:
    189
    Адреса:
    Kiev, Troeschina
    У NS є два типи набоїв, білязвуковий та дозвуковий...десь так. Порох пишуть - VECTAN A (а який саме – хз..).
    Пишуть: "T2 Набій ідеально підходить до місць, де вимагається низький рівень шуму. Споряджений нашим знаменитим порохом Nobel Sport Vectan A і оригінальним пижем-контейнером NSI GT".
    1)NSI·DUE LOW NOISE 24 (340 m/s · 1115 fps) (24 g · 7/8 oz)
    2)NSI·DUE SUBSONIC 28 (330 m/s · 1080 fps) (28 g · 1 oz)
    Лоусонік.jpg
    Під «нашим знаменитим порохом» я розумію LOWSONIC або А24 (лінійка Vectan A), принаймні по фото так. Доречі, за допомогою цього фото на сторінці виробника (в профільному розділі порохів) ідентифікують і LOWSONIC і А24 (тут недогледіли). На фейсбуці у виробника це ж фото підписане як А24. Дивно якось.
    Дозвукові набої - це «тихі набої» для добування дрібної птиці на ходовому полюванні - за кордоном є згадки про добування вутки та відстріл шкідників в місцях з обмеженням по шуму (у них це поширено). Останній варіант з поширенням потужних та точних РСР гвинтівок вже мало актуальний, – шкідників там з пневматики відстрілюють дуже жваво.. :D Це якщо про полювання..
    Аналогічні по гравіметричній щільності нітропороха на території старої Європи - це Maxam CSB8 (на 28 грам), Maxam CSB10 (на 24 грами).

Цікавий факт:
    виробник (Нобель Спорт) в себе на сайті для LOWSONIC пише наважку 0,98 x 24, а ТАХОвчани, "пересипавши з бочок" виробника в банки пишуть вже 0,90 x 24 (десь загубили 0,08 наважки) ;) . А от на А24 ТАХОвчани «не поскупились» і вирішили додати 0,05г від рекомендованого виробником 1,20 x 24.. :) Напевне нам потрібно повірити на слово в відхилення хімічного складу партії.

dnepr7 подобається це.
  14. oleh.tsv

oleh.tsv Stabsgefreiter

Повідомлення:
    189
    Адреса:
    Kiev, Troeschina
    Мета дуже правильна: знайти рецепт легкого (але ефективного), "відносно" точного заряду 12к. до певної, невеликої дистанції для тренування та прививання правил безпечного поводження зі зброєю. Навчити заряджанню зброї, навчити точно, швидко та влучно стріляти дітей, дівчат, дружин; зменшити сумарні витрати на набій... Думаю, з цього списку кожен собі може потрібне підкреслити.:)

15. Romych

Romych Oberleutnant

Повідомлення:
    1.955
    Адреса:
    Київ
    Так ТАХО ж не пересипає, порох по 0.5 кг - це від самого виробника. На мою думку, проблема з наважками, можливо, в тому, що всі посилаються на рекомендації італійського сайту. А до нас привезли порох французького виробництва. Не факт, що це те ж саме.

dnepr7 та oleh.tsv подобається це.
  16. oleh.tsv

oleh.tsv Stabsgefreiter

Повідомлення:
    189
    Адреса:
    Kiev, Troeschina
    Можливо й так. Як надумаюсь купляти (коли подешевшає) то затребую сертифікат на партію :). Переконатись завжди варто. Хоча... може коли бочками почнуть возити інші, то ціна і так впаде..;)

dnepr7 та Romych подобається це.
  17. POMAH-Lviv

POMAH-Lviv Leutnant

Повідомлення:
    2.803
    Адреса:
    Україна
    Вот щось все-таки не можу зрозуміти яке практичне застосування цього пороху. Теоретично Ви все гарно описали. А практично? на якій відстані він зможе здобути хоча б того ж бекаса, вальдшнепа чи чирка? Так там поки вскинеш рушницю то вони вже на межі досягаємості пострілу з дробовика, тут і нормальним швидкісним патроном не завжди вспієш прицільно вистрілити. А тут - практично дозвук. Добувати болотних курочок - так по воді на полювання не можна стріляти - можна зачепити іншого мислився.

18. POMAH-Lviv

POMAH-Lviv Leutnant

Повідомлення:
    2.803
    Адреса:
    Україна
    Справа не в тому чи порох італійський, чи французький. Справа в тому що представники Тахо, які моніторять форуми, і бачуть що є проблема з невідповідністю наважок на їхньому сайті і сайті виробника - але від них жодних пояснень/роз'яснень поки-що не видно. Вот я хотів прикупити баночку порорху щоб спробувати його в патронах 12 калібру на 28 грам - але поки-що передумав - завелика різниця в наважках. А купити банку пороху і півмісяця всі вихідні провести на полігоні, підбираючи для якісного патрона наважку пороху та вистрілявши півбанки пороху та пару кг дробі - я чогось не хочу.

dnepr7, oleh.tsv та Р а д і с т подобається це.
  19. Romych

Romych Oberleutnant

Повідомлення:
    1.955
    Адреса:
    Київ
    Наша реальність мене не дуже дивує. А от щодо "є проблема з невідповідністю наважок на їхньому сайті і сайті виробника", то, особисто у мене, більше питань до самого виробника. Чому на його сайті немає жодних рекомендацій для гладкоствольного пороху? Є для пістолетів, для гвинтівок і навіть для дульнозарядної зброї, а для рушниць - немає:(. І, що ще більше дивує, чому сам виробник не вказує на упаковці жодних рекомендацій? Просто нуль інформації:(. Не пишуть самі - то посилались би на італійський сайт. Але і цього не роблять.

dnepr7 та oleh.tsv подобається це.
  20. oleh.tsv

oleh.tsv Stabsgefreiter

Повідомлення:
    189
    Адреса:
    Kiev, Troeschina
    Справді, дивно бачити на сайті у "эксклюзивного партнера Nobel Sport в Украине" в вкладці :"Партнеры и клиенты фирмы ТАХО" при наведенні мишки на партнера отаку вспливаючу підказку для споживача: :D посилання на нобель на сайті ТАХО.jpg Я чесно дивуюсь такому підходу. :eek:

dnepr7 подобається це.
  21. POMAH-Lviv

POMAH-Lviv Leutnant

Повідомлення:
    2.803
    Адреса:
    Україна
    Ну да. На ці ссилці що Ви скинули - для пороху NS 206V наважка 1,46грам, а на сайті Тахо 1,4грам. І кому вірити? Бо різниця в 0,06 для цього пороху - то трохи суттєва різниця. Краще ще почекаю, не буду купувати:D. До відкриття полювання ще далеко, думаю ще все не розкуплять.

dnepr7 подобається це.
  22. dnepr7

dnepr7 Leutnant

Повідомлення:
    1.165
    Адреса:
    Украина
    Сделать легкий заряд для тренировочной стрельбы - кучный и с комфортной отдачей. Используем картечь и пули. Дробь - нет - по ней не видно на мишени A4 где попадания. Ну и доскопробиваемость у заряда должна быть для пуль 50 мм, для картечи 25 мм. Все.

23. oleh.tsv

oleh.tsv Stabsgefreiter

Повідомлення:
    189
    Адреса:
    Kiev, Troeschina
    Це закономірне небажання, однак нікуди від цього не дітись. Хто б що не писав чи виробник чи продавант про неважку - все одно доведеться заново відстрілювати частину нової партії, гратись трішки з наважками, оскільки навіть з одного заводу вони можуть бути дещо різні по хім складу, гравіметричній щільності (в межах допуску і не тільки). Неодноразово доводилось зіштовхувалися з такого роду сюрпризами. Строк зберігання нітропорохів (до початку його внутрішнього хімічного перетворення) десь 5 років.. Раціонально було б оцінити свої сили і купити партію одну на цей період. Тоді процес *пізнання* його на початковому етапі буде лише один раз. Хоча багато з нас стосовно цього навіть не заморочується... Там баночку там дві...:).
    Я це до чого... Якщо банки з однієї партії, то це не страшно.. А якщо придбаєте одну, розпробуєте, і на радощах купите ще одну з іншої...то може бути *сюрприз*. Доречі, це одна з причин, чому потрібен хронограф для *гладкого* ... перехід від партії до партії відбувається не дуже напружено - буквально за 10-15 патронів різної наважки по пороху. :beer:

dnepr7 подобається це.
  24. POMAH-Lviv

POMAH-Lviv Leutnant

Повідомлення:
    2.803
    Адреса:
    Україна
    Одна ситуація - підбирати наважки в залежності від рекомендацій виробника з невеликим -+ в одну та другу сторону. А інша справа - коли розброс від рекомендацій 0,06 грами. Да і не заморачуюсь я з тими відстрілами різних патронів на різних наважках - рахую це дурною тратою часу. Снаряджаю згідно рекомендацій виробника - як правило дотримання мною рекомендацій виробника забезпечує якісний патрон для впевненого ураження. Єдине що робив пару відстрілів димним, бо хотів побачити чи можна ним стріляти.
    По НС - питання: скільки сипати пороху - 1,4 як рекомендує Тахо, чи 1,46 як рекомендує виробник?

dnepr7 подобається це.
  25. dnepr7

dnepr7 Leutnant

Повідомлення:
    1.165
    Адреса:
    Украина
    Тут речь идет о порохе Nobel Sport или вообще о всех? Если речь идет о продукции Украина/РФ то это совсем другое дело.

26. oleh.tsv

oleh.tsv Stabsgefreiter

Повідомлення:
    189
    Адреса:
    Kiev, Troeschina
    Я говорю про всі пороха. Nobel Sport - не є виключенням з правил. Як би "загниваючі капіталісти" не хотіли повторити хімічний склад партії до партії...але вона різниться. Тому вони чесно заявляють +- до гравіметричної щільності, що заявлена.
    Наприклад: (з італійського сайту)
    для 206SV: density g/l 440±20. Тобто діапазон щільностей від 420g/l до 460g/l :).
    для LOWSONIC: density g/l 410 ± 25, а це діапазон від 385g/l до 435g/l :)
    Тобто по теорії ймовірності, при самому гіршому випадку (по закону Мерфі :D) ми можемо отримати "несхожість швидкості горіння" партії від партії десь на 9% у випадку 206SV і більше 10% у випадку LOWSONIC.
    А це різне прискорення заряду, різна результуюча швидкість.
    Буває таке, що пристрілялась людина, знайшла рецепт споряджання набою для свого ствола.. і різкість супер і осип, полює собі - не нарадується а тут на тобі - скінчився порох :confused:. Пішов в магазин, придбав, спорядив... І все вже не так красиво.. і різкість не та, і якась дивна кучність... і вутки "броньовані" починають траплятись.. А все тому, що трішки виявився потужніший порох ніж був і як наслідок, той дріб, що він взяв у "дядька Вані" починає трішки сплющувати під час розгону. Політ млинця - це не політ шару... :) А друзяка його брав катаний, твердіший - і в нього нічого візуально не змінилось - вутки падають і падають... Якось так. І тут людина не знає що і думати...
    Стосовно нашого пороху і пороху з Московії то там, я певен ще все гірше. :beer: